Fotoboek: Hoe maak ik een Pixum Fotoboek?

Dien ik tijdens het maken van mijn Pixum Fotoboek online te zijn?

Nee, tijdens het maken van het fotoboek hoef je niet online te zijn. Je kunt het fotoboek dus ontwerpen met de software die je op jouw computer geïnstalleerd hebt, zonder verdere kosten. Natuurlijk dien je wel een actieve internetverbinding te hebben, om de bestelling online te verzenden. 

 

Hoeveel foto's passen er in een fotoboek?

Eigenlijk passen er zoveel foto's in een fotoboek als je wilt. Alleen het gekozen formaat van het boek, grootte van de foto's en pagina-aantal zijn aan grenzen gebonden.

 

Waar zie ik de voor- en achterkant van het fotoboek in de software?

Als je de kaft in het bewerkingsscherm of de preview bekijkt, zie je de voorkant rechts en de achterkant links. Als je het boek met de rug omhoog op tafel zou leggen, zie je voor- en achterkant zoals je ze in de software ziet. Ter oriëntatie: op de achterkant van fotoboeken met schrift-, soft- of hardcover zie je de streepjescode staan.
 

Hoe kan ik zien of mijn ontwerp volledig gedrukt wordt?

De Pixum Fotoboek software is een zogenaamde "WYSIWIG-editor" - wat je op het preview-scherm ziet, wordt ook zo gedrukt. Afhankelijk van de snelheid en instellingen van jouw computer wordt de preview evt. niet scherp weergegeven. Je kunt er echter vanuitgaan, dat als de kwaliteit van de bestanden goed is (groene smiley), de foto's scherp afgedrukt worden.

De preview toont het boek in zijn geheel en je kunt gemakkelijk bladeren om het te bekijken. De knop om de preview weer te geven ("Voorbeeld weergeven") vind je tussen de knoppen "vorige pagina" en "volgende pagina".

Als het ontwerp er niet zo uitziet als je wenst, dan kun je het ontwerp veranderen door lettertype of -grootte aan te passen, een lay-out te kiezen welke meer ruimte geeft voor jouw teksten en foto's of de tekst- en fotovelden te vergroten.

 

Wat is de minimum fotoresolutie?

De foto's worden door ons met 360 dpi verwerkt en dan aan ons lab overgedragen. Daarmee bereiken wij een buitengewoon hoge kwaliteit van het Pixum Fotoboek. Goede resultaten bereikt men namelijk vanaf 200 dpi. Let a.u.b. op de kwaliteit-indicator als je een foto voor in jouw fotoboek in de software selecteert.

 

Kan ik kaft en pagina-achtergrond geheel zelf ontwerpen?

Ja, er staan een groot aantal motieven en lay-outs ter beschikking voor kaft en achtergronden. Alleen linnen en leren kaften kun je maar beperkt of niet vormgeven.

 

Kan ik de foto's ook vrij plaatsen (zonder lay-outs?)

Ja, dat is ook mogelijk. Je kunt in iedere gekozen lay-out alle posities en formaten vrij aanpassen.

 

Kan ik zien hoe mijn voltooide fotoboek er uiteindelijk uit zal zien?

Ja, de preview van de Pixum Fotoboek software presenteert je het boek net zo, zoals het later ook gedrukt wordt. Afhankelijk van de snelheid en instellingen van jouw computer wordt de preview evt. niet scherp weergegeven. Je kunt er echter vanuitgaan, dat als de kwaliteit van de bestanden goed is (groene smiley), de foto's scherp afgedrukt worden.

 

Kan ik krantenartikelen, rapporten of oorkondes invoegen?

Ja, gewoon door het document te scannen, als JPG op te slaan en als een normale foto in te voegen! Let er a.u.b. wel op dat de kwaliteit van ingescande foto's of documenten problematisch kan zijn en het resultaat dan grof van korrel kan worden. Verder raden wij je aan om de dpo (automatische beeldcorrectie) voor deze bestanden uit te schakelen.

 

Kan ik ook ingescande foto's gebruiken?

Ja, dat is geen probleem. Je kunt iedere willekeurige foto toevoegen. Let a.u.b. vooral bij foto's van het internet op of de kwaliteit en resolutie goed genoeg zijn voor de druk. Is de kwaliteitsaanduiding niet goed of wordt de foto in het ontwerp korrelig weergegeven, dan wordt ook de afdruk niet beter. Verder raden wij je aan om de dpo (automatische beeldcorrectie) voor deze bestanden uit te schakelen.

 

Kan ik mijn fotoboek met een ander lettertype maken (b.v. Kyrillisch)?

Ja, sinds de versie (4.4) gebruiken we de door u op jouw computer gebruikte lettertypes voor de aanmaak van een fotoboek. Let dus a.u.b. op uw versie van de Pixum Fotoboek software en download zo nodig een gratis update. Houd er a.u.b. wel rekening mee dat wij alleen True-Type lettertypes (ttf) kunnen verwerken.

 

RGB of CMYK?

De meeste digitale camera's en scanners maken digitale foto's met behulp van RGB-filters, maar je kunt ook foto's met CMYK-modus invoegen.

Hoe passend is dit artikel als antwoord op jouw vraag?

Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active
Om dit artikel te beoordelen, log rechtsboven in met je Pixum-gebruikersgegevens.