Fotoboek: Pixum Fotoboek-productie

Welk drukproces wordt voor de productie van een Pixum Fotoboek gebruikt?

Het printproces van jouw persoonlijke fotoboek is digitaal. Dit betekent dat zelfs na meerdere decennia de kwaliteit van de foto's nog steeds goed zal zijn.

Sinds enkele jaren wordt naast offsetprinting, het digitale printproces met groot succes voor het printen van boeken in kleur (b.v. prentenboeken) gebruikt.

De kwaliteit van het fotoboek is dus absoluut met een echt boek te vergelijken.

 

Hoe groot is het boek en welk papier wordt er gebruikt?

Wij gebruiken kwalitatief hoogwaardig zijdeglans papier, dat voor de vereisten van digitale fotografie optimaal geschikt is.

Uitvoerige informatie over alle Pixum Fotoboek-formaten en het papier vind je op onze productpagina's in de fotoboek-sectie.

 

Wat wordt er gedrukt als ik een foto- of tekstveld leeg laat?

Als je een foto- of tekstveld niet vult, wordt deze bij de productie gewoon genegeerd. In dit geval wordt dus gewoon de achtergrond gedrukt.

 

Wat wordt op de achterkant van het boek gedrukt?

Wat er op de achterkant van uw boek gedrukt wordt, is afhankelijk van de door jou gekozen kaft.
Op de achterkant van boeken met soft-, hard-, en schriftcover wordt een streepjescode gedrukt, die tijdens de productie zeer belangrijk is.

 

Hoe ziet een foto er uit als ik het op een dubbele pagina invoeg?

De foto wordt geheel over beide pagina's gedrukt. Je ziet dus geen witte randen of een ruimte tussen beide bladzijdes, mits deze als achtergrond is aangelegd. Bij Pixum Fotoboeken op standaard en gecoat papier is echter door de vouw in het midden van het boek een klein gedeelte van het motief eventueel niet zichtbaar. Bij Pixum Fotoboeken op fotopapier is dit door de vlakke binding (Lay-flatbinding) niet het geval en is dan ook de gehele foto te zien.

 

Worden bestanden uit fotobewerkingsprogramma's ook goed gedrukt?

Ja, je kunt de foto's zelf bewerken, alsmede bestanden die je helemaal met een beeldbewerkingsprogramma gemaakt hebt, invoegen. We raden je wel aan om bij zwaar bewerkte bestanden de DPO uit te schakelen.

 

Uit welke kaften kan ik kiezen?

Welke kaften er voor het desbetreffende fotoboek mogelijk zijn, ervaar je op de productpagina's in de fotoboek-sectie.

Hoe passend is dit artikel als antwoord op jouw vraag?

Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active
Om dit artikel te beoordelen, log rechtsboven in met je Pixum-gebruikersgegevens.