Bestellen & leveren: Kan ik ook zwart/wit foto's bestellen?

Onze foto's worden op professioneel fotopapier belicht. Dit ziet u vooral aan de levendige contrasten, duidelijke details, het stralend wit en de bijzonder heldere kleuren.

Met ons fotopapier bieden wij onze klanten voor een lage prijs duidelijk zichtbare en voelbare professionele kwaliteit. Zwart/wit-foto's worden op hetzelfde papier belicht.

De kwaliteit van zwart/wit foto's op ons papier is voldoende, maar eventueel niet toereikend voor professionele doeleinden.

Wilt u zwart/wit-foto's laten ontwikkelen, adviseren wij de volgende punten aan te houden:

  • Jpg-formaat
  • Minstens 50 Kilobyte (KB) en maximaal 50 Megabyte (MB)
  • Kleurruimte (s)RGB, dus 3 kleurkanalen
  • Geen CMYK-kleurruimte
  • Geen ingebedde kleurruimtes (bijv. Adobe RGB)


Houdt u er a.u.b. rekening mee, dat fotobewerkingsprogramma's zoals Adobe Photoshop de kleurruimte van uw foto's wijzigen, als u uw foto omzet naar zwart/wit. Uw bestand kan dan niet meer verwerkt en geüpload worden, omdat de kleurruimte niet meer (s)RGB is.

Mocht u uw foto's dus in een fotobewerkingsprogramma converteren naar zwart/wit, zorg er dan voor dat u de foto naderhand weer met de juiste Kleurruimte opslaat. Indien nodig raadpleeg a.u.b. de online-hulp van de producent van uw fotobewerkingsprogramma.

Alternatief kunt u ook de kostenlose software Irfanview gebruiken. Met deze software kunt u met enkele kliks iedere foto in een zwart/wit-foto met RGB-Kleurruimte converteren. Open hiervoor a.u.b. het fotobestand met irfanview, kies in het menu "Image" > "Convert to Grayscale" en sla het bestand als jpg-formaat op. Let u hierbij a.u.b. erop dat uw foto zo min mogelijk gecomprimeerd wordt (idealiter slaat u het bestand op met een beeldkwaliteit van 100%)

Hier kunt u irfanview downloaden.

Hoe passend is dit artikel als antwoord op jouw vraag?

Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active
Om dit artikel te beoordelen, log rechtsboven in met je Pixum-gebruikersgegevens.