Het belang van een goede fotoselectie voor wanddecoraties

De kwaliteit, in combinatie met de keuze van jouw fotoselectie, is bij iedere bestelling bepalend voor het eindresultaat. Om optimaal van de hoogwaardige materialen en kleuren te kunnen profiteren, waar je bij Pixum altijd van op aan kunt, is het dus van groot belang dat je zorgvuldig te werk gaat bij het selecteren van de beste foto'?s voor de hoogst haalbare kwaliteit voor wanddecoraties.

Foto op canvas

Canvas is uitermate geschikt om van je mooiste foto's een waar kunstobject te maken. Het materiaal is gemaakt van 340 g / m² hoogwaardig linnen gespannen op een stabiel houten frame. Het geheel wordt nog eens extra ondersteund door een spieraam met een dikte van 2 cm, en zelfs 4 cm bij wanddecoratie afmetingen vanaf 80×80 cm.

Ondanks dat linnen een relatief grove weefselstructuur heeft, mag je van een foto op canvas toch de uitstraling van een schilderij verwachten. Het oppervlak wordt namelijk door de hoge druk tijdens het productieproces gelijkmatig afgevlakt. Voor een professioneel resultaat worden bij alle Pixum wanddecoratie producten een 12-kleuren drukproces toegepast voor briljante uv-bestendige kleuren. Het bedrukte doek wordt vervolgens op het frame gespannen en aan de achterzijde vastgeniet. Om ervoor te zorgen dat het doek altijd de juiste spanning heeft, leveren wij bij een bestelling standaard een setje met wiggen voor het afstellen van het spieraam. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je in de meegeleverde handleiding. Ook ontvang je de bevestigingselementen waarmee je eenvoudig de wanddecoratie aan de muur monteert.

Foto op canvas: De populairste varianten

Foto op canvas 30×40
Onder de formaten in de beeld­verhouding 4:3 is 30×40 het populairst.
Foto op canvas 40×60
De allerpopulairste foto op canvas. In de digitale fotografie standaard: 3:2.
Foto op canvas 50×50
Het populairst onder de formaten met de hippe 1:1 beeldverhouding.

Haal meer uit je foto's voor je Pixum wanddecoratie

Er zijn verschillende manieren om een foto op canvas wanddecoratie te ontwerpen. Via de online editor op de Pixum website kun je direct jouw foto's uploaden, editen en als wanddecoratie bestellen. Met hetzelfde gemak gebruik je de App op je smart-device. Buiten een aantal basis toepassingen om, zijn beide opties qua ontwerpmogelijkheden vrij beperkt.

Wanneer je meer uit jouw foto's wilt halen om je wanddecoratie bijvoorbeeld te voorzien van een logo, cliparts, of voor het maken van een collage uit meerdere foto's, dan adviseren wij om de Pixum Fotowereld Software te downloaden waarmee jouw ontwerpopties aanzienlijk worden vergroot.

Op creatieve wijze je herinneringen vasthouden

Zeer belangrijk: de ideale resolutie

Doorslaggevend voor een schitterende wanddecoratie is een haarscherpe foto van optimale kwaliteit. De ideale resolutie van een foto is afhankelijk van de gekozen canvasgrootte. Voor een wanddecoratie van 100 × 150 cm heb je minstens een foto nodig van 13,2 megapixels met een minimale resolutie van 3100 × 4480 pixels. Bij een kleiner formaat, bijvoorbeeld een canvas van 50 x 50 cm, mag je van een 3,7 megapixels foto met een minimale resolutie van 1960 × 1960 pixels alsnog een goed printresultaat verwachten.

Pixum tip

Als je er niet zeker van bent of de geselecteerde foto voldoet aan de resolutie eisen, dan assisteert Pixum jou hierbij graag. Open als eerste een afbeelding in de online editor of de Pixum Fotowereld Software. Wanneer je een foto met een voldoende hoge resolutie hebt geselecteerd, dan zal er een gele gevarendriehoek verschijnen met de respectievelijke technische gegevens. In de online editor wordt als aanvullende informatie de verschillende Canvas formaten weergegeven. Pixum Fotowereld gaat een stap verder en berekent het optimale wanddecoratie formaat gebaseerd op de resolutie van jouw foto. Wanneer er een waarschuwingsdriehoek verschijnt met de melding dat jouw selectie niet voldoet aan de minimale resolutie eisen, dan kan je dit op 2 verschillende manieren verhelpen. Selecteer een andere foto met een hogere resolutie, of herzie de grootte van het formaat van de wanddecoratie en stel deze naar beneden bij (kies bijvoorbeeld voor een formaat van 40 × 60 cm in plaats van 60 × 80 cm).

Herinneringen in de spotlight

Probeer het zelf: jouw lievelingsfoto('s) groots aan de muur, als Pixum Wanddecoratie.

Pixum Fotowereld Software

Pixum Fotowereld Software

Download de Pixum Fotowereld voor het ontwerpen van je fotoproducten en maak gebruik van ongelofelijk veel ontwerpopties.

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Wat zeggen onze klanten over onze foto op canvas
Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.