Geboortekaartjes jongen maken

'Is alles goed?' en vervolgens 'Is het een jongen of een meisje?': dat zijn de vragen die het eerst gesteld worden als men hoort dat er een baby geboren is. Hoewel de meeste mensen tegenwoordig niet meer zo in vaste rolpatronen (willen) denken, zijn de tradities rond de geboorte van een baby nog behoorlijk conventioneel.

Geboortekaartjes maken


Als je op zoek gaat naar een leuk geboortekaartje, zul je dan ook merken dat je vaak in één oogopslag kunt zien of het een kaartje voor de aankondiging van de geboorte van een jongen of van een meisje bedoeld is.

De kaartjes voor een jongetje kun je herkennen aan bijvoorbeeld het kleurgebruik (vooral blauw en groen worden veel voor een jongen gebruikt) en een wat stoere en strakke vormgeving. Maar ook teksten als 'hoera, een jongen', 'een broertje' of 'hier is hij dan' maken natuurlijk meteen duidelijk dat de nieuwe wereldbewoner een jongetje is.

Traditioneel speelgoed voor een jongetje, zoals een trein of een bal, kom je ook regelmatig tegen op een geboortekaartje voor een jongen. Zelfs (getekende) dieren die op een geboortekaartje staan, kunnen zorgen voor een bepaald effect: een tijger of een leeuw wordt vaker voor een jongetje dan voor een meisje gebruikt.

Als je zelf een geboortekaartje gaat ontwerpen voor jouw zoon, kun je van bovengenoemde kenmerken gebruikmaken om een kaartje te maken dat echt voor een jongetje is. Een kaartje ontwerpen kan heel eenvoudig online, bij Pixum bijvoorbeeld. Om een kaartje helemaal uniek en persoonlijk te maken kun je zelfs één of meerdere foto's toevoegen. Aan een babyfoto kun je meestal niet zien of het om een jongetje of een meisje gaat. Wil je dit toch goed duidelijk maken, maak dan foto's van de baby als hij bijvoorbeeld in een blauwe omslagdoek gewikkeld is.

Als je er geen twijfel over wilt laten bestaan dat de baby op de foto een jongetje is, kun je de foto bijvoorbeeld van een (licht)blauw kader voorzien. En als je over een goed fotobewerkingsprogramma beschikt, kun je de babyfoto ook in grijstinten houden en één onderdeel blauw maken, bijvoorbeeld een rammelaar of een lintje dat je over zijn omslagdoek gedrapeerd hebt. Verder kun je - als je voor meerdere foto's kiest - ook een afbeelding van een locomotief of een rugbyhandschoen bijvoegen.

Let erop dat de gebruikte foto's een goede resolutie hebben en mooi scherp zijn. Zorg voor een evenwichtige compositie: een foto moet natuurlijk niet wegvallen tegen een drukke achtergrond. Probeer verschillende dingen uit, sla je beste ontwerpen op en maak je definitieve keuze pas als je de bestelling gaat plaatsen.Pixum is prijswinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

 

Snelle levering

Jouw bestelling wordt snel geproduceerd, vervolgens goed verpakt en al binnen enkele dagen met de post geleverd.

Veilige betaling (SSL)

  • iDEAL
  • Achteraf betalen
  • Creditcard
  • Paypal
Betaal met een eenmalige machtiging, per acceptgiro of met jouw credit card