Retro geboortekaartjes maken

Geboortekaartjes, het is iets waar elke jonge ouder mee geconfronteerd wordt. Je wilt dat het kaartje, net als je baby, uniek is. Maar hoe dit in zo'n kleine mededeling gegoten krijgen?

Geboortekaartjes maken


Je kan er niet om heen: retro is de laatste jaren aan een revival bezig. Overal zie je de winkels opengaan en de term word je om de oren gesmeten. Op blogs kom je niets anders tegen en op het familiefeest komt die ene hippe nicht in een ware retrolook opdagen. Je zou voor minder gaan denken dat je zelf niet kan achterblijven!

Natuurlijk kan je niet plots een blog of winkel beginnen en die outfit die dat nichtje zo prachtig stond, is misschien toch maar niets voor jou... Aha! Een retro geboortekaartje. Daar zullen ze nogal van opkijken. En die kleine heeft later een leuke herinnering.

Maar de grote vraag: hoe begin je daar nu aan? Bij retro heb je waarschijnlijk wel een bepaald idee in gedachten, maar de uitwerking is misschien net iets minder simpel. Althans, zo lijkt het. Het maken van een moodboard (zoals je dat ook wel eens ziet op tv, in die interieurprogramma's) kan al een hele grote stap in de juiste richting zijn. Neem gewoon een stuk papier, plak daar de foto?s op die je eventueel wilt gebruiken en allerlei andere dingen die je mooi vindt. Dit kan een stuk stof zijn, een bloempje, andere foto?s, effecten die je inspireren... Kortom, laat je inspiratie de vrije loop. Achteraf zul je zien dat er heel wat elementen onbruikbaar blijken, maar wat overblijft is een goede basis voor het kaartje. Die ideeën moet je dan alleen nog in een mooie vorm gieten met behulp van de computer. Zet er nog een effectje op en klaar is Kees.

Misschien nog enkele handige tips? Er bestaan tegenwoordig heel veel hulpmiddeltjes voor het bewerken van foto's: denk bijvoorbeeld aan Instagram of Photoshop. Op internet zijn ook een heleboel gratis programma's te downloaden. Wat je ook kunt doen is eens binnenlopen in de plaatselijke vintagewinkel, waar ongetwijfeld posters hangen of voorwerpen staan die inspirerend kunnen zijn. Let echter wel op: het kaartje moet persoonlijk blijven, overdrijf niet in de effecten en retro elementen!

Aan de slag dan maar. Papier, foto's, inspiratie en hup daar heb je het: je perfecte retro geboortekaartje.Pixum is prijswinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

 

Snelle levering

Jouw bestelling wordt snel geproduceerd, vervolgens goed verpakt en al binnen enkele dagen met de post geleverd.

Veilige betaling (SSL)

  • iDEAL
  • Achteraf betalen
  • Creditcard
  • Paypal
Betaal met een eenmalige machtiging, per acceptgiro of met jouw credit card