Unieke geboortekaartjes maken

De geboorte van je kind is zowel een ingrijpend als een aangrijpend gebeuren. En natuurlijk wil je je daar zo goed mogelijk op voorbereiden. Met bijvoorbeeld zwangerschapsgymnastiek, het kopen van kleertjes en andere spulletjes, het bedenken van een leuke naam en... het nadenken over een geboortekaartje!Geboortekaartjes maken


Een geboortekaartje is meer dan de aankondiging van een geboorte. De meeste mensen bewaren ontvangen geboortekaartjes een lange tijd en hangen ze op of zetten ze neer en goede vrienden en familie bewaren ze vaak zelfs hun hele leven lang. Ook voor je kind is het later leuk en waardevol om een eigen exemplaar te hebben. Een geboortekaartje is een tastbare herinnering aan een heel bijzondere gebeurtenis in je leven en het is daarom belangrijk om de nodige aandacht aan een geboortekaartje te besteden.

Welke stijl gaat het worden? Nostalgisch, modern, humoristisch, romantisch? Kleurrijk? Strak? Met bijvoorbeeld een gedichtje of juist met weinig tekst? Voor welke stijl je ook kiest, je wilt vast dat het een kaartje wordt waar er maar eentje van is. Een uniek kaartje voor een unieke gebeurtenis.

Je kunt zo'n uniek geboortekaartje natuurlijk door iemand laten ontwerpen maar je kunt het ook zelf doen. Dat gaat heel eenvoudig online bij Pixum bijvoorbeeld. Compleet met een foto van de baby of van jullie gezinnetje. Zo'n eigen foto maakt van elk geboortekaartje een heel persoonlijke en unieke boodschap.

Let er bij het gebruik van een eigen foto op dat de foto van goede kwaliteit is en een voldoende hoge resolutie heeft. Ook is het belangrijk dat het geheel niet te rommelig of te druk wordt. Probeer daarom de kleuren van de achtergrond af te stemmen op de kleuren die ook in de foto zitten. Ook voor de gebruikte motiefjes, randen en versieringen geldt: maak het niet te bont!

Kijk tevens goed naar de compositie van het geheel en probeer wat dingen uit om het effect te kunnen bekijken. Maak bijvoorbeeld een kader rond de foto of snijd de oorspronkelijke foto meer of minder bij. Een zwart-wit uitvoering kan ook een heel bijzonder effect geven en in sommige fotobewerkingsprogramma's kun je bijvoorbeeld één object in kleur en de rest in zwart-wit weergeven.

Sla ten slotte een paar verschillende ontwerpen op en maak je definitieve keuze pas als je favoriete ontwerp ook na een paar dagen nog op nummer één staat!

Pixum is prijswinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

 

Snelle levering

Jouw bestelling wordt snel geproduceerd, vervolgens goed verpakt en al binnen enkele dagen met de post geleverd.

Veilige betaling (SSL)

  • iDEAL
  • Achteraf betalen
  • Creditcard
  • Paypal
Betaal met een eenmalige machtiging, per acceptgiro of met jouw credit card