Zelf geboortekaartjes maken

Rondom de geboorte van een kindje moet er door de aanstaande ouders van alles en nog wat geregeld worden en niet al die klusjes zijn even leuk om te doen natuurlijk. Bovendien kan het in de laatste fase van de zwangerschap wel eens wat te veel worden allemaal en menig aanstaande vader of moeder verzucht in die laatste dagen: 'Was het maar vast zover...'.Geboortekaartjes maken


Als je een beetje creatief bent en het leuk vindt om lekker achter de computer bezig te zijn, is het zelf ontwerpen van een geboortekaartje een leuke en ontspannende bezigheid in die laatste spannende periode. Het is niet alleen leuk om te doen maar je krijgt met een zelfgemaakt geboortekaartje ook een echt uniek kaartje dat je nog persoonlijker maakt met één of meer mooie foto's van de baby of het nieuwe gezinnetje. Vooral als je ook nog eens een beetje handig bent met een fotobewerkingsprogramma kun je de meest bijzondere en originele geboortekaartjes maken.

Maar ook voor mensen die niet zo creatief zijn, is het heel eenvoudig om zelf online een geboortekaartje te maken. Er valt eindeloos te variëren met achtergronden, teksten, lettertype, afmetingen en natuurlijk je eigen foto's. De site laat vele voorbeelden zien en geeft zelfs ideeën voor verschillende teksten die je kunt gebruiken op je geboortekaartje.

Natuurlijk moeten de gebruikte foto's van een goede kwaliteit zijn met een voldoende hoge resolutie. Let er ook goed op dat foto's en achtergrond mooi met elkaar combineren. Zorg ervoor dat het geheel niet te druk is. Als je een foto gebruikt met veel kleurtjes, houd de achtergrond dan rustig en het liefst in een kleur die ook in de foto veel voorkomt. Andersom kun je met een foto waar maar enkele kleuren in zitten - een mooie close-up foto van de baby bijvoorbeeld - kiezen voor een kleurrijke achtergrond met vrolijke motiefjes.

Maak een paar verschillende ontwerpen en sla ze allemaal op. Je uiteindelijke keuze kun je tenslotte nog maken als je het kaartje na de geboorte helemaal afmaakt met foto's, naam, datum en andere gegevens.

Als je zelf een geboortekaartje ontwerpt met je eigen foto's, weet je zeker dat je straks een kaartje hebt dat verder niemand anders heeft. En dat is bij zo'n belangrijke gebeurtenis als de geboorte van je kind wel zo leuk!

Pixum is prijswinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

 

Snelle levering

Jouw bestelling wordt snel geproduceerd, vervolgens goed verpakt en al binnen enkele dagen met de post geleverd.

Veilige betaling (SSL)

  • iDEAL
  • Achteraf betalen
  • Creditcard
  • Paypal
Betaal met een eenmalige machtiging, per acceptgiro of met jouw credit card