Kerstkaart designs met eigen foto bij Pixum

Het weer is kouder en de dagen worden korter. Tijd om eens lekker creatief aan de slag te gaan. Wat dacht je van het ontwerpen van een kerstkaart?Nu een fotokaart makenZo met het einde van het jaar in zicht is dat een leuke bezigheid. De kaarten uit de winkel ken je zo langzamerhand wel. Ze zijn wel leuk, maar nogal plichtmatig. Wil je op een meer persoonlijke manier iemand groeten, dan is een zelf gemaakte kerstkaart hier uitstekend geschikt voor. Die zelf gemaakte kaart laat zien hoe creatief je bent. Dit geldt zowel voor de foto, die jij zelf hebt gemaakt, als voor het kaartontwerp waarin je die foto hebt opgenomen. Maar naast getoonde creativiteit, geeft die zelf ontworpen kerstkaart jouw kerstgroet ook veel meer persoonlijke betekenis. Dit krijg je niet voor elkaar met het plichtmatig gestuurde kerstkaartje uit de winkel. Jij stuurt een unieke kaart. Er straalt vanaf dat je er energie in hebt gestoken. Bovendien overtreft de kwaliteit vaak die van een standaard kerstkaart.

Een paar tips

Wanneer je zelf je kerstkaart ontwerpt, moet je op een paar dingen letten. De foto die je kiest is natuurlijk de eerste stap. Let er op dat het een foto is met heldere kleuren en weinig donkere partijen. Dit helpt om de foto echt uit je ontwerp te laten springen. Gaat het om een portret, bijvoorbeeld van je kinderen, zorg dan voor een foto waar ze zoveel mogelijk beeldvullend opstaan. Je moet bedenken dat de foto iets kleiner wordt afgebeeld op de wenskaart. Als er dan ook nog veel ruimte verloren gaat door omgeving rond de geportretteerde, wordt het portret te klein.

Kies voor een foto die echt scherp is. Je moet daarin echt streng zijn voor jezelf, want alleen een echt scherpe foto geeft jouw kerstkaart de kwaliteit die je wenst. Als je twijfelt , moet je even flink inzoomen als de foto op je scherm staat. Let daarbij op de verschillende partijen op jouw foto. Blijven ze na een paar keer inzoomen nog behoorlijk scherp, dan is de foto geschikt voor je kerstkaart.

Kijk eerst even rond

Voor het ontwerpen van je kerstkaart zijn op de website verschillende designs aanwezig. Bekijk ze alvast eens voordat je de foto gaat uploaden. Zo kun je rustig beoordelen welk design het mooist past rond jouw foto. Nadat jij je keuze hebt bepaald, kun je de foto uploaden en heel vlot je kerstkaart verder in elkaar zetten. Veel plezier met het ontwerpen!

Onze klanten over de fotowenskaarten van Pixum

Kerstkaarten maken bij Pixum is gewoon makkelijk en heel leuk!
Nina, Zwolle

Testwinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

Snelle levering

Jouw bestelling wordt binnen enkele dagen met onze partners DHL en TNT Post verstuurd.

Veilige betaling met SSL-encryptie

  • Achteraf betalen
  • Paypal
  • Credit card
Betaal met een eenmalige machtiging, per overschrijving of met jouw credit card
Alle betaalmogelijkheden »