Kerstkaarten voor de voetbalfanclub

Veel vriendengroepen ontstaan bij sportverenigingen. Je speelt samen in een elftal, bent aangesloten bij dezelfde vereniging, komt elkaar tegen in de sportkantine of hebt allebei een seizoenkaart van jullie favoriete voetbalclub. Misschien denk je er in eerste instantie niet aan je maten een kaartje te sturen met kerst. Eerlijk toegeven: de zoetsappige kerstkaarten in de winkels nodigen daar dan ook niet direct toe uit. Een beter alternatief is je voetbalvrienden een eigen kaart te sturen. Een persoonlijke kaart die aansluit bij dat wat jullie bindt: de liefde voor je club.Kerstkaart maken


Zie jij jezelf niet één-twee-drie een kaart ontwerpen? Met gebruik van onderstaand stappenplan wordt het appeltje-eitje. Ga voor de stijl van de kaart af op het logo van de voetbalvereniging. Op veel websites van grote voetbalclubs kun je de bestanden van de logo's vinden. Kleine voetbalverenigingen zijn vaak niet te beroerd je het logo-bestand te versturen. In tegenstelling tot de gewone kerstkaarten kun je de stijl het best zo strak mogelijk houden, zonder tierelantijnen. Kijk of je een foto kunt vinden waar jullie allemaal op staan, of gebruik bijvoorbeeld een foto van jullie favoriete team of speler. Wanneer je deze niet kunt vinden, is een foto van de mascotte ook nog een optie.

Naast de stijl, het logo en de foto zijn ook het kader en de tekst belangrijk. Maak bij het kiezen van het kader gebruik van de kleuren die in het verenigingslogo zitten. Gebruik voor de tekst het liefst een zakelijk of een 'nonchalant geschreven' lettertype. Bij het bedenken van een tekst kan je naast 'Fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar', gebruik maken van informelere teksten die jullie normaal tegen elkaar zeggen, denk aan: 'biertje?!' 'tot volgend jaar maar weer!' of 'de ballen!'. Jouw kaart zou kunnen verwijzen naar het oud-en-nieuw-feest waar jullie beiden heen gaan of de nieuwjaarsborrel in de kantine. Om het iets speelser te maken zou je de tekst bijvoorbeeld in een tekstballon kunnen zetten. Op sommige kaarten wordt naast de foto gebruik gemaakt van een illustratie, bijvoorbeeld een voetbal, de mascotte of een FC-knuddeachtige cartoon. Zorg ervoor dat als je een illustratie gebruikt, de kaart niet te druk wordt.

Een laatste tip: stuur voordat je de kaart naar je vrienden verstuurt, éérst de kaart naar jezelf, zodat je kunt zien of deze helemaal naar je zin is.

Testwinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

Snelle levering

Jouw bestelling wordt binnen enkele dagen met onze partners DHL en TNT Post verstuurd.

Veilige betaling met SSL-encryptie

  • Achteraf betalen
  • Paypal
  • Credit card
Betaal met een eenmalige machtiging, per overschrijving of met jouw credit card
Alle betaalmogelijkheden »