Originele DIY inpak ideeŽn
Originele DIY inpak ideeŽn

Verras je familie en vrienden met leuke, orginele en met liefde ingepakte cadeaus.

Doe inspiratie op

Cadeautjes inpakken - leuk en persoonlijk met fotoafdrukken

Maak jouw kerstcadeaus extra persoonlijk door ze in te pakken en te versieren met Pixum Fotoafdrukken. Als je een leuk cadeau hebt dan wil je dat natuurlijk ook leuk inpakken. Daarom hebben wij drie leuke en originele DIY ideeŽn op een rijtje gezet. Jouw kerstcadeaus stelen alleen al om hun verpakking de show!

Creatief inpakken: zo gemakkelijk gaat dat

Idee #1 Inpakpapier met zelfgemaakte stempels

Idee #1 Inpakpapier met zelfgemaakte stempels

In deze DIY laten we je zien hoe je zelf stempels maakt waarmee je inpakpapier kunt versieren.

Idee #2 Pompoms

Idee #2 Pompoms

Kinderen zijn dol op cadeautjes! En met deze leuke DIY zal een cadeautje uitpakken helemaal een feest zijn!

Idee #3 Cadeau labels van strijkkralen

Idee #3 Cadeau labels van strijkkralen

Geef een originele draai aan je kerstcadeautjes door er zelfgemaakte cadeau labels aan te hangen. Met deze DIY maak je zelf originele en leuke cadeau labels van strijkkralen.

Idee 1: inpakpapier versieren met zelfgemaakte stempels

Maak je eigen stempels en versier daarmee het pakpapier van jouw kerstcadeautjes. In onze DIY laten we stap voor stap zien hoe je zelf stempels maakt en daarmee inpakpapier kunt ontwerpen en versieren.

<p>In ons DIY filmpje laten we zien hoe je zelf een stempel maakt en hoe je daarmee inpakpapier versiert. </p>

Inpak Tip 1: Zelfgemaakte stempel

In ons DIY filmpje laten we zien hoe je zelf een stempel maakt en hoe je daarmee inpakpapier versiert.

Pixum tip

Pixum tip: voor een nog mooier resultaat pak je de cadeautjes in voordat je gaat stempelen. Plak het cadeautje dicht met dubbelzijdig tape!

Je hebt nodig:

 • inpakpapier
 • Pixum Retro-Foto's
 • vellen foam of (hobby/knutsel) rubber
 • kledingroller
 • inktkussen (een groene en een witte)
 • potlood met een gummetje er op
 • cadeaulint
 • schaar

Stap 1:

Teken met potlood een kerstmotief op het rubber of de foam. Wij hebben gekozen voor een kerstbomen motief. Afhankelijk van (de grootte) van je ontwerp teken je het motief vier of vijf keer. Knip de motieven na het tekenen voorzichtig uit.

Stap 2:

Plak de motieven naast elkaar op de kledingroller. Druk de ze stevig aan zodat ze goed op de roller blijven zitten.

Stap 3:

Je stempelroller is nu klaar voor gebruik. Rol de roller een paar keer over het stempelkussen zodat de inkt goed in de motieven trekt. Als de inkt goed is ingetrokken kun je aan de slag. Druk de roller stevig op het papier en rol langzaam over het papier. Zo krijg je het beste resultaat.

Stap 4:

Tadaa! Zo simpel is het. Zo kun je ook andere materialen, zoals stoffen, versieren met mooie motieven! Naast rubber en foam zijn gummetjes ook heel goed als stempel te gebruiken. Met het ronde gummetje dat bovenop een potlood zit en een wit inktkussen hebben wij sneeuw(vlokken) gestempeld zodat onze gestempelde kerstbomen in een besneeuwd winterlandschap staan.

Stap 5:

Versier je cadeau, als het papier goed droog is, met het cadeaulint. Voeg tenslotte een foto toe als persoonlijk cadeau label. De Pixum Retro-Foto's en de retro-prints zijn daar erg geschikt voor. Schrijf een persoonlijke boodschap op het witte vlak onderaan de foto.

Mini cursus strik maken

Stap 1:

Met onze mini cursus maak je voortaan zelf strikken waarmee je cadeautjes kunt versieren!

Knip een stuk cadeaulint van ongeveer 40 cm.

Stap 2:

Leg het lint over je wijs- en middelvinger en houd het uiteinde vast met je duim.

Stap 3:

Wikkel het lint 2 tot 3 keer om je vingers.

Stap 4:

Trek het andere uiteinde van links naar rechts tussen je wijs- en middelvinger en knoop de uiteinden aan elkaar. De strik is klaar!

Met simpel inpakpapier in rustige kleuren, persoonlijke foto afdrukken zoals de Pixum Retro-Foto's en de Pixum fotostrips pak je snel en makkelijk al jouw cadeaus uniek en persoonlijk in.

Idee 2: cadeautjes inpakken met pompons

Kinderen zijn dol op cadeautjes! En met dit originele DIY idee zal een cadeautje uitpakken helemaal een feest zijn!

<p>In een paar stappen wordt een gewoon ingepakt cadeau een heel bijzonder en vrolijk pakje!
</p>

Inpak Tip 2: Vrolijke verpakking

In een paar stappen wordt een gewoon ingepakt cadeau een heel bijzonder en vrolijk pakje!

Je hebt nodig:

 • inpakpapier
 • Pixum fotostrips
 • rode wol
 • rood cadeaulint
 • wit stempelkussen
 • zwarte viltstift
 • potlood met gum
 • schaar

Stap 1:

De eerste stap is het inpakken van het cadeautje. Als je nog op zoek bent naar een leuk cadeau dan raden we de persoonlijke Pixum fotopuzzel aan. Dat is een heel persoonlijk en uniek cadeau! Tegelijkertijd is het vanwege de stevige kartonnen verpakking waarin de puzzel zit ideaal voor dit leuke inpak idee!

Stap 2:

Kies een motief en teken het motief met een zwarte viltstift op het inpakpapier. Wij kozen voor een rendier met een rode pompon neus. Maar je kunt ook kiezen voor een sneeuwpop waarbij je zwarte pompons maakt die als knopen van de sneeuwpop dienen.

Stap 3:

Bevestig, als blikvanger, een rode strik onder het gezicht van het rendier. In een mini workshop laten we je zien hoe je zelf van cadeaulint een strik kunt maken.

Stap 4:

Nu is het tijd voor de neus. Daarvoor maken we een pompon van rode wol. Afhankelijk van hoe groot de pompon moet worden gebruik je twee, drie of zelfs vier vingers. Voor een middelgrote pompon heb je twee vingers nodig. Knip een draad van 20 cm en leg het tussen je wijsvinger en middelvinger.

Stap 5:

Leg vervolgens het begin van het draad van de bol wol over je wijsvinger en middelvinger en wikkel de draad rond beide vingers. Wikkel net zo lang totdat je pompon groot genoeg is. Hoe langer je wikkelt hoe dikker en voller de pompon uiteindelijk wordt. Knip daarna de draad af.

Stap 6:

Knoop de uiteinden van het eerste draad om het bolletje wol. Schuif vervolgens het bolletje voorzichtig van je vingers. Trek de knoop nog eens goed aan en maak een tweede knoop.

Stap 7:

Knip alle lussen open. Knip de bol helemaal rondom zodat je alle lussen open knipt. Knip de pompon tenslotte netjes bij zodat hij een mooie, nette, vorm krijgt. Plak de pompon neus met dubbelzijdig tape op het cadeau.

Stap 8:

Gebruik het gummetje van een potlood als stempel om sneeuwvlokjes te stempelen. Druk het gummetje in een wit inktkussen en stempel daarna sneeuwvlokken rondom het rendier, waardoor het lijkt alsof het rendier in de sneeuw staat. Voeg tenslotte de fotostrip, met daarop een handgeschreven geschreven persoonlijke boodschap, aan het cadeau toe.

Idee 3: Cadeaulabels van strijkkralen

Tijdens de koude en donkere najaarsdagen is het heerlijk om lekker binnen te blijven en creatief bezig te zijn. Ga bijvoorbeeld aan de slag met strijkkralen. Daarmee maak je de leukste dingen en je kunt je er urenlang mee vermaken. Ontwerp bijvoorbeeld cadeau labels om aan je kerstcadeautjes te hangen of gebruik je zelfgemaakte kunstwerken als hanger voor in de kerstboom.

<p>Met deze DIY tip laten we je zien hoe je met strijkkralen leuke en originele cadeau labels maakt!
 </p>

Inpak Tip 3: Inpakken met strijkkralen

Met deze DIY tip laten we je zien hoe je met strijkkralen leuke en originele cadeau labels maakt!

Je hebt nodig:

 • inpakpapier
 • Pixum fotostrips
 • jute touw
 • strijkkralen
 • bakpapier
 • strijkbout
 • strijkkralenbordje
 • eucalyptus takje
 • splitpennen
 • schaar
 • pen

Stap 1:

Kies een figuur die je met strijkkralen wilt maken. Wij kozen voor sterren in de kleuren zwart, grijs en wit. Op internet kun je heel veel verschillende voorbeelden en patronen voor strijkkralen vinden.

Stap 2:

Als het figuur helemaal klaar is leg je het velletje bakpapier over de strijkkralen heen. Zorg dat het hele patroon bedekt is, maar doe dit wel voorzichtig zodat de strijkkralen niet omvallen. Het bakpapier zorgt ervoor dat de strijkkralen tijdens het strijken niet aan de strijkbout blijven plakken.

Stap 3:

Zet de strijkbout op de middelste stand. Strijk rustig, met draaiende bewegingen, over het bakpapier. Door de warmte van de strijkbout smelten de strijkkralen en hechten ze zich aan elkaar vast.

Stap 4:

Verwijder nu heel voorzichtig het bakpapier en laat de figuren even afkoelen. Als de figuren voldoende zijn afgekoeld kun je ze van het strijkkralenbordje halen.

Stap 5:

Herhaal de voorgaande stappen om meer figuren te maken. Varieer met verschillende vormen, formaten en kleuren voor een speels effect.

Stap 6:

Prik nu een klein gaatje bovenin de fotostrips. Leg de fotostrips op elkaar en maak ze aan elkaar vast met een splitpen.

Stap 7:

Wikkel het jute touw zo?n vijf tot tien keer om het cadeau. Bij het laatste stuk rijg je de strijkkralen figuren aan het touw. Rangschik de figuren tot je tevreden bent. Knoop de uiteinden van het touw aan de achterkant van het cadeautje aan elkaar.

Stap 8:

Tenslotte schuif je de Pixum fotostrip tussen het touw. Maak het geheel af door er nog een eucalyptus takje tussen te schuiven.

Fotoproducten voor gezelligheid

Foto's online bestellen
Foto's online bestellen

Ontdek fotoafdrukken in verschillende formaten en bestel ze direct online. We ontwikkelen foto's altijd in de beste kwaliteit en dat kan in veel varianten.

Foto op canvas zelf ontwerpen
Foto op canvas zelf ontwerpen

Ontwerp jouw eigen foto op canvas bij Pixum! Waarom? Bij Pixum krijg je de beste afdruk op topkwaliteit linnen, dat handgespannen wordt op een FSC-gecertificeerd houten spieraam.

Fotocollage maken
Fotocollage maken

Fotocollage met een verzemeling van foto's ontwerpen - ontdek nu de mogelijkheden van onze wanddecoratie en ontwerp canvas & co. met een collectie van je favoriete foto's.

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Dit zeggen klanten over onze fotoafdrukken