Pixum is FSC®-gecertificeerd

Vertrouwen, duurzaamheid en bescherming van het milieu zijn onze prioriteit.

PIXUM FOTOBOEK

Met een Pixum Fotoboek met premium papier kies je voor de natuur.

FOTO OP HOUT

Het ziet er niet alleen natuurlijk uit, maar is ook nog eens duurzaam geproduceerd: Pixum Foto op Hout!

Duurzaamheid bij Pixum

Wij zijn FSC® gecertificeerd sinds 2013.

Doel van ons milieubeleid is ons klimaat en milieu te beschermen.

Een verantwoord gebruik van hout, de bevordering van duurzaam bosbeheer, is belangrijker dan ooit. Daarom gebruiken wij enkel FSC-gecertificeerde materialen voor de productie van onze producten. Met het gebruik van gecertificeerde, milieuvriendelijke materialen, onderstrepen wij onze milieu-competentie en voldoen daarmee ook aan de milieucriteria van onze klanten.

Wat is de FSC®?

De FSC werd 1993 op initiatief van 25 landen na een milieu-top in Toronto opgericht. Het is een internationale, non-profitorganisatie met het doel wereldwijd het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name tropische wouden.

FSC® staat voor Forest Stewardship Council (FSC®) en ziet zich als deel van een globale gemeenschap, die wereldwijde standaarden creëert en implementeert voor verantwoord bosbeheer. Bedrijven met het FSC®-certificaat voldoen aan de eisen van de FSC® en worden regelmatig gecontroleerd.

Wat bevat een certificering door FSC®?

Het certificeringssysteem van FSC® bevordert milieubewust, sociaal en economisch rendabel beheer van de bossen in de wereld. Dit zorgt ervoor dat de behoeften van de huidige generatie kunnen worden voldaan zonder afbreuk te doen aan de behoeften van toekomstige generaties.

Het FSC-Keurmerk garandeert de naadloze traceerbaarheid gedurende de verwerking en handelsketen van bos tot eindklant. Door het kopen van FSC-gecertificeerde producten draag je direct bij aan een duurzame, resource-vriendelijke bosbouw en de bescherming van ons milieu.

Transparantie voor onze klanten

De regels van FSC® verlangen dat het gehele verwerkingsproces van bos tot de handelaar 100% gecertificeerd is. Door de inkoop van FSC-producten draagt het gecertificeerde bedrijf direct bij aan een verbetering van het wereldwijde bosbeheer.

De geschiktheid van een bedrijf voor de certificering wordt jaarlijks beoordeeld door een onafhankelijke certificeerder. De tijdens de controle verzamelde gegevens vormen de basis voor het besluit over de voortzetting van de certificering. FSC-certificaten zijn geldig voor een periode van vijf jaar.

Meer informatie over FSC® kan je hier nalezen: FSC Nederland.

FSC-gecertificeerd: Pixum Foto op Hout

Het grenenhout is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en draagt zo bij aan een duurzaam gebruik van de bossen. De geteelde grondstof heeft een onmiskenbare textuur - origineel en natuurlijk tegelijk.

FSC-gecertificeerd: Fotoboeken met premium papier

Bij Pixum staat premium papier niet alleen voor een hoogwaardig product, maar ook voor duurzame productie uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen.

Pixum Fotoboek met premium papier

Het FSC-gecertificeerde premium papier is verkrijgbaar met een schrift, hard en softcover.

Vanaf ¤ 7,95

Wat betekent dat precies?

<p>In deze video wordt nog even gemakkelijk uitgelegd wat FSC® is en wat een FSC®-certificaat betekent. </p>

FSC® uitgelegd

In deze video wordt nog even gemakkelijk uitgelegd wat FSC® is en wat een FSC®-certificaat betekent.