Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum is FSC® gecertificeerd
Vertrouwen, duurzaamheid en bescherming van het milieu zijn onze prioriteit.

Wij zijn FSC® gecertificeerd sinds 2013.

Doel van ons milieubeleid is ons klimaat en milieu te beschermen.

Een verantwoord gebruik van hout, de bevordering van duurzaam bosbeheer, is belangrijker dan ooit. Daarom gebruiken wij enkel FSC-gecertificeerde materialen voor de productie van onze producten. Met het gebruik van gecertificeerde, milieuvriendelijke materialen, onderstrepen wij onze milieu-competentie en voldoen daarmee ook aan de milieucriteria van onze klanten.

Wat is de FSC®?

De FSC werd 1993 op initiatief van 25 landen na een milieu-top in Toronto opgericht. Het is een internationale, non-profitorganisatie met het doel wereldwijd het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name tropische wouden.

FSC® staat voor Forest Stewardship Council (FSC®) en ziet zich als deel van een globale gemeenschap, die wereldwijde standaarden creëert en implementeert voor verantwoord bosbeheer. Bedrijven met het FSC®-certificaat voldoen aan de eisen van de FSC® en worden regelmatig gecontroleerd.

Wat bevat een certificering door FSC®?

Het certificeringssysteem van FSC® bevordert milieubewust, sociaal en economisch rendabel beheer van de bossen in de wereld. Dit zorgt ervoor dat de behoeften van de huidige generatie kunnen worden voldaan zonder afbreuk te doen aan de behoeften van toekomstige generaties.

Het FSC-Keurmerk garandeert de naadloze traceerbaarheid gedurende de verwerking en handelsketen van bos tot eindklant. Door het kopen van FSC-gecertificeerde producten draag je direct bij aan een duurzame, resource-vriendelijke bosbouw en de bescherming van ons milieu.

Transparantie voor onze klanten

De regels van FSC® verlangen dat het gehele verwerkingsproces van bos tot de handelaar 100% gecertificeerd is. Door de inkoop van FSC-producten draagt het gecertificeerde bedrijf direct bij aan een verbetering van het wereldwijde bosbeheer.

De geschiktheid van een bedrijf voor de certificering wordt jaarlijks beoordeeld door een onafhankelijke certificeerder. De tijdens de controle verzamelde gegevens vormen de basis voor het besluit over de voortzetting van de certificering. FSC-certificaten zijn geldig voor een periode van vijf jaar.

Meer informatie over FSC® kan je hier nalezen: FSC Nederland.