Foto achter acrylglas laten stralen
Foto achter acrylglas laten stralen

Hoe laat je een foto achter acrylglas nog meer stralen? Lees dit interieur idee!

Direct acrylglas ontwerpen

Foto achter acrylglas verlichten

Uniek en modern komt je foto achter acrylglas uit de verf. De briljante kleuren en uitstekende Pixum printkwaliteit komen tot hun recht achter acrylglas. De foto trekt de kijker aan als het extra verlicht is. De verlichting is snel geïnstalleerd, maar creëert een enorm effect.

Pixum - altijd de mooiste foto's

Zo maak je jouw verlichte foto achter acrylglas

Voor dit interieurprojectje heb je lichtstrips of een lampjesketting nodig. Zulke kettingen vind je in verschillende uitvoeringen qua lengte en kleur. Vervolgens worden de lampjes met dubbelzijdige tape achter het acrylglas bevestigd. De wanddecoratie kan daarna normaal worden opgehangen.

Waarom foto achter acrylglas?

De foto achter glas (met directe druk) is bijzonder geschikt voor deze verlichting, omdat de wandbevestigingen "klemsysteem" en "schroefsysteem" voor de nodige afstand van de wand zorgen en het licht door het acrylglas kan schijnen.

Om je foto op acryl te verlichten heb je nodig:

 • 1 Passende foto
 • 1 Foto achter acrylglas (directe druk), met een formaat naar wens. Als wandbevestiging is het schroef of klemsysteem aan te bevelen.
 • Meerdelig lichtlijstje of lampjesketting, verkrijgbaar in een woonwinkel. De lengte is afhankelijk van het formaat van de foto op glas. In ons voorbeeld hebben wij een vierdelig lichtlijstje van 25 cm gebruikt bij een afdruk van 60×20 cm. Deze zijn vaak ook met een batterij verkrijgbaar, wat handig is als de wanddecoratie ver bij een stopcontact vandaan hangt.
 • Eventueel dubbelzijdige tape, als dat niet bij de lichtlijstjes meegeleverd wordt.

Handleiding: Stap voor stap naar jouw verlichte acrylglas

 1. Ontwerp een foto op acryl (directe druk). Upload hiervoor een eigen foto. Selecteer het gewenste formaat.
 2. Bestel je foto op acryl met de wandbevestiging "schroefsysteem" of "klemsysteem".
 3. Heb je de foto op acryl ontvangen, schroef dan de wandbevestiging in de gaatjes in iedere hoek van het product. Hang de foto nog niet op zonder de lampjes!
 4. Plak de lichtlijstjes op de achterkant van het product, in het midden tussen de wandbevestiging. Ons voorbeeld is een panoramaformaat, wij hebben daarom twee lichtlijstjes van 25 cm op de twee lange kanten van de foto op acryl geplakt.
 5. Hang de foto met de lichtlijstjes op.

Klaar is de indirecte verlichting! Maar wacht... waar kun je jouw highlight het beste ophangen?

» 2) De perfecte locatie voor je verlichte foto achter acrylglas »

Op creatieve wijze je herinneringen vasthouden

Zet je foto in de spotlight

Je bent op zoek naar een individuele, stijlvolle wandverlichting? Zet een bijzonder elegant accent in je huis met een verlichte foto op acryl! Hierdoor ontstaat enerzijds een mooie lichtbron in de kamer, aan de andere kant wordt de geselecteerde foto prachtig in scene gezet. Zeer geschikt is deze "lamp" in de woonkamer of slaapkamer.

Creëer het perfecte podium voor jouw foto achter acrylglas:

 1. Creëer een fotogalerie aan een muur, met foto's in verschillende formaten en frames: Hout, kunststof of linnen. Je favoriete foto's ontwerp en bestel je bij Pixum achter acrylglas en kun je dus voorzien van verlichting. Het valt op en maakt toch deel uit van een prachtige galerie.
 2. Een donkere gang wordt aangenaam verlicht als boven elke ingang van de ruimte een passend motief met indirecte verlichting wordt geplaatst. Selecteer voor het motief bijvoorbeeld personen, de functie van de ruimte in grafische weergave of een belettering.
 3. In een keuken kan een groot formaat foto in landschap formaat achter acrylglas geplaatst worden als spatbescherming achter het fornuis of de wastafel, zodat je decoratief met praktisch kunt combineren! Indirecte verlichting maakt het werk in de keuken ook gemakkelijker.
 4. In de kinderkamer: een foto achter acrylglas met indirecte verlichting kan gebruikt worden als nachtlamp!
 5. Een foto achter acrylglas als enige wanddecoratie in de ruimte laat de bijzondere betekenis van het motief zien. Daarom past het goed in elke kamer als het opgehangen is op een zichtbare en centrale plaats.

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Wat zeggen onze klanten over onze foto op acryl
Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online Editor

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android