Foto op Aluminium afdrukken

Ontdek onze foto op alu-dibond: een combinatie van aluminiumplaten met een kunststof kern.

Meer over Alu-Dibond

Het materiaal bestaat uit 2 dunne aluminiumplaten met daartussen een kunststof kern, waardoor het licht, maar erg stevig is.

Het materiaal bestaat uit een kunststofkern en twee aluminium platen. Door de chique optiek, enorme stevigheid en duurzaamheid is dit alu-dibond de ideale achtergrond voor jouw foto's.

 • Stevig en duurzaam
 • Direct afdruk op mat aluminium
 • Groot formaat-assortiment: 20×20 cm tot 100×150 cm
 • Stijvol mat

Ben je nog niet overtuigd?

Welk materiaal kan ik het beste uitkiezen?

Mocht je niet zeker zijn of aluminium het juiste materiaal is voor jou, dan kun je op basis van een korte vragenlijst het perfecte materiaal vinden.

FAQ - Vraag & antwoord over foto op aluminium

 • Wat is mooier foto op aluminium of acrylglas?
  Wat is mooier foto op aluminium of acrylglas?

  Naast aluminium hebben we natuurlijk nog veel meer mooie materialen. Veel mensen twijfelen tussen acrylglas en aluminium. Allebei zijn aan te bevelen! Kies je voor een foto achter acrylglas dan kies je voor diepte-effect en hoogglans. Kies je voor aluminium dan krijg je juist strak mat. Geen paniek! Je kunt beide ook combineren in een Pixum Galleryprint.

  Meer over Pixum Galleryprint
 • Hoe kan ik een foto op aluminium ophangen?
  Hoe kan ik een foto op aluminium ophangen?

  Dus je wilt een foto op aluminium maken? Dan heb je keuze uit alle soorten wandbevestiging: schroef- of klemsysteem en railsysteem. De schroef- en klemsystemen zijn zichtbaar en de laatste niet. Hoe dan ook is het een licht materiaal, dat geschikt is voor de meeste muren. Lees meer over het ophangen van wanddecoratie en de wandbevestigingen in onze wanddecoratie tips.

  Naar de wanddecoratie tips
 • Wat is een foto op alu-dibond?
  Wat is een foto op alu-dibond?

  Voor onze aluminium prints drukken we direct op alu-dibond. Dit is een combinatie van 2 dunne aluminium platen met daartussen een kunststoflaag. Hierdoor is het materiaal een stuk lichter en makkelijker om aan de muur te hangen.

  Nu ontwerpen

Creatieve ideetjes voor je foto op aluminium

Fotocollage op aluminium

 • Tientallen foto's op een aluminium print
 • Keuze uit veel lay-outs en kleuren

Aluminium prints bij Pixum

Foto op aluminium van Pixum: stijlvol en stevig

Zoek je de perfecte manier om jouw mooiste foto's in de schijnwerpers te zetten? Met een foto op aluminium heb je een wel erg stijlvol materiaal in huis. Steeds meer professionele bedrijven decoreren hun kantoren met aluminium, omdat het stevig en stijlvol is, maar toch ook subtiel vanwege het matte oppervlak. Onder andere portretfoto's en zwart-witfoto's komen echt heel goed tot hun recht als foto op aluminium.

Duurzaam en lichtbestend

Het materiaal zelf, alu-dibond, kan niet alleen tegen een stootje, maar ook de kleuren zijn duurzaam. Jouw foto wordt bij de foto op aluminium direct op het matte materiaal gedrukt. Hierdoor komen de kleuren op een bijzonder briljante manier door, maar heb je geen last van storende weerspiegelingen of lichtreflectie.

Drukproces

In het UV-direct drukproces wordt je foto direct op een 3mm dikke alu-dibondplaat afgebeeld. Zo blijft de foto langdurig kleurrijk. Uniek aan deze afdrukmethode is dat het erg geschikt is voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Heel veel formaten

Foto's zijn zo uniek als de fotograaf die erachter steekt. Daarom kun je bij een aluminium print kiezen tussen heel veel verschillende afmetingen. Naast de 39 verschillende formaten, van 20×20 cm tot 100×150 cm kun je ook nog eens kiezen tussen vier verschillende wandbevestigingen, afhankelijk van het gekozen formaat. Of het nou gaat om een privé kiekje, een portret, een mooie zwart-witfoto, of een prachtig landschap: als foto op aluminium komt je werk altijd tot z'n recht.

Afdrukken in topkwaliteit

Een poster op een aluminiumplaat is niet alleen prima om de eigen muren te versieren, maar ook als een bijzonder en buitengewoon cadeau. Of je nu een familiefoto cadeau geeft, een foto van je laatste vakantie of de kleinkinderen tijdens Kerstmis als motief te gebruikt, een aluminiumposter van Pixum is een goede keuze voor elk onderwerp.

Niet alleen DIGIFOTO Pro vindt dat we platina verdienen

Wat zeggen onze klanten over onze foto op aluminium
Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android