Architectuurfotografie achter acrylglas

Ik koos voor de directe druk service van een foto met de afmeting 30×45 cm achter acrylglas. Dit materiaal heb ik gekozen vanwege het grote voordeel dat beelden kleurrijker achter het acrylglas verschijnen en kleurecht overkomen wanneer de foto wordt belicht.

Het is één van mijn favoriete foto's in onze hal galerij waar tot nu toe vooral landschapsfoto's hangen. Ik wilde er ook graag weer een architectonische foto tussen hebben. De foto hangt iets op afstand van de muur doormiddel van het schroefsysteem (set van 4) wat een leuk neveneffect heeft: de foto krijgt een subtiele lichtinval aan de achterzijde, waardoor de kleuren net dat beetje meer kunnen schitteren.

Tip: Spelen met licht

Ik zou op voorhand bedenken waar de foto komt te hangen. Speciale belichting van jouw favoriete foto is natuurlijk altijd een leuk iets. Plaats bijvoorbeeld een lichtbron aan de achterkant van de print, bijvoorbeeld een raam, waardoor er extra nadruk op het object wordt gelegd wat de kijker een bijzondere beleving bezorgd. Als dit de methode is wat jouw voorkeur heeft, dan zou ik niet kiezen voor een reflecterende oppervlak zoals acrylglas, maar bijvoorbeeld een afdruk op canvas. Een acrylglas print komt met de lichtbron aan de voorkant namelijk beter tot zijn recht. Pixum heeft een leerzaam tips-artikel over spelen met licht.

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Wat zeggen onze klanten over onze foto op acryl
Inspiratie & tips

Tips en trucs voor het inrichten van je wanddecoratie

Wij hebben verschillende tips klaarstaan voor het inrichten van jouw huis, waardoor Pixum Wanddecoratie een elementair bestandsdeel wordt van jouw gezellige huishouden.