CD hoesje maken van een foto

Hoe mooi een cd ook mag zijn om naar te luisteren, vaak zijn de hoesjes maar saai en nietszeggend. En dat terwijl de uitstraling van het hoesje uiteindelijk toch mede bepaalt hoe vaak je de cd uit de kast haalt om er naar te luisteren. Hoe vaak wordt een prachtige cd, vol van herinneringen en lang vervlogen nummers, niet vergeten doordat het hoesje op geen enkele manier de schoonheid en het karakter van de cd weergeeft.

Tegenwoordig kun je dit gelukkig zelf veranderen. Met een beetje oefening is het namelijk mogelijk om van een foto zelf een cd-hoesje te maken. De procedure is als volgt: laat een foto die volgens jou precies bij de cd past op fotopapier afdrukken. Vervolgens moet je deze met een schaartje of een klein mesje op de juiste grootte uitsnijden. Let hierbij op dat een cd-hoesje uit vijf vlakken wordt opgebouwd: de voor- en achterkant en drie smalle stroken voor de zijkanten. Het is verstandig om eerst het model uit gewoon papier te knippen om te zien of het past. Als de foto is uitgesneden is het een kwestie van vouwen en invoegen!Foto afdrukkenCD hoesje maken: welke foto?

Er zijn veel verschillende redenen om een bepaalde foto te kiezen. Zo kan het een foto zijn die past bij de muziek, zoals een strandfoto bij een cd met zomerse nummers of een foto van een orkest bij een cd met klassieke muziek. Ook kan de cd herinneringen oproepen aan de tijd dat je heel vaak er naar luisterde. In dat geval is een foto uit diezelfde tijd zeer toepasselijk. Verder ligt het uiteraard voor de hand om als je zelf een foto hebt van de betreffende band of artiest, die te gebruiken voor het cd-hoesje.

Behalve de foto zelf zijn er meer manieren om het cd-hoesje te verfraaien. Zo kan de foto eerst met een programma als Photoshop bewerkt worden door er bijvoorbeeld tekst aan toe te voegen. Ook kunnen meerdere foto's gecombineerd worden, of kunnen de kleuren van de foto worden aangepast. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos! Zelf een cd-hoesje maken geeft veel voldoening en zorgt ervoor dat een goede cd een stuk minder snel vergeten zal worden.

Onze klanten over de fotoafdrukken

Bij Pixum wordt alleen gedrukt op premium papier. En dat zie je.
Jan, Capelle a/d Ijssel

Hoge kwaliteit. Fotoafdrukken zijn de beste.
Sylvia, Zwolle

Testwinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

Snelle levering

Jouw bestelling wordt binnen enkele dagen met onze partners DHL en TNT Post verstuurd.

Veilige betaling met SSL-encryptie

  • Achteraf betalen
  • Paypal
  • Credit card
Betaal met een eenmalige machtiging, per overschrijving of met jouw credit card
Alle betaalmogelijkheden »