Foto afdrukken op groot formaat

Steeds vaker zie je van die mooie foto's bij iemand thuis hangen. Hele persoonlijke herinneringen die de bewoners zo opnieuw mogen herbeleven. Het is natuurlijk ook heerlijk om te pronken met je kind, je huisdier, je vakantiebestemming of ieder ander tafereel dat de moeite waard is om te delen.Foto's uploaden


Zeker niet iedere foto is geschikt om uit te vergroten. Als de foto gemaakt is met een oudere camera of bijvoorbeeld van internet afkomstig is, is het belangrijk te controleren of je foto wel voldoet aan de eisen. Als het bestand niet groter is dan twee megabyte, is het waarschijnlijk ongeschikt om te vergroten. Doe je dat wel, dan krijg je een korrelig effect en dat is toch jammer van je uitvergroting. Als je de mogelijkheid hebt, is het zinvol om te fotograferen vanaf een statief. Dit zorgt ervoor dat je foto zo scherp mogelijk is. Een andere oplossing is fotograferen met een hoge sluitertijd en met beeldstabilisatie van de lens.

Soms kan het een goed idee zijn om de foto te bewerken met een fotobewerkingsprogramma voordat je het gaat uitvergroten (denk hierbij aan programma's zoals Paint, Adobe Photoshop CS of Photoshop Elements). Het programma helpt je de foto bij te snijden, de kleuren aan te passen of beter te belichten, zodat het onderwerp nog mooier uitkomt. Let er wel op dat je niet teveel belangrijke delen van je foto aan de rand plaatst. Tijdens het snijproces van de foto zouden die zomaar verloren kunnen gaan en dat is natuurlijk jammer van alle moeite.

Bedenk je voordat je een foto gaat uitvergroten waar je de foto wilt gaan ophangen. Dat kan namelijk belangrijk zijn voor zowel het onderwerp als de kleurstelling van de foto. Misschien is het wel een goed idee om de foto in grijstinten of in sepia af te laten drukken.

Denk er verder over na hoe je de foto wilt ophangen. Heb je al een lijst? Meet dan goed na of de gewenste grootte van de foto past. Verder is het goed om na te kijken of er een passe-partout in de lijst zit. Je kan ervoor kiezen deze weg te laten, maar als je deze wel wilt gebruiken is het belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van de uit te vergroten foto.

Veel plezier met het uitvergroten van je lievelingsfoto, zodat je nog jaren kan nagenieten van de bijzondere en mooie momenten van het leven.

Testwinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

Snelle levering

Jouw bestelling wordt binnen enkele dagen met onze partners DHL en TNT Post verstuurd.

Veilige betaling met SSL-encryptie

  • Achteraf betalen
  • Paypal
  • Credit card
Betaal met een eenmalige machtiging, per overschrijving of met jouw credit card
Alle betaalmogelijkheden »