Tips & inspiratie voor je Pixum Fotoboek
Tips & inspiratie voor je Pixum Fotoboek

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Cliparts en illustraties

Veel professionele ontwerpers doen hier wat lacherig over, toch maak je een fotoboek veel mooier met cliparts. Maar gebruik ze niet te veel, als aanvulling zijn de cliparts ideaal maar het gaat tenslotte om de foto's die in je boek staan.

Tips & Service

Pixum Fotoboek tips

Ontdek de veelzijdigheid van het Pixum Fotoboek en de Pixum Fotowereld Software.

Vraag de experts

Voor vragen over onze producten staat onze klantenservice voor je klaar.

Kleurrijke plaatjes

Met cliparts geef je je fotoboek net iets extra's doordat je tekeningen en afbeeldingen kunt toevoegen. Zo maak je bijvoorbeeld een reisboek interessanter door de nationale vlag toe te voegen van het land waar je bent geweest. Een trouwalbum maak je mooier door er hartjes in te plaatsen. Doe echter niet te gek met cliparts; uiteindelijk zijn de foto's in je fotoboek het belangrijkste. Naast al die kleurrijke plaatjes zijn er ook randen of andere grafische elementen die een pagina kunnen verfraaien. Net als bij de achtergronden, sjablonen en kaders zijn ook cliparts van internet te downloaden. Door te klikken op Meer... kan je ze installeren.

Randen en andere Cliparts draaien

Soms moeten versieringen zoals randen en lijsten in een andere richting worden gedraaid. Randversieringen moeten bijvoorbeeld vaak in alle vier de hoeken van een (dubbele) pagina worden geplaatst. In de Cliparts verzameling staan soms echter randversieringen die maar voor één hoek geschikt zijn. De oplossing hiervoor: selecteer de randversiering die je naar de pagina hebt gesleept en klik hierop met je rechtermuisknop. Je ziet dan een menu waarmee je onder andere deze versiering kunt draaien. Dit kan ook door het gebruiken van de toetsencombinatie Ctrl+L of Ctrl+R (Windows) / Cmd+L of Cmd+R (Mac OS). Daarna sleep je dit element nogmaals naar de pagina en draai je het opnieuw in de gewenste richting.

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek:
Pixum tip

Werken met randen en lijsten
Randen, lijsten en andere versieringen moeten vaak langs de hele zijkant van de pagina lopen maar meestal zijn ze te kort. Wanneer je randen met de muis verlengt worden ze niet alleen langer maar ze vertekenen ook. Dat ziet er meestal niet mooi uit. Je kunt ze daarom beter eerst naar de pagina slepen en selecteren, kopiëren met Ctrl+C (Windows) / Cmd+C (Mac OS) en vervolgens weer invoegen met Ctrl+V (Windows) / Cmd+ V (Mac OS) Wanneer je hebt ingesteld dat elementen zich automatisch uitlijnen op het hulpraster dan kun je heel eenvoudig de randversieringen achter elkaar plaatsen. Ze lijnen zich namelijk vanzelf uit wanneer je ze naar elkaar toeschuift.

Pixum Fotoboek ontwerpen - thuis of onderweg

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Editor

  • Snel ontworpen:

   Direct online ontwerpen.

  • Gemakkelijke keuze:

   Flexibele opties.

  • Zonder software:

   Je hoeft niets te downloaden.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties:

   Alle Pixum Fotoboek.

  • Nieuwste functies:

   Heel veel opties, zoals cliparts.

  • Voor de meeste power:

   Gemakkelijk offline met heel veel opties.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum App

  • Comfortabele bediening:

   Direct je smartphone-foto's gebruiken.

  • Veel keuze:

   De populairste fotoboekformaten.

  • Flexibel:

   Altijd en overal met je smartphone of tablet.