Fotoboek als Kookboek ontwerpen

Fotoboek als Kookboek ontwerpen

Gewoon heerlijk: ontwerp je Pixum Fotoboek als eigen kookboek met de lekkerste recepten en foto's.

Jij hebt de recepten, wij hebben de ontwerpmogelijkheden

Het Pixum Fotoboek leent zich bij uitstek voor een kookboek, omdat je ontelbaar veel ontwerpmogelijkheden kunt gebruiken. Helemaal naar je eigen idee, kun je een boek met je belangrijkste recepten maken. En een eigen kookboek helpt je als je voor de eerste keer wilt bakken met je kinderen, als je een opleiding tot kok hebt afgesloten of als afsluiter als je een gezellig etentje met vrienden hebt gehad. Behalve de recepten kun je het boek ook nog eens verrijken met de mooiste culinaire foto's.

De recepten kunnen aan de hand van eigen categorieŽn ingedeeld worden. Vooral een Pixum Fotoboek vierkant is uitermate geschikt voor een kookboek. Voorzien van een mooie tekst, een handige inhoudsopgave en als klap op de vuurpijl een mooie cadeaubox, wordt het ook een fantastisch cadeau. Op de volgende bladzijden kunnen afwisselend de foto's van de gerechten aan de linkerkant en de recepten aan de rechterkant worden geplaatst. Om de ingrediŽnten op een creatieve manier weer te geven, staan in de Pixum Fotowereld Software talrijke cliparts ter beschikking die bij een kookboek passen.

Welke vorm kies jij voor?

Liggend fotoboek
Het liggende (of panorama) Pixum Fotoboek is ideaal voor landschapsfoto's.
Staand fotoboek
Het staande Pixum Fotoboek is ideaal voor portretfoto's.
Vierkant fotoboek
Het vierkante Pixum Fotoboek overtuigt door het moderne formaat.

Het kookboek als creatief cadeau en als inspiratiebron

Gezamenlijk eten verbindt - jouw eigen kookboek is een ideaal cadeau om het ijs te breken:

 • Als kerstcadeau is het kookboek prima te gebruiken, zeker als het wordt gelardeerd met eigen familierecepten en spannende anekdotes.
 • Een kookboek als huwelijkscadeau is een mooi idee: vrienden en familie (be)schrijven het recept van hun lievelingseten en verzamelen dat in een boek. Uiteraard is dit direct een uitnodiging de recepten gezamenlijk te bereiden.
 • Komt een kind binnen afzienbare tijd op eigen benen te staan, dan is een zelfgemaakt kookboek een prachtige herinnering aan de lekkerste familierecepten. Tip: Met relevantie cliparts worden de recepten nog levendiger.
 • Met het foto-kookboek kun je de zelfbereide succesrecepten voor de hele familie opslaan. Zo heeft ieder familielid de mogelijkheid de beste recepten ook zelf na te maken.

Verdere voorbeelden voor een eigen kookboek zijn te vinden bij de fotoboek klantengalerie, waar iedere Pixum-klant, als hij of zij dat wil, het fotoboek publiceren kan. Ľ 2. Stap voor stap het eigen kookboek ontwerpen Ľ

Nog maar een paar klikken tot je eigen Fotokookboek

Er zit weinig werk in het maken van een kookboek, zeker als je dat bij Pixum doet: je ontwerpt je fotoboek direct online of je downloadt Pixum Fotowereld Software, waar eenvoudig mee te werken is. Je wordt op een gebruikersvriendelijke manier door het menu geholpen, zodat je altijd overzicht houdt. Heb je eenmaal de gratis software geÔnstalleerd, dan kun je alle ontwerpmogelijkheden voor je kookboek gebruiken.

Zo maak je stap voor stap je receptenverzameling compleet:

 1. Eigen foto's kiezen en succesrecepten bij elkaar zoeken
 2. Online-Designer of de Fotowereld Software starten
 3. Specificaties voor het fotokookboek vastleggen: grootte, kaft en binding, afdrukstand, papiersoort, formaat
 4. Je kunt nu beginnen om je eigen receptenboek te maken en je mooiste foto's op de aangegeven pagina's te verdelen.
 5. Het is aanbevelenswaard om de dubbele pagina's te gebruiken: aan de ene kant worden de foto's geplaatst en aan de andere kant wordt tekst geplaatst, zoals ingrediŽnten en bereidingswijze.

Elke pagina kan naar believen bewerkt worden:

 • Lay-out veranderen (aantal en volgorde van de foto's bepalen)
 • Toevoegen (tekst. of beeldvlakken)
 • Achtergrondkleur bepalen (kleur passend bij de foto's)
 • Foto bewerken (bijsnijden, draaien, verzadiging/ kleur/ contrast/ helderheid aanpassen, sepia-filter gebruiken, softfocus, gamma-correctie)

Gebruik je voor het ontwerpen van je fotokookboek de Fotowereld Software, dan heb je nog veel meer mogelijkheden. Je kunt de foto's en recepten op een professionele wijze en in de beste kwaliteit bewerken, je kunt bijvoorbeeld effecten toepassen, helderheid in stappen wijzigen of met hulplijnen werken.

Heel handig zijn ook de sjablonen. Met sjablonen heb je een aantal vaste indelingen voor je iegen fotokookboek, waar je alleen nog de foto's en de tekst hoeft in te voeren.

Ter verfraaiing van het boek staan in de software ook nog een heleboel cliparts ter beschikking. Deze verzameling kwalitatief hoogwaardige tekeningen is zeer groot. Hiermee geef je je DHZ kookboek een indivuele 'touch' en spoort aan tot zelf koken.

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek:
 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Editor

  • Eenvoudige bediening
  • Direct online ontwerpen
  • Geen installatie van software
 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Bijna grenzeloze ontwerpopties
  • Offline ontwerpen
  • Nog meer fotoboek-opties
 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum App

  • Gemakkelijke bediening
  • Altijd en overal ontwerpen
  • Directe toegang tot je smartphonefoto's

  nu ook voor
  Android