Pixum logo
020 22 55 122Klantenservice
Inloggen
Pixum Fotoboek als trouwalbum
iCreate geeft met dit logo de fotoboeken van Pixum 4,5 van 5 sterren

Trouwalbum maken

4.8 (3282 reviews)
 • Maak een fotoboek van je bruiloft

 • Leg de mooiste momenten vast

 • Nu vanaf 7,95 € online maken

App ontdekken

Zo maak je een onvergetelijk trouwboek

Je bruiloft is een dag om nooit te vergeten. Leg de unieke dag vast in een liefdevol ontworpen trouwalbum waar je telkens weer van kunt genieten. Hier zijn onze tips en ideeën om je eigen album op een persoonlijke manier te ontwerpen.

Trouwboek met hardcover in ambiance

Voorbereiding van het trouwalbum: Tips voor het selecteren van foto's

Voordat je begint met het ontwerpen, is het belangrijk om vooraf een selectie van foto's te maken om het fotoboek niet te vol te maken. Hier zijn de belangrijkste criteria om de juiste trouwfoto's te selecteren:

 • Kies de foto's van de belangrijkste momenten van de dag met de beste kwaliteit.

 • Let daarbij op de resolutie, scherpe contouren en goede lichtomstandigheden. In onze bestelopties kun je de foto's eventueel verder optimaliseren totdat je helemaal tevreden bent met het resultaat

 • Sorteer de foto's, bijvoorbeeld in mappen, chronologisch langs de gebeurtenissen van de dag - van de styling in de ochtend tot het feest in de avond.

 • Zodra je een eerste verzameling van foto's hebt samengesteld, is het tijd om ze te vergelijken en te selecteren: Als je bijvoorbeeld meerdere foto's hebt met hetzelfde onderwerp, zoals een setting of personen, kies dan de foto's die je zowel kwalitatief als emotioneel overtuigen.

Zodra je je selectie hebt gemaakt, kun je beginnen met het maken van het trouwalbum.Pixum Fotoboek met linnen cover liggend formaat in mat wit

Maak het je gemakkelijk - met gratis ontwerpen en sjablonen

Fotoboeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en lay-outs, van mini tot XXL. Of het nu gaat om portret, landschap of vierkant formaat: Vanuit elke lay-out kun je een prachtig trouwalbum maken. Om je op weg te helpen, kun je bij Pixum gratis designs en sjablonen downloaden die passen bij het thema van je bruiloft, om een fotoboek op maat van jullie dag te maken.

Belangrijk: De fotoboeksjablonen kunnen exclusief worden gebruikt in de Pixum Fotowereld Software voor desktop-pc's. Download het bestand eenvoudig naar een pc, open het in de Fotowereld-software en pas het aan naar je persoonlijke wensen.

Trouwalbum maken - zo werkt het

Je trouwfotoalbum kun je het beste maken in de gratis Pixum Fotowereld Software voor desktop-pc's - hier vind je de meeste ontwerpmogelijkheden rondom het bruiloftsthema. Maar ook onderweg kun je je fotoalbum ontwerpen met de Pixum App.

In 4 stappen naar je trouwboek:

 1. Kies een fotoboek en bepaal zelf de grootte, het formaat en de kaft. Onze aanbeveling: het klassieke A4-fotoboek met een harde kaft in staand formaat. Dit fotoalbum ziet er stijlvol uit en biedt voldoende ruimte voor alle foto's in volledige grootte.

 2. Kies een van onze hoogwaardige papiersoorten.

 3. Upload je trouwfoto's en verdeel ze over het fotoalbum: Heb je hulp nodig bij het ordenen van de foto's? Geen probleem: de fotoboekassistent (software) of de Toverboeken-functie (app) bieden je creatieve suggesties voor de indeling van de foto's. Daarna kun je de pagina's natuurlijk nog individueel aanpassen.

 4. Aan de slag met bewerken. Bij Pixum vind je naast talloze ontwerpsjablonen ook bijpassende cliparts en kaders in het thema van je bruiloft.

Zodra je tevreden bent met het ontwerp, voeg je het fotoboek toe aan je winkelwagen en rond je de bestelling af. Slechts enkele dagen later kun je genieten van je persoonlijke trouwfotoalbum!Opengeslagen fotoboek in staand formaat met trouwfoto's op een roze achtergrond

Professionele tips voor het trouwalbum

Om van je trouwboek een echt succes te maken, haal het beste uit je foto's en ontwerp de pagina's van het album net zo uniek en stijlvol als jullie bruiloft. Hier zijn een paar tips die je verder kunnen helpen:

 1. Denk na over een rode draad, zoals de volgorde van de festiviteiten van de ceremonie tot het einde van het feest - of vertel het verhaal van jullie relatie op een unieke manier.

 2. Kies een stijl en gebruik filters, bijvoorbeeld alle foto's in zwart-wit, met een retro-filter of af en toe in de stijl van een olieverfschilderij.

 3. Maak ruimte voor tekstvelden met persoonlijke gelukwensen en citaten van gasten.

 4. Maak gebruik van de verschillende papiersoorten bij Pixum en kies het papier dat de foto's het beste tot hun recht laat komen. Over het algemeen ziet zijdeglans papier er altijd zeer hoogwaardig uit. Het dikke fotopapier geeft je fotoalbum ook een luxe uitstraling.

 5. Als je panoramafoto's over twee pagina's wilt afdrukken, is het aan te raden om te kiezen voor fotopapier met een layflatbinding.
Jong bruidspaar op een Pixum Fotoboek met linnen kaft in liggend formaat

Conceptideeën voor trouwfotoboeken

Je fotoboek voor je bruiloft is een herinnering voor het leven. Om het perfect te maken, helpt het om van tevoren een concept te bedenken voor het maken van je trouwalbum. Hieronder vind je een paar ideeën die je kunnen ondersteunen bij het creatieve ontwerp:

 • De klassieker: kleurechte foto's op een crèmekleurige achtergrond, gecombineerd met gouden tekst en zachte designaccenten in het kleurenthema van jullie feest.

 • Zwart-wit trouwboek: Foto's in een klassiek chique zwart-witstijl, met een zwarte achtergrond en witte tekst.

 • Zilveren boek: Leg het zilveren jubileum vast in een klein vierkant fotoalbum met een zilveren achtergrond, witte decoratieve elementen en zwarte fotolijsten.

 • Gouden boek: Voor een gouden jubileum mag het groots zijn. Ontwerp een XL-trouwfotoalbum in liggend formaat op zijdeglans premium papier, met gouden fotolijsten en een mosterdkleurige achtergrond.

Pixum wenst jullie veel geluk met jullie bruiloft en veel plezier bij het ontwerpen!iCreate review: "De kwaliteit van de fotoboeken van Pixum is eersteklas"

Klanten-reviews: Pixum Fotoboek

4.8 (3282 reviews)
5 Ster(ren)
77 %
4 Ster(ren)
23 %
3 Ster(ren)
0 %
2 Ster(ren)
0 %
1 Ster(ren)
0 %
Naar verificatie van klantenreviews
Fam25.06.2024

“Mooi papier en stevig boek . Ik zou het leuk vinden als je een foto ook als achtergrond kan gebruiken.”

Verder lezen
Jean Pierre18.06.2024

“altijd top en vlug geleverd”

Verder lezen
Jacques11.06.2024

“Zeer tevreden, goede kleuren zeer goed afgewerkt. Wel jammer dat er geen cursussen gegeven worden.”

Verder lezen
Michelline09.06.2024

“Zeer verzorgde uitvoering. Zelfs met minder kwaliteit van foto's een goed resultaat. Aan te raden”

Verder lezen
Monique02.06.2024

“het boek is héél mooi en tot mijn volle tevredenheid. Ik ben reeds vele jaren klant bij Pixum, wel via de email van mijn man, maar ik gebruik nu de mijne”

Verder lezen
Illustratie van Tablet & Smartphone

Pixum App

Altijd & overal gemakkelijk fotoproducten ontwerpen - met hippe designs.

 • Snel & makkelijk te ontwerpen van waar je maar wil

 • Toverboeken: automatische fotoboeksuggesties

 • Gebruik de foto's van je smartphone of sociale media

Illustratie van een desktop beeldscherm of iMac

Pixum Fotowereld Software

Uitgebreide ontwerp-opties en creatieve vrijheid, ook offline.

 • Intuïtief en gemakkelijk te gebruiken

 • Oneindig veel ontwerpmogelijkheden

 • Volledig gratis & virusvrij

Illustratie van een laptop en een smartphone

Online editor

Gemakkelijk via je browser, dus er hoeft niets geïnstalleerd te worden.

 • Online ontwerpen op desktop en smartphone

 • De belangrijkste ontwerpfuncties

 • Geen installatie of download nodig

Klantenservice

Nog vragen? Neem contact met ons op!
Telefonisch020 22 55 122
ma - vr, van 10:00 tot 14:00
Jouw naam
Jouw e-mailadres
*Graag invullen