Pixum logo
020 22 55 122Klantenservice
Inloggen
Pixum Fotoboek met winterse foto's
iCreate geeft met dit logo de fotoboeken van Pixum 4,5 van 5 sterren

Familieboek maken

4.8 (3255 reviews)
 • Maak een familiekroniek vanaf 9,95 €

 • Eenvoudig via software & app

 • Diverse lay-outs, achtergronden & covers

App ontdekken

Gratis familiekroniek sjabloon

Iedereen heeft wel een familielid die interesse heeft in de geschiedenis en stamboom van de familie. Hoe leefden je overgrootouders en zijn er familieleden waar je misschien niets van weet? Leg alle informatie en foto's vast in een fotoboek en maak je stamboom fotoboek bij Pixum.

Ontdek onze sjabloon voor je familiekroniek in een fotoboek. Je kunt het exclusief gebruiken in de gratis Fotowereld Software.

Fotoboek sjabloon familiekroniek Pixum Fotowereld Software

Gratis familiekroniek sjabloon

Ontdek geweldige bladzijde lay-outs met een stamboom die je naar wens kunt aanpassen.

Liggend formaat | 66 pagina's

Pixum Fotoboek met foto van een hond en familie op een tafel
Duik in de geschiedenis van je familie

Maak je eigen familieboek

Het maken van een stamboom of een familiekroniek is veel werk. Je eigen familiegeschiedenis onderzoeken betekent archieven doorzoeken naar voorouders en contact leggen met de hele familie. Het resultaat is zeker de moeite waard, want het boek met foto's van je hele familie zal door toekomstige generaties met veel plezier worden bekeken.

Een fotoboek als familiekroniek is een leuk cadeau voor familieleden, ook voor een bruiloft, als kerstcadeau of 18e verjaardag. Je eigen stamboom kennen en die als fotoboek in je handen houden is iets heel bijzonders.

De eerste stappen

Hoe maak je een familiekroniek?

Wil je een stamboom toevoegen aan je familieboek? Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 • Verzamel historische gegevens en foto's van de verschillende familieleden.

 • Interview familieleden en mensen in de buurt.

 • Onderzoek archieven voor documentbronnen. Misschien moet je ook genealogische software gebruiken voor je genealogisch onderzoek.

 • Rangschik alle oude foto's die je vindt en de juiste informatie voor je boek volgens de tijd in de familiegeschiedenis.

Tip: Blader samen met je ouders of grootouders door je beste herinneringen voor de familiekroniek - je kunt daarna ook samen verdere informatie en anekdotes aan het fotoboek toevoegen.

Pixum Fotoboek met kinderfoto's
Tips voor het maken van je fotoboek

Jouw gepersonaliseerde familieboek

Voor een mooi ontwerp van je persoonlijke fotoboek met familiegeschiedenis zijn hier enkele ideeën om de bladzijden met de stamboom van verschillende generaties te bewerken:

 • Ontdek onze gratis fotoboeksjablonen die je kunt downloaden voor het ontwerpen van je familieboek.

 • Wijd een aparte bladzijde in het boek aan elke persoon. Naast de foto, de naam, de geboortedatum en, indien van toepassing, de overlijdensdatum, kun je ook het beroep en de graad van verwantschap noteren.

 • Gebruik verschillende kaders en achtergronden, bijvoorbeeld in vintage stijl, om de foto's van de voorouders van je familie te maken.

 • Als je de foto's die je nog niet digitaal hebt scant, zorg er dan voor dat ze een goede resolutie hebben zodat het album in de beste kwaliteit kan worden afgedrukt.

 • Laat lege bladzijden aan het einde van het fotoboek zodat je kinderen het verhaal van hun familie verder kunnen vertellen. Op deze manier kunnen actuele foto's worden besteld en in het fotoboek van de stamboom worden geplakt.

Tip van Pixum

Als je de Pixum App gebruikt om je eigen familieboek te maken, kun je met je smartphone foto's van de foto's uit oude familieboeken maken en deze direct in het nieuwe fotoboek toevoegen.

Verschillende verouderde familiefoto's in retro stijl
Een fotoboek in top kwaliteit

Formaat, omslag en binding van je fotoboek

Bij Pixum kun je je fotoboek met stamboo, direct online maken, in de gratis Fotowereld Software of in de Pixum App. Je bepaalt zelf welk formaat je wilt gebruiken om je familiekroniek te maken: staand, liggend of vierkant - gebruik het sjabloon dat het beste bij je past. Hier zijn een paar ideeën voor het kiezen van het materiaal voor je boek:

 • Met een hardcover fotoboek is je familiekroniek bijzonder goed beschermd tegen externe factoren.

 • Je kunt kiezen uit twee soorten fotoboekpapier van hoge kwaliteit - premium papier en fotopapier.

 • Exclusief in de Fotowereld Software: Pixum Fotoboeken met een linnen omslag, die je ook kunt afwerken met een titel in gouden, roségouden of zilveren lakopdruk. Een andere mooie optie is het fotoboek met een leren kaft in premium kwaliteit - dit is ideaal voor oudere foto's in zwart-wit of sepia.

 • Met de lay-flatbinding kun je grotere foto's van je familie of je stamboom uitrekken over een dubbele bladzijde zonder de vervelende vouw in het midden van het fotoboek.Klanten-reviews: Pixum Fotoboek

4.8 (3255 reviews)
5 Ster(ren)
77 %
4 Ster(ren)
23 %
3 Ster(ren)
0 %
2 Ster(ren)
0 %
1 Ster(ren)
0 %
Naar verificatie van klantenreviews
Christel20.02.2024

“Wij hebben ondertussen al een hele verzameling van jullie fotoboeken. Steeds mooie afwerking en snelle service. Wij blijven fan!”

Verder lezen
Gijs17.02.2024

“Erg mooi en kwalitatief goed! We hadden veel extra pagina's en ondanks dat blijft bladeren door het boek makkelijk. Topkwaliteit!”

Verder lezen
Bernard16.02.2024

“Handzaam formaat wat ik gebruik voor een jaarboek. Software biedt voldoende mogelijkheden om er een mooi eigen ontwerp van te maken. Dit formaat gebruik ik nu altijd en past ook mooi in een boekenkast. Bernard”

Verder lezen
Gea16.02.2024

“Wederom een zeer mooi fotoboek gemaakt bij Pixum! Pixum biedt kwalitatief hoogwaardig papier, mooie kleuren, gebruiksvriendelijk programma met vele opties om je fotoboek geheel naar jouw wens te maken!”

Verder lezen
Imke08.02.2024

“de producten zijn goed , maar vind het wel duur.”

Verder lezen

Bewezen topkwaliteit

Klantenservice

Nog vragen? Neem contact met ons op!
Telefonisch020 22 55 122
ma - vr, van 10:00 tot 14:00
Jouw naam
Jouw e-mailadres
*Graag invullen