Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Maak een olieverfschilderij van je foto

De Pixum Fotowereld Software biedt enorm veel mogelijkheden; niet alleen om je foto's te optimaliseren maar ook veel artistieke bewerkingsmogelijkheden. Zo tover je bijvoorbeeld eenvoudig je foto om in een prachtig olieverfschilderij. Deze bewerking is vooral geschikt voor landschapsfoto's, waarbij vormen en kleuren sterk geaccentueerd worden. Door het filter verdwijnen de sterke contouren van objecten in de afbeelding en worden het kleurige "olievlakken". Hierdoor ontstaat een artistieke, abstracte stijl waarmee je op een eenvoudige manier een leuke variatie in je Pixum Fotoboek aanbrengt.

Pixum Fotowereld Software

Als een professional fotoboeken maken, en dat ontzettend gemakkelijk! Gebruik de vele mogelijkheden van onze Pixum Fotowereld Software.

Gewenste effectsterkte zelf aanpassen

Het effect olieverfschilderij vind je in de Pixum Fotowereld Software onder Stilistische effecten in de Foto-editor. Dubbelklik hiervoor op de foto of via de rechtermuisknop > Foto-editor starten. Een grote voorbeeldweergave met bewerkingsmenu wordt nu geopend.

Hier kun je zelf het aantal pixels voor de kleurvlakken instellen: Een kleiner aantal pixels of een mindere penseeldikte geeft een lichter effect waarbij de contouren van de originele afbeelding nog goed zichtbaar zijn. Hoe groter het aantal pixels, hoe meer de contouren verdwijnen en grote kleurvlakken naar de voorgrond komen.

Via de functie terug naar standaardwaarden of met de toetsencombinatie Ctrl+Z (Windows) / Cmd+Z (Mac OS) kan het effect eenvoudig ongedaan gemaakt worden en opnieuw worden ingesteld. Hou er rekening mee dat het voorbeeldvenster in eerste instantie een voorlopige weergave is. Voor het omzetten van een foto naar olieverfschilderij is veel werkgeheugen nodig. De daadwerkelijke omzetting gebeurt pas als je de penseeldikte hebt gekozen en op OK klikt.

Zodra je de bewerkingen hebt afgerond, kun je deze opslaan door te klikken op het diskette-icoon bovenaan op de werkbalk. Je hebt dan de keuze om de bewerkte versie ook op te slaan of de originele foto te vervangen.

Pixum tip

Abstracte kunst

Hoe abstracter de beelden en contouren van je foto zijn, des te beter werkt het olieverfschilderij-effect. Vooral stillevens, landschapsfoto's enz. zijn daarom zeer geschikt voor deze fotobewerkingsfunctie.

De service van Pixum

Bij vragen over onze producten en software kun je ook graag terecht op onze FAQ-pagina's, of bij de klantenservice.