Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Je foto's ontwerpen met vlakverdelingen: de gulden snede

De gulden snede is een oude compositietechniek om foto's, bouw- en kunstwerken zodanig te ontwerpen dat ze helemaal in balans zijn. Ook bij het ontwerpen van je fotoboekpagina's kun je deze regels toepassen om de pagina's interessanter te maken.

De Gulden Snede

Met de zogenaamde gulden snede verdeel je een bepaald gebied op een harmonieuze manier. In de Pixum Fotowereld Software wordt dit raster 'Regel van derden' genoemd. Ook foto's die volgens deze compositieregel zijn opgebouwd zijn vaak interessanter. Het raster verdeelt een foto of pagina niet zomaar vanuit het midden of in twee gelijke helften (bijv. 50/50), maar in een verhouding van ongeveer 62/38 procent (de regel van derden). Deze percentages kan natuurlijk niemand onthouden en ook niet op het gevoel omzetten. Daarom delen fotografen hun foto vaak in volgens de tweederde-regel. Dit is de meest ideale verhouding die het dichtst bij de gulden snede komt. Bij veel fotocamera's kun je in de zoeker of op het display daarvoor bestemde rasterlijnen invoegen voor een betere vlakverdeling.

Tips & Service

Pixum Fotoboek tips

Ontdek de veelzijdigheid van het Pixum Fotoboek en de Pixum Fotowereld Software.

Vraag de experts

Voor vragen over onze producten staat onze klantenservice voor je klaar.

Pixum - altijd de mooiste foto's

Ook bij het ontwerpen van je Fotoboek zal het gebruik van het raster een mooie balans brengen op de pagina's. En ook hier kun je de regel van derden toepassen wanneer je de foto- en tekstvakken over de pagina verdeelt. Probeer het maar eens! Natuurlijk kan een pagina er ook goed uitzien wanneer deze exact is verdeeld in twee gelijke helften of vier vierkanten Maar vaak brengt een verdeling volgens de tweederde-regel net wat meer spanning op een pagina.

Lay-out en Gulden Snede

De eenvoudigste manier om je pagina's volgens de gulden snede te ontwerpen is door de juiste paginasjabloon te gebruiken. Vooral onder Indelingen "Groot" zijn er verschillende sjablonen die de pagina's op deze manier indelen. Je voegt eenvoudig de paginasjabloon in op de pagina, sleept je foto's er naar toe en klaar is Kees.

Creatieve inspiratie voor je Pixum Fotoboek

Bij onze Pixum Fotoboek inspiratie vind je niet alleen leuke ideeŰn, maar ook een hoop creatieve input voor je unieke Pixum Fotoboek.

Voorbeelden van klanten

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Blader door voorbeelden van onze klanten!

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek:
Op creatieve wijze je herinneringen vasthouden

Zo bestel je een Pixum Fotoboek

Pixum Fotoboek ontwerpen - thuis of onderweg

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online

  • Snel ontworpen:

   Direct online ontwerpen.

  • Gemakkelijke keuze:

   Flexibele opties.

  • Zonder software:

   Je hoeft niets te downloaden.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties:

   Alle Pixum Fotoboek.

  • Nieuwste functies:

   Heel veel opties, zoals cliparts.

  • Voor de meeste power:

   Gemakkelijk offline met heel veel opties.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum App

  • Comfortabele bediening:

   Direct je smartphone-foto's gebruiken.

  • Veel keuze:

   De populairste fotoboekformaten.

  • Flexibel:

   Altijd en overal met je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android