Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Foto's vervormen met prismalenzen

Met de Stilistische en Vervormingseffecten van de Pixum Fotowereld Software kun je je foto's in een geheel andere dimensie bekijken. Als olieverfschilderij, houtskooltekening of poster bij Stilistische effecten en in allerlei vervormingstypes zoals bijvoorbeeld, verdraaiing of waterkringen bij het gebruik van de Vervormingseffecten. Het filter Prismalenzen is ook onder de Vervormingseffecten te vinden, hiermee kun je foto's bewerken door ze een licht caleidoscoop-effect te geven.

Landschaps- en architectuurfoto's met prismafilter

Vooral foto's van landschappen en architectuur zijn door hun karakteristieke vormen heel geschikt om met het filter Prismalenzen te bewerken. Je kunt experimenteren zoveel je wilt; ook bij macrofotografie of digitale kunst kan het een bijzonder, kunstzinnig effect geven.

Om dit filter toe te passen, dubbelklik je in Pixum Fotowereld Software op de te bewerken foto (of rechtermuisknop > Foto-editor starten), waarna je links in je scherm klikt op Vervormingseffecten > Prismalenzen. Hierna kun je door het instellen van het aantal Prismalenzen (met behulp van schuifbalk of pijltjestoetsen) bepalen hoe sterk het prisma-effect moet zijn. Wanneer je bijvoorbeeld maar ťťn prismalens selecteert lijkt het alsof dezelfde foto uit twee verschillende fragmenten bestaat die een dubbele belichting hebben gekregen. Bij een groter aantal prismalenzen wordt het beeld in driehoeken en vierkanten verdeeld waardoor een versnipperd effect ontstaat.

Hierbij blijft in principe het midden van het beeld gelijk. Dus belangrijke elementen die in het midden van het beeld staan blijven ook bij een hoger aantal prismalenzen duidelijk herkenbaar. Ook aan de buitenranden wordt niet hele beeld verschoven zodat de originele afbeelding steeds vaag te zien blijft. Wanneer je uit verschillende hoeken en vanaf uiteenlopende afstanden kijkt varieert ook het beeld. De originele afbeelding is dan weer van dichtbij, dan weer van veraf beter zien.

Pixum Fotoboek ontwerpen - thuis of onderweg

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online

  • Snel ontworpen:

   Direct online ontwerpen.

  • Gemakkelijke keuze:

   Flexibele opties.

  • Zonder software:

   Je hoeft niets te downloaden.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties:

   Alle Pixum Fotoboek.

  • Nieuwste functies:

   Heel veel opties, zoals cliparts.

  • Voor de meeste power:

   Gemakkelijk offline met heel veel opties.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Fotoboek App

  • Comfortabele bediening:

   Direct je smartphone-foto's gebruiken.

  • Veel keuze:

   De populairste fotoboekformaten.

  • Flexibel:

   Altijd en overal met je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android