Tips & inspiratie voor je Pixum Fotoboek
Tips & inspiratie voor je Pixum Fotoboek

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Voeg filmpjes toe aan je fotoboek - gewoon met een QR-code

Je hebt tegenwoordig geen speciale apparatuur meer nodig om gebeurtenissen op film vast te leggen, want dankzij onze smartphones, en bijvoorbeeld tablets, beschikken we gewoon over filmpjes van goede kwaliteit. We maken met onze smartphones massaal filmpjes van onze kinderen, van onze vakantie, van feestjes en van allerlei alledaagse zaken. Maar wat doe jij met al je filmpjes? Bewaar jij ze ook op je harde schijf en doe je er verder eigenlijk weinig mee? Het is leuk om je persoonlijke video's zo nu en dan te bekijken. Daarom heeft Pixum de mogelijkheid gecreëerd om filmpjes in fotoboeken te integreren. En dat is helemaal niet moeilijk!

Maak jouw Pixum fotoboek nog completer

Met een Pixum Fotoboek kun je de foto's van al jouw bijzondere momenten vastleggen en verzamelen. Maar naast foto's kun je ook jouw filmpjes aan onze fotoboeken toevoegen! Zo wordt het verhaal van je fotoboek nog completer en kun je meer genieten van jouw filmpjes.

Natuurlijk kun je geen bewegende beelden aan een fotoboek toevoegen, maar met een paar simpele stappen is het echter toch mogelijk om ook jouw video's in het fotoboek op te nemen.

Video's in je fotoboek - hoe gaat dat in z'n werk

Bewegende beelden kun je niet aan een fotoboek toevoegen, maar dankzij smartphones en tablets met daarop QR-scanners, die beschikbaar zijn als gratis apps, kun je via een QR-code heel gemakkelijk toegang krijgen tot jouw filmpjes. Als je een QR-code aan een Pixum fotoboek toevoegt en je scant de code met je smartphone of tablet dan kun je bij de foto's in jouw fotoboek het bijbehorende filmpje bekijken.

 • Tijdens het ontwerpen van je fotoboek in de Pixum Fotowereld Software plaats je een tijdelijke QR-code in je fotoboek. Deze code kun je tijdens het ontwerpen van je fotoboek nog niet scannen. Aan het einde van het ontwerp- en bestelproces, bij het bestellen van het fotoboek, wordt er een persoonlijke code, of codes bij meerdere filmpjes, gegenereerd.
 • De filmpjes die je via een QR-code toevoegt mogen maximaal 5 minuten lang zijn.
 • Jouw filmpjes worden voor een bepaalde periode opgeslagen, namelijk 3, 5, 10 of 30 jaar. Tijdens het bestelproces geef je aan hoe lang het filmpje opgeslagen moet worden. Deze keus plaats je dan in het winkelwagentje.

Nu je fotoboek online maken en een qr-code toevoegen »


Verschillende instelling opties

Afhankelijk van het ontwerp van je fotoboek kun je je filmpje op verschillende manieren weergeven:

 • Een populaire variant is een afbeelding van een filmstrip met een analoog uiterlijk. Je kunt hierbij zelf kiezen welke stilstaande beelden er in de strip moeten komen te staan en hierin variëren. Ook kun je de randen juist weergeven of juist verbergen. Onderaan in het venster staat een voorbeeld waar je stilstaande beelden kunt selecteren en waaruit je de beelden naar de filmstrip kunt slepen.
 • Het is ook mogelijk om in plaats van een filmstrip met meerdere beelden te kiezen voor slechts een afbeelding. Onderaan in het venster kies je dan voor de optie "automatische selectie van representatieve afbeeldingen". De Pixum Fotowereld Software kiest dan een passende afbeelding.

De filmstrook bewerken

Wanneer je een filmpje naar het fotoboek sleept dan wordt er standaard één frame uit het filmpje weergegeven. Deze afbeelding staat in een filmstrookje en is daardoor te herkennen als film. Als je wilt dan kun je deze afbeelding veranderen. Dit kun je doen door dubbel te klikken op de afbeelding die in het fotoboek staat. Door het dubbelklikken verschijnt er een pop-up venster. In dit venster heb je de volgende instelling opties:

 • Aantal afbeeldingen in de filmstrook wordt standaard een afbeelding weergegeven. Als je een filmstrook met meer afbeeldingen in je fotoboek wilt plaatsen dan kun je dit aanpassen door in het venster een hoger getal te kiezen. De filmstrook wordt dan meteen zo groot als je hebt ingevoerd.
 • Filmstrook tekenen: als je geen filmstrook rondom de afbeelding, of afbeeldingen, wilt dan kun je de filmstrook verwijderen door "filmstrook tekenen? uit te vinken. De afbeelding, of afbeeldingen, worden dan naast elkaar weergegeven zonder filmstrook rand.
 • Video draaien: als de afbeeldingen gedraaid zijn dan kun je de optie "video draaien? gebruiken om de video en de afbeeldingen te draaien. Iedere keer dat je op "video draaien? klikt maakt de video of afbeelding een draai van 90° naar rechts.
 • Afzonderlijke afbeeldingen: tenslotte kun je alle afbeeldingen waar je video uit bestaat bekijken. Je kunt hier kiezen welke afbeelding frames uit de video je wilt gebruiken als preview afbeeldingen in de filmstrook. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de afbeelding die je wilt gebruiken naar de filmstrook. Je kunt meteen zien hoe dat eruit komt te zien en hoe de filmstrook verandert. Tip: de afbeeldingen uit een video hebben vaak een lagere resolutie dan digitale afbeeldingen. Let daarom op de kwaliteitsaanduiding in het fotoboek.

Klik tenslotte op de "OK" knop en de filmstrook verschijnt direct op de gekozen pagina van het fotoboek.

Filmpjes toevoegen - zo simpel is het

Als je filmpjes uit je smartphone, of van een andere camera, aan je fotoboek toevoegt dan wordt er een QR-code ("quick response") gegenereerd. Deze code kan heel gemakkelijk met elke smartphone of tablet worden gescand. Het filmpje wordt dan na het scannen automatisch geopend en afgespeeld.

De filmpjes voeg je eigenlijk gewoon op dezelfde manier aan je fotoboek toe zoals je foto's ook toevoegt. Hoe dit in z'n werk gaat wordt in de Pixum Fotowereld Software stap voor stap uitgelegd. Wanneer je je fotoboek aan het ontwerpen bent dan komt er, zodra je pagina 15 van je fotoboek opent, een venster tevoorschijn. In dat venster wordt uitgelegd hoe je filmpjes aan jouw fotoboek kunt toevoegen.

 1. Om een filmpje aan aan je fotoboek toe te voegen selecteer je, aan de linkerkant van de Pixum Fotowereld, de map "foto's en video's?. Je herkent videobestanden aan een zwarte filmstrook.
 2. Selecteer het gewenste filmpje en sleep het, terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt, naar de juiste pagina van het fotoboek. Op de pagina zal een stilstaand beeld uit het filmpje, omringd door de zwarte filmstrook, te zien zijn. Aan de afbeelding wordt ook een kleine QR-code toegevoegd.
 3. Je video is nu in het fotoboek geïntegreerd. Je kunt Eventueel nog wat instellingen veranderen. Dit doe je door dubbel te klikken op de afbeelding.

Filmpjes bekijken op je smartphone of tablet met QR-code

Zodra je een filmpje naar het fotoboek sleept en op een pagina zet, wordt het filmpje omgezet in een afbeelding en voorzien van een QR-code. Hierdoor kun je de video bekijken via een smartphone of tablet.

Zo bekijk je het filmpje op je smartphone of tablet

 1. Je hebt een QR-code scanner nodig om het filmpje te kunnen afspelen en bekijken.
 2. Op veel smartphones en tablets zit al standaard een QR-code scanner. Als dit niet het geval is dan kun je er heel gemakkelijk eentje downloaden.
 3. Ga naar Google Play of naar de Apple App Store en zoek op de woorden "QR-code scanner? of "QR-code reader?. Je krijgt dan een heleboel resultaten. Kies een van de (gratis) apps die tevoorschijn komen.
 4. Als de app gedownload is dan open je de QR-code scanner en houd je de camera van je smartphone of tablet op de QR-code die in het fotoboek staat.
 5. De app leest de code en opent de link waar jouw filmpje is opgeslagen.
 6. Nu kun je het filmpje bekijken!

Pixum Fotoboek ontwerpen - thuis of onderweg

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Editor

  • Snel ontworpen:

   Direct online ontwerpen.

  • Gemakkelijke keuze:

   Flexibele opties.

  • Zonder software:

   Je hoeft niets te downloaden.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties:

   Alle Pixum Fotoboek.

  • Nieuwste functies:

   Heel veel opties, zoals cliparts.

  • Voor de meeste power:

   Gemakkelijk offline met heel veel opties.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum App

  • Comfortabele bediening:

   Direct je smartphone-foto's gebruiken.

  • Veel keuze:

   De populairste fotoboekformaten.

  • Flexibel:

   Altijd en overal met je smartphone of tablet.

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek: