Klok met foto

Kies jouw fotoklok:

Het spijt ons. Er is een probleem opgelopen bij de productconfiguratie. Probeer het later nog eens.

Dit zeggen onze klanten

Fotoklok reviews
Klok met foto bij Pixum bestellen

Op zoek naar een leuk cadeau? Wil je iets origineels als geschenk geven? Dan is een klok met een foto een uitstekend idee. Overigens is een klok met foto natuurlijk niet alleen geschikt als cadeau. Het is een prima decoratie voor in huis en een originele wijze om een dierbare herinnering blijvend te bewaren. Maar waarom zou je zo'n klok (laten) maken? En wat is er nu zo leuk aan de zo'n klok?

Fotoklok als decoratie of cadeau

Een klok met foto maakt van iets wat heel praktisch is ook nog eens iets heel moois.

Een klok met foto is een uiterst originele wanddecoratie die ook nog eens erg functioneel is. We hebben immers allemaal meerdere klokken in huis. Klokken zijn niet alleen ontzettend handig in gebruik, omdat we nu eenmaal altijd op de hoogte willen zijn van de juiste tijd, maar vormen vaak ook nog eens een onderdeel van het interieur. Veel mensen kiezen ervoor om hun huis persoonlijk in te delen. Het is immers prachtig om je huis tot een echt thuis te maken met dierbare herinneringen en persoonlijke decoraties. Niets is zo persoonlijk als foto's. Foto's herinneren ons namelijk aan belangrijke gebeurtenissen en/of belangrijke personen in ons leven. Wanneer je dus een foto met een klok combineert, maak je zelfs de functionele objecten in je huis persoonlijk. Je kunt bijvoorbeeld een klok met je trouwfoto of met een foto van de kinderen laten maken.

Fotoklok maken: waar moet ik op letten?

Het maken van een klok met foto is eigenlijk erg eenvoudig, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Er zijn echter wel enkele dingen waar op gelet moet worden bij het ontwerpen. Allereerst is het belangrijk dat de foto van goede kwaliteit is. De foto moet een minimale resolutie van 728×728 pixels hebben, oftewel 0,5 megapixels. Wanneer de resolutie lager is, bestaat namelijk de kans dat de foto niet goed uitkomt op de klok en dat zou natuurlijk zonde zijn. Daarnaast is het goed om belangrijke details in de foto's en een eventueel tekst niet te dicht bij de zijkant te zetten, zodat deze er niet af kunnen vallen. Over het algemeen is het voldoende om een veiligheidsmarge van 5 mm aan te houden, zodat u zeker weet dat er niets belangrijks van de foto valt.

Meer tonen » Minder tonen »

Bekijk al onze fotocadeaus

Mokken & bidons

Geniet van je koffiepauze met een zelfgemaakte unieke fotomok, in verschillende uitvoeringen.

Textiel & kussens

Maak van jouw foto's prachtige fotokussens, gepersonaliseerde schorten en nog meer.

Spelletjes & speelgoed

Jouw foto's als bijvoorbeeld fotopuzzels in verschillende maten, speelkaarten, knuffels en foto-memo.

Op school & kantoor

De leukste fotoproducten voor op school of kantoor, zoals agenda's, mousepads en pennenhouders.

Decoratie & accessoires

Verras je familie en vrienden met decoratie & accessoires met jouw foto's, zoals een klok of naambordje.

Hippe fotoafdrukken

Druk je foto's af in retro-stijl, als fotostickers, pasfoto's of bijv. fotostrips, zoals je zet kent uit het fotohokje.