Het perfecte alternatief voor een kerstboom
Het perfecte alternatief voor een kerstboom

Maak gebruik van de Pixum Squares om een unieke DIY kerstboom te maken!

Idee bekijken

Een bijzonder alternatief: een zelfgemaakte houten kerstboom met persoonlijke foto's

Heeft een echte kerstboom niet jouw interesse, of ben je gewoon op zoek naar unieke kerstdecoratie-ideeën. Pixum helpt jou hier graag bij!

Doe-het-zelf expert Julia Kramer laat op een creatieve manier zien hoe je met de Pixum Squares een doe-het-zelf kerstboom kan ontwerpen ter vervanging van echte kerstboom. Veel plezier bij het opdoen van inspiratie en met je DIY project!

Knutsel een kerstboom uit hout inclusief foto's

Trendy kerstboom van hout versierd met je mooiste kerst foto's

Kerstmis zou niet hetzelfde zijn zonder een mooie kerstboom. Maar dit hoeft niet altijd de klassieke Nordmann-spar te zijn. Een bijzonder alternatief hierop is een trendy kerstboom van hout versierd met je mooiste kerst foto's!

Zelfs wanneer je over weinig ruimte beschikt haal je met een aan de muur gemonteerde kerstboom een feestelijke sfeer in huis. Maak jouw creatie helemaal af door deze te versieren met een lichtketting, kerstversieringen, cadeautjes en foto's van je familie en vrienden voor een persoonlijk tintje. Dankzij de magnetische ophanging zijn de foto's eenvoudig verwisselbaar. Zo blijft je kerstboom door de jaren heen up-to-date!

Benodigheden voor je kerstboom

 • Pixum Squares in een set van 12 met foto's van je familie en vrienden
 • Multiplex plaat 4 mm dik 105 cm x 90 cm
 • Draadverlichting met 100 LED's
 • Witte spuitverf
 • 1 zelfklevende hanger ca. Ø 6 cm
 • 80 grit schuurpapier
 • Lijmpistool
 • Puzzel
 • Schroefklemmen
 • Decoupeerzaag
 • Draadloze boor
 • Houtboor van 3 mm
 • Potlood
 • Rolmaat

Extra: maak een tapijt in de vorm van sneeuwvlokken

Nu jouw alternatief op een kerstboom aan de muur hangt, heeft Pixum een creatieve oplossing om cadeautjes op een vloerkleed eronder te kunnen plaatsen. Aan de hand van de volgende instructies ontwerp je eenvoudig een vloerkleed in de vorm van sneeuwvlokken. Een halve cirkel is hiervoor de perfecte vorm om mee te beginnen en neemt niet veel ruimte in beslag. Dit maakt dit project zelfs geschikt voor de meeste kleine ruimtes.

Materialen:

 • Vilt of fleece 65 cm x 85 cm
 • schaar
 • potlood

Stap 1: Markeer de kerstboom

Selecteer de mooiste 12 foto's en bestel direct online je set Pixum Squares. Zodra je bestelling binnen is pak je de bovenstaande tekening erbij inclusief benodigde materialen. Je bent nu klaar om te starten aan je handwerk project!

Neem aan de hand van de tekening met potlood de afmetingen over op de multiplex plaat.

Stap 2: zaag het ontwerp uit

Plaats de multiplex plaat op een werkbank of tafel en bevestig deze met schroefklemmen. Zorg ervoor dat de getekende lijnen goed zichtbaar zijn en dat er geen kabels in de weg zitten.

Houd deze gouden regel in gedachten: gebruik de decoupeerzaag altijd eerst handmatig om een begin te maken, en schakel deze daarna pas in. Na het uitzagen van de vorm schuur je de randen van je kerstboom vervolgens glad met het schuurpapier.

Stap 3: gaten boren voor de kerstverlichting

Laat vanaf de rand 1,5 cm ruimte vrij, en teken rondom de houten kerstboom om de 4 cm een boorgat. Zorg hierbij in ieder geval dat er in elke hoek een LED lampje kan worden bevestigd. Het eindresultaat krijgt hierdoor een rustige uitstraling en zal er mooier uitzien.

Leg een stuk sloophout onder je werk en boor de afgetekende gaten met een houtboor van 3 mm. Let op: afhankelijk van de dikte van de kerstverlichting kan het zijn dat je een bredere boor nodig hebt.

Stap 4: schilder de kerstboom en bevestig de kerstverlichting

Het schilderen van je werk is optioneel. Je kan dus gerust het hout onbehandeld laten als dat de uitstraling is waar je voor gaat. Kies je toch voor kleur, maak dan gebruik van verf spuitbussen om de droogtijd te verkorten zodat je sneller verder kan met het knutselen aan je kerstboom.

Rijg de kerstverlichting aan de achterkant door de gaten en gebruik een lijmpistool om deze te bevestigen. Zorg ervoor dat de stroomkabel aan de onderkant van de kerstboom eindigt zodat de afstand naar het stopcontact niet te ver is. Plaats vervolgens een plakhanger aan de achterkant.

Stap 5: bevestig je Pixum Squares

Bevestig de 12 vierkante Pixum Squares op het houten frame op een afstand van 3 cm vanaf de rand. Deze hebben al een magneet en een zelfklevende strip aan de achterkant waardoor het bevestigen kinderspel wordt. Verwijder simpelweg de folie van de strip en druk de foto op het houten frame. Met de meegeleverde afstandhouders positioneer je de foto's in een mum van tijd, en kan je de opstelling op elk gewenst moment aanpassen dankzij de magnetische ophanging.

Je bent klaar!

Door het lichte gewicht van de mulitplex plaat en het materiaal van de foto's, is jouw DIY kerstboom met slechts één spijker aan de muur te bevestigen.

Een zelfgemaakte tapijt in de vorm van sneeuwvlokken is ideaal om als kerstdecoratie te gebruiken en daar cadeautjes en andere kerstversieringen op te leggen!

Tip: als je een kerstverlichting op batterijen gebruikt kun je het batterijvak direct aan de achterkant van de kerstboom bevestigen. Zo creëer je een volledig draadloze versie!

Dankzij de magnetische wandbevestiging kunnen alle Pixum Squares eindeloos gecombineerd worden tot een totaalkunstwerk. Dit is vooral ideaal wanneer je opgroeiende kinderen hebt en je de foto's makkelijk wilt kunnen verwisselen. Je duurzame kerstboom kan je altijd "versieren", de punt biedt zelfs ruimte voor een kleine kerstster of een andere kerstversiering.

Pixum wenst je een magisch kerstseizoen en veel inspiratie voor je zelfgemaakte DIY kerstdecoraties!

Stap 1: Vouw het vilt

Spreid het stuk vilt of vlies uit met de lange zijde naar je toe en teken een halve cirkel. Als je liever een hele sneeuwvlok maakt, heb je een groter stuk vilt nodig en teken je een hele cirkel.

Vouw je halve cirkel dubbel en hierna weer dubbel.

Stap 2: Uitknippen van het patroon

Teken een willekeurig sneeuwvlokken patroon op de dubbelgevouwen cirkel en knip deze uit. Zorg er wel voor dat de buitenranden niet volledig worden afgeknipt anders valt je ontwerp uit elkaar. Je zelfgemaakte tapijt straalt nu samen met de foto-kerstboom de perfecte kerstsfeer uit!

1 enkele Squares

  ¤ 14,95

Set van 4 Squares

  ¤ 54,95

Set van 9 Squares

  ¤ 118,95

Set van 12 Squares

  ¤ 138,95