Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu

Indelen makkelijk gemaakt: zo vind je de juiste plaats

Als je net meerdere Pixum Wanddecoratie besteld hebt, dan is het misschien moeilijk om de juiste plaats daarvoor te vinden. Alles moet direct bij de eerste poging goed hangen, als namelijk het gat al in de muur zit, dan wordt het lastig om alles om te hangen. Wij hebben wat makkelijke tips om het indelen wat gemakkelijker te maken.

De indeling op de vloer testen

Voor je begint willen wij je aanraden om er goed overnadenken welke systeem je in de indeling wilt brengen, enkele mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

 • Galerie indeling: alle posters worden, onafhankelijk van formaat, met de bovenkant op 1 lijn opgehangen.
 • Op formaat gesorteerd: meerdere formaten worden bijvoorbeeld van links naar rechts op grootte gesorteerd. Of een groot formaat wordt naast een kleine gehangen en zo verder.
 • Petersburger indeling: eem symetrische indeling van vele posters in verschillende formaten, vaak werkt men naar een rechthoek.
 • Figuur: Ophangen van posters in een bepaald figuur, bijvoorbeeld letters (I ♥ U), een klok of ook wel in de vorm van een trap.
 • Gulden middenweg: Ophanging van posters op 1 hoogte op 5/8 van de wandhoogte.

Om het beste idee en gevoel voor de indeling te krijgen, kun je deze het beste eerst op de vloer uitleggen.

Pixum Wanddeco Simulator: de gewenste plaats controleren

De gratis Pixum Wanddeco Simulator App voor iPhone, iPad en Android-toestellen helpt je erbij om een idee te krijgen van hoe de poster en in de praktijk uit ziet aan de wand. Leg alle posters zoals je deze wilt indelen op de vloer en maak er een foto van. Installeer de app op je telefoon en print de QR-code uit. Hang de uitgeprinte QR-code vervolgens op de plek waar je de posters voorstelt.

Laad nu de gemaakte foto in de app en start het programma, houd de camera gericht op de QR-code. De camera maakt nu een waarheidsgetrouw beeld van hoe de posters er aan de wand, met de gekozen indeling uit zullen zien. Zo zie je snel en makkelijk of de gekozen indeling inderdaad past.

De Pixum Wanddeco Simulator App

Wil je weten hoe jouw wanddecoratie er uit zal zien aan je muur? Met de Wanddeco Simulator App kun je jouw afdruk van alle kanten aan jouw muur bekijken!

Vanuit het midden naar buiten werken

Als je er zeker van bent dat je keuze juist is, dan kun je de hoogte bepalen en beginnen met ophangen. Onze tip daarbij is: werk altijd vanuit het midden en werk dan beiden kanten op. Kleinigheden zoals teveel ruimte of een laatste foto die net wat scheef hangt, vallen op deze manier niet meer zo erg op.

Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android