Van de plattegrond tot de laatste baksteen

Maak van je Pixum Fotoboek een kleurrijk dagboek over de bouw van je huis!

Fotoboek als documentatie van het bouwen van je huis

Het bouwen van een huis is een spannende tijd in het leven van een familie. De persoonlijke droom van het wonen ontstaat uit het niets of een bestaand huis wordt omgetoverd tot een gezellig huis. Dit ontwikkelings- of veranderingsproces is het waard om individueel en volledig gedocumenteerd te worden. Met een Pixum fotoboek als bouwdocumentatie kun je deze vaak stressvolle weken later in alle rust opnieuw in herinnering roepen en de foto's bijvoorbeeld aan vrienden of je kinderen tonen.

Creatieve ideeŽn voor een fotoalbum over de bouw van je huis

In je woningbouwboek documenteer je elke bouwfase, van het begin van de bouw tot de verhuizing. Met deze ideeŽn kun je het boek ook wat spannender maken:

  • Voor en na foto's:Als je een appartement of je eigen huis gerenoveerd hebt, is een vergelijking van voor en na de renovatie aan te raden. Een foto links laat zien hoe het huis er eerder uitzag, rechts zie je het resultaat achteraf.
  • Helper: Houd in de gaten wie er in welke fase een bijdrage heeft geleverd, bijvoorbeeld vrienden en familie, de architect of medewerkers van het bouwbedrijf.
  • Vloerplannen: Scans van delen van de bouwplannen, bijvoorbeeld de plattegrond van het gebouw of de planning voor de inrichting.
  • Schetsen: Waar moet de muur later staan en welke stap komt de volgende? Neem je eigen schetsen en plannen voor de verbouwing of nieuwbouw op in je boek.
  • Meubels: Het eerste meubelstuk markeert het moment van de komende verhuizing - plaats een foto ervan in je fotoalbum en gun jezelf een pauze van het werk op je nieuwe bank.
  • Statistieken: Verdeel het onderwerp altijd met grappige statistieken of een foto, bijvoorbeeld de hoeveelheid koffie die gedronken wordt, het aantal werkuren of de lengte van de afstand die alle lege drankkratten naast elkaar gezet worden.
  • Kleine details: Maak een collage van kleine details van de extensie of architectuur, bijv. brievenbus, belbord, het pad door de tuin, elke kamer etc.
  • Kind: Natuurlijk moet je boek ook je familie bevatten. Het is te leuk om te onthouden hoe je kind met verf is bekladderd, hoe hij of zij je helpt met bouwen of met kliederen.
  • Tips: Geef in je boek waardevolle tips en trucs door die je geleerd hebt tijdens de bouwperiode van je huis - misschien heb je ze later nog nodig.

Haal het meeste uit je Pixum fotoproducten

Pixum Fotowereld Software

De meeste ontwerpopties heb je op de computer. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en ontwerp je fotoproduct offline. Met talrijke achtergronden, cliparts en lay-outs leg je de laatste hand aan je fotoproduct.

Pixum App

Voor gemak en flexibiliteit op je smartphone. Ontwerp je Pixum Fotoproduct op elk moment, waar je ook bent, met de Pixum App.

Dit zeggen onze klanten over Pixum Fotoboeken

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek:
Meld je aan voor de Pixum Nieuwsbrief

Met de aanmelding van de gepersonaliseerde Pixum nieuwsbrief accepteer je het privacybeleid. Afmelden gaat eenvoudig via de afmeldlink die in elke nieuwsbrief staat of met een e-mail aan service@pixum.com.