Fotoboek voor kinderen maken

Fotoboek voor kinderen maken

Maak gratis gebruik van onze Pixum Fotowereld Software en ontwerp een creatief en persoonlijk fotoboek voor en met je kindje!

Fotoboek ideeën waar kinderen veel plezier aan zullen beleven

Een fotoboek is er niet alleen om de mooiste momenten van het gezin te verzamelen of van de eerste verjaardag van de baby, maar kan ook op een speelse en educatieve manier gebruikt worden.

Of het nu gaat om het leren van het alfabet, het samenbundelen van alle tekeningen uit de eerste levensjaren of je kinds eerste scheikunde project, in boekvorm verzamel je al deze herinneringen overzichtelijk en met gemak.

Welke vorm kies jij voor?

Liggend fotoboek
Het liggende (of panorama) Pixum Fotoboek is ideaal voor landschapsfoto's.
Staand fotoboek
Het staande Pixum Fotoboek is ideaal voor portretfoto's.
Vierkant fotoboek
Het vierkante Pixum Fotoboek overtuigt door het moderne formaat.

Het ontwerpen van een Abc-boekje

Er zijn een groot aantal verschillende alfabet-leerboeken te koop, maar een liefdevol ontworpen boek met persoonlijke foto's met harde kaft zal het kind zelfs op volwassen leeftijd koesteren.

Zo ga je aan de slag met je alfabetboekje

 • Geef elke letter van het alfabet op afzonderlijke pagina's weer. Dubbelzijdig printen is hierbij ook een optie. Zet vervolgens verschillende woorden uit bijvoorbeeld het dagelijks leven op één pagina die beginnen met de betreffende letter. Aan de andere kant druk je dan van deze woorden kleurrijke afbeeldingen af.
 • Gebruik de cliparts in de Pixum Fotowereld met kinderlijke patronen die passen bij het alfabet.
 • Achtergronden die passend zijn bij de foto's maken het voor het kind makkelijker om de letters te associëren met het onderwerp van de plaatjes en om te leren lezen.
 • Verzin bij het alfabet een gedicht met een persoonlijk onderwerp en het zal voor het kind een plezier zijn om dit op te lezen en zo spelenderwijs te leren.

Pixum tip

Ontwerp een passende alfabet poster!

Een leuk alternatief op de kinderkamer is een poster van het alfabet. Dit helpt kinderen mede om sneller te leren schrijven. Als materiaal kan je kiezen de flexibele fotoposter met de letters van het alfabet gesorteerd in de vorm van een wereldbol.

Fotoboek met kindertekeningen

Wil je de kindertekeningen bewaren zonder overal losslingerende papieren? Scan dan de mooiste kindertekeningen vanaf de babyleeftijd in en verzamel deze in een fotoboek.

Als er tekeningen zijn die de hele dubbele pagina beslaan, kies dan voor een platliggende binding. Dit betekent dat je pagina's geen vouw in het midden zullen hebben wanneer je het boek openlegt.

Ontwerp nu een fotoboek met kindertekeningen

Ontwerp nu een fotoboek met kindertekeningen

Interesse om nu met de mooiste tekeningen van je kind een eigen Pixum Fotoboek te ontwerpen? Dit doe je snel en simpel in de Pixum App, Software of via de website

Informatieve fotoboeken met geweldige foto's

Stel informatieve fotoboeken samen gericht op de interesses van je kind. Of het nu gaat om dieren, natuur, muziek of onderzoek. Kennis hoeft niet alleen op school te worden overgedragen. Verzamel samen alle informatie over het onderwerp wat hun het meest aanspreekt en maak hier foto's van. Het resultaat is een persoonlijk naslagwerk waar je kind gefascineerd naar zal blijven grijpen. Laat tijdens het ontwerpen hier en daar wat ruimte vrij waar je kind aantekeningen kan maken.

Heb je eventueel leuke home video's die online beschikbaar zijn? Met onze Pixum Fotowereld Software voeg je gemakkelijk QR-codes toe om deze eenvoudig op te roepen met je smartphone of tablet.

Herinneringsboek voor speciale momenten

Je kunt al een heleboel voorbeelden vinden, inclusief tips, om van het eerste levensjaar een perfecte Pixum Babyboek te ontwerpen. Hiernaast komen er in het leven nog meer speciale gebeurtenissen voor waar wij vaak hele reeksen aan foto's voor maken. Denk hier bijvoorbeeld aan een bruiloft met de kleintjes als bloemenmeisjes of ringdragers, de heilige communie of de eerste schooldag.

Zo maak je stapsgewijs een fotoalbum voor kinderen

 • Maak in de eerste instantie het Pixum Fotoboek kindvriendelijk door een geschikt formaat te kiezen zoals het Pixum Fotoboek klein, liggend met de afmetingen 19x15 cm of kies specifiek voor een Pixum Babyboek.
 • Kinderen houden van kleurrijk. Ga dus voor een achtergrond met verschillende sterke kleuren of sprekende patronen.
 • Je kunt grappige cliparts en kaders uit de Pixum Pixum Fotowereld Software aan je fotoboek toevoegen om het geheel wat meer pit te geven.
 • Experimenteer eens met overlays en het omdraaien van foto's. Afwisseling in je ontwerp en een andere indeling trekt juist de aandacht!
 • Als het idee geschikt is voor meerdere kinderen hoef je niet altijd een compleet nieuw fotoboek te maken: versier per kind de omslag of de eerste pagina met een aangepaste titel en een persoonlijke foto, en laat de rest van het fotoboek ongewijzigd.
 • Aangezien een kinderboek altijd stevig en makkelijk schoon te maken moet zijn, is het raadzaam om een ??geschikte papiersoort te kiezen die deze eigenschappen heeft. Het premium papier is bijzonder robuust en hierdoor uitermate geschikt.
 • De binding van je fotoboek moet ook duurzaam zijn. Een harde kaft voorkomt dat de pagina's kreuken, ligt stevig in de hand en gaat als cadeau lang mee!
 • Je kun je de teksten of woorden ook kleurrijk en dynamisch weergeven. Klik op de volgende link om meer te lezen over de ontwerpmogelijkheden!

Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online Editor

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek: