Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Foto's toevoegen als pentekening

Foto's die je in een Pixum Fotoboek wilt gebruiken, hoeven niet van tevoren bewerkt worden. De Pixum Fotowereld Software biedt hiervoor vele creatieve ontwerpopties. Met de vele verschillende foto aanpassingen, zoals bijvoorbeeld helderheid & contrast en rode-ogen-correctie, kun je je foto's optimaliseren en er vervolgens met creatieve effecten ware kunstwerkjes van maken. De stilistische effecten zijn vooral goed te gebruiken voor foto's op het gebied van architectuur en natuur.

Pixum Fotoboek ontdekken

Houd je foto's voor altijd vast. Maak gebruik van talrijke lay-outs, designs, cliparts en andere ontwerpopties!

Schilderachtige effecten voor je foto's met Pixum Fotowereld Software

Wat Photoshopgebruikers kennen als "contour", vind je bij de Pixum Fotowereld Software onder Stilistische effecten: Sterke contouren en Zwakke contouren. Dit filter maakt een mooie pentekening van je foto waarbij de contouren of randen van de afbeeldingen in het zwart naar voren komen, en andere gedeeltes die bijvoorbeeld gekleurd zijn in het wit verschijnen.

Hierdoor ontstaat een contrastrijke zwart-witafbeelding van slechts twee kleuren. Dit effect is vooral geschikt voor foto's waarin sterk geometrische objecten voorkomen, zoals bijvoorbeeld gebouwen maar ook voor macrofotografie van planten of artistieke natuurfoto's.

Pixum tip

Zwart-wit of grijs?

Wat in gewone spreektaal vaak "zwart-witfoto" wordt genoemd, is eigenlijk alleen een afbeelding in grijswaarden. Het verschil: de helderheid van een pixel wordt numeriek weergegeven; 0 betekent zuiver zwart, 255 staat voor zuiver wit. In een afbeelding in grijswaarden zijn alle lichtsterktes tussen 0 en 255 mogelijk. Een zwart-witfoto, die minder pixels bevat, kan alleen uit de waarde 0 of 255 bestaan.

Pixum Fotowereld Software

Als een professional fotoboeken maken, en dat ontzettend gemakkelijk! Gebruik de vele mogelijkheden van onze Pixum Fotowereld Software.

De karakteristieke eigenschappen van Sterke en Zwakke contouren

Pixum Fotowereld Software kent twee verschillende omtrekeffecten: Zwakke en Sterke contouren. Deze activeer je door te dubbelklikken op de foto die je wilt bewerken, of door rechtermuisknop > Foto-editor starten.

Zwakke contouren ziet er wat subtieler uit en heeft minder contrast waardoor fijne afdrukken en lijnen ontstaan. Sterke contouren accentueert heel sterk de afbeeldingsranden waardoor een driedimensionale indruk ontstaat.

Het effect kan worden toegepast op de hele foto of alleen op een gedeelte ervan. Door middel van de selectietool kun je een rechthoekig of ellipsvormig deel van de foto selecteren. Klik daarna op het gewenste contour-effect.

De service van Pixum

Bij vragen over onze producten en software kun je ook graag terecht op onze FAQ-pagina's, of bij de klantenservice.