Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Dag 10: Jaarboeksjabloon

Vandaag hebben we een leuke download voor jullie: een gratis fotoboek sjabloon!

Meer informatie
Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Pixum Fotoboek sjabloon: Jaarboek

Download het gratis jaarboeksjabloon en maak in alle rust jouw Pixum Fotoboek over 2017 in de Pixum Fotowereld Software. Door te klikken op "Nu downloaden" wordt automatisch het zip-bestand gedownload. Dit bestand kun je uitpakken en het inbegrepen .mcf-bestand kun je in de Pixum Fotowereld Software openen. Op die manier heb je heel gemakkelijk een ontworpen Jaarboek waar je alleen nog tekst en foto's in hoeft te zetten.

Het kan zijn dat er een foutmelding komt bij het openen. Dat gaat slechts om het ontbreken van eventuele lettertypes.

Jaarboeksjabloon

Nu downloaden en dan gemakkelijk in de Pixum Fotowereld invullen!

Letter 10: A

Pixum Fotowereld Software: Indeling sjablonen maken het makkelijk

Om het ontwerpen van je fotoboek makkelijk te maken heeft Pixum Fotowereld Software een groot aantal standaardindelingen. Dat zijn kant-en-klare pagina's die al voorzien zijn van kaders voor teksten en foto's. De kaders zijn nog leeg zodat je ze met je eigen foto's, afbeeldingen en teksten kunt vullen.

Deze sjablonen hebben twee voordelen: Ten eerste maak je veel sneller je Pixum Fotoboek omdat je alleen nog maar hoeft na te denken in welke kaders je foto's en teksten moeten komen. De plaats van de kaders zelf is in deze sjablonen immers al vastgelegd. Ten tweede heeft ons professionele ontwerpteam ervoor gezorgd dat de pagina's er altijd goed uitzien door de van tevoren opgemaakte sjablonen. Daarom maak je heel eenvoudig je eigen fotoboek, ook al lijkt het eerst lastig.

De paginasjablonen vind je links op de pagina onder het kopje Indelingen. Deze zijn in twee categorieŽn verdeeld: allereerst naar het aantal foto's per pagina. Je kunt kiezen voor een verschillende aantal foto's per pagina. Wanneer je 0 ingeeft wordt in een keer alle pagina-inhoud verwijderd zodat je niet kader voor kader hoeft leeg te maken wanneer de indeling je niet bevalt en je opnieuw wilt beginnen.

De andere categorie heeft te maken met de manier waarop je de foto's verdeeld over de pagina. Vullend betekent bijvoorbeeld dat er op de pagina geen witte achtergrond meer zichtbaar is. Overlappend betekent het tegenovergestelde: er is nog veel van de pagina te zien. Bij een gelijk aantal foto's per pagina worden ze kleiner afgebeeld.

Pixum Fotoboek ontdekken

Houd je foto's voor altijd vast. Maak gebruik van talrijke lay-outs, designs, cliparts en andere ontwerpopties!

Hieronder zie je een overzicht aan de hand van pagina-indelingen met drie foto's:

Grote fotovelden

Vaak is de indeling Groot de beste. Je foto's zijn in het groot afgebeeld en er is ook nog wat van de achtergrondkleur van de pagina te zien.

Indeling Vullend

Wanneer je foto's zo groot mogelijk moeten zijn gebruik je de indeling Vullend. Let op: als er meerdere foto's op de pagina staan moeten deze precies bij elkaar passen omdat ze niet van elkaar worden gescheiden door de achtergrondkleur van de pagina die rust en duidelijkheid in je ontwerp kan brengen.

Rustige indeling

Wanneer je de indeling Rustig gebruikt blijft er op je pagina veel ruimte over. Dat is de juiste keuze wanneer je al een achtergrondthema hebt gekozen.

Foto's overlappend plaatsen

Overlappend wil zeggen dat de foto's zo worden verdeeld dat de een enigszins over de andere ligt.

Gebruik de indeling Speciaal om je foto's op andere manieren te plaatsen

Bijvoorbeeld door ze gedraaid te plaatsen. Dit zorgt voor een levendige maar tegelijkertijd ook een beetje onrustig uitziende pagina.

Zo bestel je een Pixum Fotoboek

De service van Pixum

Bij vragen over onze producten en software kun je ook graag terecht op onze FAQ-pagina's, of bij de klantenservice.

Online-Adventskalender Winactie

Letter van de dag gevonden?

Ergens op de pagina is een letter verstopt. Maar let op! Na 14 dagen (of tot en met 24 december) verdwijnt de letter weer van de pagina. Als je aan het einde van de Online-Adventskalender alle letters verzameld hebt, kun je gave prijzen winnen. Meer informatie over de prijzen vind je op de Online-Adventskalender pagina.

Kerst vieren met Pixum

De Pixum Online-Adventskalender

Elke dag vind je in de Pixum Online-Adventskalender een volgend open deurtje met nieuwe verrassingen.

Inspiratie voor Kerst

Bekijk onze tips en ideeŽn voor de origineelste en meest persoonlijke cadeaus voor Kerst.

De Pixum Kerstmarkt

Op zoek naar creatieve fotocadeaus voor de feestdagen? Doe je familie en vrienden, en daarmee jezelf, een lol en neem een kijkje op de Pixum Kerstmarkt!