Pixum Fotoboek inspiratie
Pixum Fotoboek inspiratie

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Tekst toevoegen in het Pixum Fotoboek

Tekst kan in een fotoboek volledig overbodig zijn. Maar vaak is het mooier als de foto's van uitleg of commentaar voorzien zijn. Er zijn tools om je teksten zo aan te passen dat ze er mooier uitzien.

Schrijfhulp

Net zoals je met de foto's doet, plaats je ook de tekst in een veld. Je moet dus eerst een tekstveld tekenen. Dit doe je met de tekstmenu bovenin de werkbalk of door een standaard pagina-indeling te gebruiken dat al tekstvakken heeft. De tekst past zich automatisch aan het tekstvak aan, ook later wanneer je bijvoorbeeld de grootte van het tekstvak verandert. Hier hoef je je bij het typen van de tekst dus niet druk om te maken.

In een nieuw tekstveld wordt automatisch het lettertype toegepast dat je het laatst gebruikt hebt. In het tekstmenu kun je dit te allen tijde wijzigen. Als je niks gemarkeerd hebt, wordt de complete tekst in het tekstvak aangepast. Als je alleen individuele woorden of zinsdelen in een ander lettertype wilt zetten dan moet je deze eerst met de muis selecteren. Dat geldt ook wanneer je iets cursief of vetgedrukt wilt typen. Maar dan wordt alleen het woord waarin op dat moment de cursor staat aangepast als je verder niks geselecteerd hebt.

Transparantie

De achtergrond van een tekstvak is standaard transparant. Dat betekent dat de achtergrond van je tekst de paginakleur overneemt. Of, wanneer je achter de tekst een foto plaatst, deze foto door de tekst heen schijnt. Je hoeft er alleen maar op te letten dat de kleur van je lettertype genoeg afsteekt tegen de achtergrond zodat je tekst goed leesbaar blijft. Indien nodig moet je de tekstkleur wijzigen.

Alle teksten in je fotoboek aanpassen

In het tekstmenu kun je via verschillende opties lettertype, grootte en uitlijning van je tekst aanpassen. Wanneer alle teksten in je boek er hetzelfde uit moeten zien klik je na het aanpassen op 'alle teksten aanpassen'. Hiermee worden alle opties toegepast die je in het dialoogmenu hebt aangevinkt.

Pixum tip

Schaduwoptie
Je kunt je teksten ook een schaduw geven, maar doe dit liever niet te veel. Echter, wanneer je deze bijvoorbeeld bij de titel gebruikt kan dit wel een mooi driedimensionaal effect geven. De schaduwoptie zit een beetje verstopt. Klik met de rechtermuisknop in het tekstvak en kies in het menu 'Gekleurde randen en schaduw'. In het daaropvolgende menu kun je onder 'Schaduw' kiezen hoe sterk het schaduweffect moet zijn (de intensiteit) en in welke richting de schaduw moet vallen.

Pixum Fotoboek ontwerpen - thuis of onderweg

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online

  • Snel ontworpen:

   Direct online ontwerpen.

  • Gemakkelijke keuze:

   Flexibele opties.

  • Zonder software:

   Je hoeft niets te downloaden.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties:

   Alle Pixum Fotoboek.

  • Nieuwste functies:

   Heel veel opties, zoals cliparts.

  • Voor de meeste power:

   Gemakkelijk offline met heel veel opties.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum App

  • Comfortabele bediening:

   Direct je smartphone-foto's gebruiken.

  • Veel keuze:

   De populairste fotoboekformaten.

  • Flexibel:

   Altijd en overal met je smartphone of tablet.