QR Codes FAQ
QR Codes FAQ

QR codes? Wat en waarom? Hier vind je antwoord op alle veelgestelde vragen rondom QR codes.

Meer te weten komen

QR Codes: Wat en waarom?

QR codes zie je tegenwoordig overal. Het zijn die blokkerige, zwart-witte codes die je bijvoorbeeld vindt op verpakkingen en reclameborden, in tijdschriften en musea, maar zelfs in je app voor mobiel-/ internetbankieren en eventueel in je Pixum Fotoboek. Maar wat kun je ermee? Wij hebben een paar veelgestelde vragen op een rijtje gezet:

 1. Wat is een QR code?
 2. Waarvoor gebruik Pixum QR codes?
 3. Hoe scan ik een QR code?

Wat is een QR code?

QR codes (Quick Response codes) zijn een soort streepjescodes, bedoeld om veel informatie op een heel snelle manier te kunnen lezen, vooral gericht op smartphones en tablets. Elke QR code is uniek, door de grootte en verdeling van de blokjes. Hoewel ze oorspronkelijk bedoeld zijn voor de auto-industrie, vind je ze tegenwoordig overal. Vaak worden ze gebruikt om simpelweg een website-link makkelijker leesbaar te maken, zodat je die niet hoeft in te tikken op je smartphone.

Waarvoor gebruikt Pixum QR codes?

Bij Pixum gebruiken we QR codes bijvoorbeeld voor:

 • Een video in je Pixum Fotoboek: Wist je dat je een video kunt plaatsen in je Pixum Fotoboek en andere Pixum producten? De video wordt dan bij ons op een veilige server geplaatst en er wordt een QR code in je fotoproduct gedrukt. Door de code te scannen kun je de video dan kijken. Een how-to videootje vind je hier bij onze Fotoboek Software Instructievideo's.
 • Een link in je Pixum Fotoproduct: Je kunt ook zelf online QR-codes maken bij verschillende websites. Deze kun je gewoon als afbeelding toevoegen in je fotoproduct.

Betalen met iDEAL doormiddel van een QR code

QR codes worden verder nog gebruikt op andere manieren. Zo kun je ze tegenkomen tijdens je betaling met iDEAL.

iDEAL betaling met een bank-app: De meeste banken hebben tegenwoordig een app waarmee je bankzaken kunt regelen. In die app zit tegenwoordig ook vaak een QR code scanner ingebouwd waarmee je betalingen nog makkelijker kunt afronden. Voorbeeld:

 1. Je hebt een Pixum Fotoboek besteld in de Pixum Fotowereld Software op je PC
 2. Voor de betaling kies je voor iDEAL en jouw bank is ING.
 3. Je hebt nu de keuze tussen inloggen in je ING account, of het scannen van een QR code.
 4. Kies je voor de QR code, open dan je ING app op je smartphone of tablet
 5. Ga naar het menu
 6. Klik op het QR logootje in het menu
 7. Richt je camera op de QR code op jouw computer beeldscherm
 8. Bevestig je betaling in de app, en klaar!

Hoe scan ik een QR code?

Er zijn verschillende manieren om QR codes te scannen. Voor alle manieren heb je een smartphone (bijv. iPhone) of tablet (bijv. iPad) nodig.

 • QR code scannen met iPhone of iPad: In Apple apparaten met iOS 11 of hoger zit tegenwoordig een QR code scanner in de camera ingebouwd. Om deze te gebruiken open je de standaard camera app en richt je de camera op de QR code. Vervolgens verschijnt bovenin je scherm een mededeling. Als je hierop drukt, "open" je de QR code.
 • QR code scanner apps: Mocht je geen Apple apparaat met iOS 11 of hoger hebben, dan kun je ook een app downloaden. In de app store van jouw smartphone of tablet vind je heel veel QR code scanner apps. Veel van deze apps zijn "gratis", wat meestal betekent dat je veel reclame te zien zal krijgen. Al deze apps zullen toegang tot je camera nodig hebben.
 • Gespecialiseerde apps: Sommige apps hebben al een ingebouwde QR code scanner, zoals de Pixum Wanddecoratie Simulator en veel bank apps. Maar die zijn voor speciale doeleinden ontwikkeld, dus niet bedoeld als standaard QR code scanner.

Contact opnemen met Pixum

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op of vind antwoorden op meer veelgestelde vragen!

Tel: 020 22 55 122
Ma - Vr 10:00 - 14:00
Of neem contact op via het contactformulier

Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Contact