Foto op hout met palmprint van Debbie

Als muurdecoraties heb ik een foto op dennenhouten latten laten bedrukken in het formaat 60×80 cm. Mijn keuze viel op foto op hout, omdat het levendiger oogt en niet zo uniform glad is als de meeste andere materialen. Dit maakt het gewoon iets bijzonders met een speels karakter.

Een vakantiefoto van een palboom als wanddeco brengt zeer speciale herinnering bij mij naar boven. Tijdens mijn vakantie op Gran Canaria zocht ik namelijk graag de koelte in de schaduw onder een palmboom op met een zacht briesje om heerlijk bij weg te dromen.

Tip: Kunstzinning met kleuren

Omdat de oorspronkelijke groene kleur van de bladeren van de palmboom helaas niet bij mijn inrichting past, heb ik gebruik gemaakt van een app op mijn smartphone om het originele bestand aan te passen naar mijn smaak. Ik heb uiteindelijk gekozen voor het geheel in zwart-wit en ik ben er echt super tevreden mee! Vrienden die langskomen hebben in de eerste instantie niet eens in de gaten dat het om een vakantiefoto gaat die ik zelf heb gemaakt maar zij zien het eerder als een kunstobject. Ik kan mijn kunstwerkje vol trotst aan de muur hangen in landschapsmodus als een soort muurschildering, of speels staand op een bijzettafel. Het eindresultaat komt gewoon iedere keer letterlijk en figuurlijk goed uit de verf.

Het ophangen van de print gaat overigens heel eenvoudig via twee kleine schroeven in de muur waar de print aan twee metalen haken aan de achterkant van de lamellen komt te hangen.

Debbie van Pixum

Dit zeggen klanten over Foto op hout
Inspiratie & tips

Tips en trucs voor het inrichten van je wanddecoratie

Wij hebben verschillende tips klaarstaan voor het inrichten van jouw huis, waardoor Pixum Wanddecoratie een elementair bestandsdeel wordt van jouw gezellige huishouden.