Reisroutes vastleggen in je fotoboek

Reisroutes vastleggen in je fotoboek

Je kunt met behulp van de GPS data in je foto's, landkaartjes met reisroutes toevoegen aan je fotoboek!

Laat je reizen op een leuke manier zien met gedetailleerde gps-kaarten in je Pixum Fotoboek

Je reist zelden naar een land om daar vervolgens maar op één-en-dezelfde plek te blijven. Integendeel, voor veel mensen is het een deel van de charme van het reizen; zo veel mogelijk verschillende plaatsen ontdekken en indrukken op doen. Niet alleen in de praktijk, maar ook op fotografisch gebied.

In de Pixum Fotowereld Software kan zo'n reistraject met behulp van gps-coördinaten grafisch worden weergegeven op een landkaart. De reisgegevens kunnen hierbij rechtstreeks van de camera komen of handmatig in een bestand worden gezet. Op deze manier is het mogelijk om alle foto's van de reis te plaatsen met hun desbetreffende opnameplek.

De juiste kaartopties voor kleine en grote reizen

Na het starten van de Landkaartenopties in je werkbalk (Categorie "Web") heb je verschillende keuzemogelijkheden. Ten eerste maak je een kaartuitsnede. Dankzij de integratie met Bing Kaarten is dit heel eenvoudig te doen: bijvoorbeeld door het invoeren van een postcode, een stadsdeel (bijv. "Amsterdam-zuidoost", "New York Chinatown") of een heel land.

Als de gewenste uitsnede grofweg is vastgelegd, kun je een meer precieze positiebepaling doen door te slepen en in te zoomen. Hierbij is een schaal van ongeveer één tot 20.000 km voldoende voor zowel een wandeling om het huis als voor een wereldreis. Afhankelijk van de grootte of soort reis kun je dan nog kiezen tussen een politieke of topografische kaart. Staatkundige kaarten zijn het meest geschikt voor stedentrips, terwijl topografische kaarten juist afbeeldingen op grotere schaal en gebieden beter laten zien.

Gps-reisroutes in een landkaart verwerken

In plaats van alleen een "lege" kaart te laten zien, kan een reisroute worden geïntegreerd in de kaart. Daarvoor heb je een zogenaamd GPX-bestand nodig. Deze kun je handmatig vervaardigen of uit de gps-gegevens van de camera halen. Tegenwoordig ondersteunen al veel digitale camera's, zelfs in het middenklasse segment, gps-tracking.

Een zinvolle investering voor je volgende vakantie?

Camera's met gps-functie zijn de technologie van de toekomst. Je kunt hiermee niet alleen reisroutes enz. vastleggen (zoals in dit voorbeeld) maar bijvoorbeeld ook de exacte plaatsen weer vinden waar bijzondere foto's zijn gemaakt; zoals dat afgelegen huisje in het bos, of het schilderachtige en verlaten zandstrand. Plekken die je vroeger op de normale manier meestal niet meer terug kon vinden. Het is dus de moeite waard om voor je volgende vakantie over de aanschaf van een voor gps geschikte fotocamera of een gps-datalogger na te denken.

Als je al een camera met gps-tracking hebt is het de moeite waard om voor het begin van de vakantie alvast de tijd te nemen om je camera te leren kennen en de functies uit te proberen. Er is niets vervelender dan dat je na de terugreis moet constateren dat alle gps-data definitief verloren is gegaan als gevolg van een bedieningsfout. Let op: voor het integreren van een landkaart in je Pixum Fotoboek wordt eenmalig een toeslag van ¤ 0,99 op de normale verkoopprijs berekend.

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek:
Pixum Fotoboek ontwerpen - thuis of onderweg

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Editor

  • Snel ontworpen:

   Direct online ontwerpen.

  • Gemakkelijke keuze:

   Flexibele opties.

  • Zonder software:

   Je hoeft niets te downloaden.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties:

   Alle Pixum Fotoboek.

  • Nieuwste functies:

   Heel veel opties, zoals cliparts.

  • Voor de meeste power:

   Gemakkelijk offline met heel veel opties.

  nu ook voor
  OS X en Linux

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum App

  • Comfortabele bediening:

   Direct je smartphone-foto's gebruiken.

  • Veel keuze:

   De populairste fotoboekformaten.

  • Flexibel:

   Altijd en overal met je smartphone of tablet.