Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu

Laat je reizen op een leuke manier zien met gedetailleerde gps-kaarten in je Pixum Fotoboek

Je reist zelden naar een land om daar vervolgens maar op één-en-dezelfde plek te blijven. Integendeel, voor veel mensen is het een deel van de charme van het reizen; zo veel mogelijk verschillende plaatsen ontdekken en indrukken op doen. Niet alleen in de praktijk, maar ook op fotografisch gebied.

In de Pixum Fotowereld Software kan zo'n reistraject met behulp van gps-coördinaten grafisch worden weergegeven op een landkaart. De reisgegevens kunnen hierbij rechtstreeks van de camera komen of handmatig in een bestand worden gezet. Op deze manier is het mogelijk om alle foto's van de reis te plaatsen met hun desbetreffende opnameplek.

De juiste kaartopties voor kleine en grote reizen

Na het starten van de Landkaartenopties in je werkbalk (Categorie "Web") heb je verschillende keuzemogelijkheden. Ten eerste maak je een kaartuitsnede. Dankzij de integratie met Bing Kaarten is dit heel eenvoudig te doen: bijvoorbeeld door het invoeren van een postcode, een stadsdeel (bijv. "Amsterdam-zuidoost", "New York Chinatown") of een heel land.

Als de gewenste uitsnede grofweg is vastgelegd, kun je een meer precieze positiebepaling doen door te slepen en in te zoomen. Hierbij is een schaal van ongeveer één tot 20.000 km voldoende voor zowel een wandeling om het huis als voor een wereldreis. Afhankelijk van de grootte of soort reis kun je dan nog kiezen tussen een politieke of topografische kaart. Staatkundige kaarten zijn het meest geschikt voor stedentrips, terwijl topografische kaarten juist afbeeldingen op grotere schaal en gebieden beter laten zien.

Pixum Fotoboek ontdekken

Houd je foto's voor altijd vast. Maak gebruik van talrijke layouts, designs, cliparts en andere ontwerpopties!

Gps-reisroutes in een landkaart verwerken

In plaats van alleen een "lege" kaart te laten zien, kan een reisroute worden geïntegreerd in de kaart. Daarvoor heb je een zogenaamd GPX-bestand nodig. Deze kun je handmatig vervaardigen of uit de gps-gegevens van de camera halen. Tegenwoordig ondersteunen al veel digitale camera's, zelfs in het middenklasse segment, gps-tracking.

Geschikte camera

Als je niet zeker weet of je een geschikte camera hebt kun je het beste in de handleiding kijken. Wanneer de camera niet geschikt blijkt te zijn voor gps kan een zogenoemde "gps-datalogger" hulp bieden. Met behulp van dit apparaat kunnen routes worden bepaald en vervolgens eenvoudig worden gesynchroniseerd met de tijdopnames van de camera. Wie z'n routes liever zelf samenstelt kan dat doen via de zo goed als kosteloze site GPSies.com. Hier kun je door middel van handmatig ingevoerde waypoints (routepunten) een GPX-bestand aanmaken. Met de functie "GPX-track selecteren" (door rechter muisklik op de landkaart) kan het zo samengestelde GPX-bestand in een vrij te kiezen kleur als route worden ingevoerd.

Een zinvolle investering voor je volgende vakantie?

Camera's met gps-functie zijn de technologie van de toekomst. Je kunt hiermee niet alleen reisroutes enz. vastleggen (zoals in dit voorbeeld) maar bijvoorbeeld ook de exacte plaatsen weer vinden waar bijzondere foto's zijn gemaakt; zoals dat afgelegen huisje in het bos, of het schilderachtige en verlaten zandstrand. Plekken die je vroeger op de normale manier meestal niet meer terug kon vinden. Het is dus de moeite waard om voor je volgende vakantie over de aanschaf van een voor gps geschikte fotocamera of een gps-datalogger na te denken.

Als je al een camera met gps-tracking hebt is het de moeite waard om voor het begin van de vakantie alvast de tijd te nemen om je camera te leren kennen en de functies uit te proberen. Er is niets vervelender dan dat je na de terugreis moet constateren dat alle gps-data definitief verloren is gegaan als gevolg van een bedieningsfout. Let op: voor het integreren van een landkaart in je Pixum Fotoboek wordt eenmalig een toeslag van ¤ 0,99 op de normale verkoopprijs berekend.

Zo bestel je een Pixum Fotoboek

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Editor

  • Snel en eenvoudig
  • Online opslag van projecten en foto's
  • Zonder download
 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties
  • Alle Pixum Fotoboeken beschikbaar
  • Offline opslag
 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Fotowereld App

  • Altijd en overal
  • Verbinding met clouds
  • Voor iOS & Android

  nu ook voor
  Android

De service van Pixum

Bij vragen over onze producten en software kun je ook graag terecht op onze FAQ-pagina's, of bij de klantenservice.

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek: