Mijn mooiste kerstkado: een wandkalender van onze uitstapjes naar Berlijn

Sinds de kinderen uitgevlogen zijn maken mijn man en ik eindelijk weer meer citytrips waarbij we geleidelijk aan Duitslands boeiendste steden ontdekken. Een tijdje terug nog hebben we Berlijn in al zijn hoedanigheden kunnen bekijken. Natuurlijk had ik mijn geweldige spiegelreflexcamera bij me. Hiermee maak ik sinds een aantal jaar foto's van voornamelijk kunstobjecten, streetart en de eigenschappen van zo'n stad die ik dan graag vanuit een ander perspectief laat zien.

Ik heb vorige week besloten om mijn man te verrassen met een kalender voor op zijn kantoor. Daarom heb ik al die foto's uit Berlijn doorgesnuffeld waarbij ik de mooiste heb uitgezocht. Daar waren o.a. een paar indrukwekkende opnamen bij van het Rijksdag-gebouw, met name van de koepel, en ook van andere architectonische hoogstandjes in Berlijn.

De meeste populaire fotokalenders

Wandkalender A4 staand
 • Premium papier zijdeglans
 • Formaat: 21×29,7 cm
Wandkalender A3 liggend
 • Premium papier zijdeglans
 • Formaat: 42×29,7 cm
Bureaukalender groot
 • Premium papier zijdeglans
 • Formaat: 21×21 cm

*incl. btw, excl. verzendkosten

Je kalender maken met Pixum Fotowereld

Toen ik de mooiste foto's had uitgezocht ben ik in de Pixum Online-Editor begonnen met het ontwerpen van de kalender. Maar eigenlijk vond ik dat ik daar persoonlijk niet genoeg keuzemogelijkheden had. Daarom heb ik direct de Pixum Fotowereld Software gedownload en geīnstalleerd (download hier de: gratis software) want daar kun je nog veel meer mee doen.

Je begint met het kiezen van het formaat en soort papier van je kalender. Ik heb gekozen voor een wandkalender in A4- formaat en Premium zijdeglans papier, want voor mijn liefste is alleen het allerbeste goed genoeg. Ik was niet van plan om veel cliparts en kaders te gebruiken omdat de foto's zelf al genoeg zeggen. Daarom heb ik een van de Pixum Standaardkalenders met vaste lay-outs gebruikt waarbij de kalender aan de rechterkant loodrecht is uitgelijnd.

Met een ontwerp of ontwerpvoorstel aan het werk

Eigenlijk had het basisdesign dat ik heb gebruikt één foto per pagina. Maar doordat de uitvoering die ik heb gekozen A4 staand is krijg je een langwerpig formaat. Daarom heb ik onder Designs in de Fotowereld Software voor de meeste pagina's een andere ontwerp gebruikt met twee of drie foto's onder elkaar. Het grote voordeel daarvan was dat ik nog meer van onze mooie foto's kon gebruiken.

Ik heb de mosterdgele kleur van het standaardsjabloon gewijzigd want dat is geen kleur die je je bij een klassieke bureau-uitrusting voorstelt. Dat heb ik ook gedaan onder Designs. Onder Basisontwerp wijzigen heb ik de kleur in donkergrijs veranderd en dit op alle pagina's van de kalender doorgevoerd

Gelukkig is Pixum behoorlijk snel, dus de kalender was hier precies op tijd voor Kerst. Mijn man was razend enthousiast en zal de kalender direct na de kerstvakantie meenemen naar kantoor en hem een mooi plaatsje aan de muur bij zijn bureau geven.

Wandkalenders

Ontdek onze populaire wandkalenders, van panorama tot vierkant.

Jaar- en verjaardagskalenders
De overzichtelijke combinatie van herinneringen en komende data.
Bureaukalenders

Op kantoor of in je home-office: jouw lievelingsfoto's altijd voor je snuffert.

Fotoproducten voor gezelligheid

Foto's online bestellen
Foto's online bestellen

Ontdek fotoafdrukken in verschillende formaten en bestel ze direct online. We ontwikkelen foto's altijd in de beste kwaliteit en dat kan in veel varianten.

Foto op canvas zelf ontwerpen
Foto op canvas zelf ontwerpen

Ontwerp jouw eigen foto op canvas bij Pixum! Waarom? Bij Pixum krijg je de beste afdruk op topkwaliteit linnen, dat handgespannen wordt op een FSC-gecertificeerd houten spieraam.

Fotocollage maken
Fotocollage maken

Fotocollage met een verzemeling van foto's ontwerpen - ontdek nu de mogelijkheden van onze wanddecoratie en ontwerp canvas & co. met een collectie van je favoriete foto's.

Voor jouw foto's alleen het beste: Zo beoordelen klanten de fotokalenders van Pixum
Zo krijg jij jouw Pixum Fotokalender in handen

Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online Editor

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android