Streetart Wandkalender: Inspiratie voor mijn studie!

Voor de een is het misschien vernieling van openbare eigendommen, maar voor mij is graffiti een uiting van een bijzondere levensinstelling. Ik hou van deze fascinerende kunstwerken met hun mooie kleuren en sprekende vormen.

Deze bijzondere kunstvorm viel me voor het eerst op toen ik voor mijn buitenlandstage een paar maanden in Amsterdam was. Daar is streetart echt een rage en er is bijna geen gebouw, brug of trein die niet op die manier verfraaid is.

Ook in Duitse steden zijn er veel plekken waar prachtige staaltjes streetart te vinden zijn. En daarmee bedoel ik niet die achterlijke kliederboel die menige uitgedaagde tiener als triomf heeft achtergelaten. Als ik een studiepauze inlas ga ik in allerlei steden op strooptocht om coole foto's te maken van een populaire superheld, een cartoon of van de diepzinnige boodschappen die ik soms aantref.

Vele mogelijkheden

Kalender voorbeeld: New York Street Art - Gezicht

Hoewel voor mij als student mijn budget redelijk beperkt is, gun ik mezelf toch een keer per jaar zo'n gave Pixum Fotokalender; ondertussen al voor de derde keer!

Ik gebruik altijd de Klapkalender A2 (staand) zodat de kleurrijke foto's goed te zien zijn en ik toch genoeg plaats heb om notities te maken. Zijdeglans Premium papier is voor mij de juiste keus omdat ik niet hou van de glinstering van hoogglans papier. Bij het begin van het ontwerp heb ik een van de standaard templates gekozen. Zwart als achtergrondkleur bevalt mij het beste; zo trekken mijn foto's alle aandacht.

Foto's aanpassen; bijzonderheden benadrukken

Mijn kleurrijke foto's versieren steevast de opengeklapte bovenkant. Op het onderste gedeelte vind je de grote kalender. Foto's invoegen was makkelijk want met hulp van de editor verdelen ze zich eigenlijk vanzelf over de kalenderpagina. Bij een paar foto's heb ik nog wat aanpassingen gedaan. Ik vind dat de focus op het eigenlijke onderwerp moet liggen en niet op het daarmee verfraaide gebouw. Daarvoor heb ik de zoomfunctie gebruikt waarmee je beter op de foto kunt inzoomen.

Ook nu vind ik het weer geweldig zoals mijn nieuwe kalender eruit ziet met die stralende, schitterende kleuren en natuurlijk de onderwerpen. De foto's komen helemaal tot hun recht en geven me dagelijks inspiratie als ik met m'n huiswerk bezig ben en dat weer eens niet wil lukken.

Bijzondere kunstfoto's als kalender

De meeste streetart foto's maak ik tijdens mijn studieperiode als we ergens op excursie zijn. Ik dwaal dan graag rond in stadswijken. Met name in die wijken waar de stad zich doorontwikkeld heeft en verbeteringsprocessen hebben plaatsgevonden, maar die door toeristen vaak worden overgeslagen. In dit geval de wijk Queens in New York, the Big Apple.

De streetart op deze fotokalender bestaat bijna helemaal uit foto's van het inmiddels verdwenen 5Pointz-gebouw in Long Island City en het Meatpacking District.

Het zijn allebei locaties waar streetart tegenwoordig voortdurend botst met nieuwe trendy plekken waar de oorspronkelijke bewoners stelselmatig worden verjaagd en gebouwen met veel glas en kantoorpanden hun plek innemen.

Juist daarom vind ik mijn kalender zo geweldig, omdat op deze foto's de gekozen onderwerpen helemaal tot hun recht komen. Datgene wat voor mij het stadsleven inhoudt wil ik met gebruik van een passende achtergrondkleur of door middel van een indrukwekkende blikvanger vastleggen. Een bonte mengeling van indrukken en van allerhande mensen die zich ieder op hun eigen manier manifesteren en vereeuwigd worden.

Voor jouw foto's alleen het beste: Zo beoordelen klanten de fotokalenders van Pixum
Tips & Service

Pixum - altijd de mooiste foto's

Op creatieve wijze je herinneringen vasthouden

Zo krijg jij jouw Pixum Fotokalender in handen

Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android