Upload: Hoe werkt het uploaden van mijn foto's?

Het uploaden van jouw foto's gaat snel en eenvoudig.

Ga op onze website eenvoudig naar het bereik „Foto-afdrukken“ en klik daar rechtsbovenin op de oranjekleurige button „Foto's uploaden“. Je kunt direct foto's van je computer uitzoeken en uploaden!

Naast de standaard-upload via de website bieden wij ook nog andere mogelijkheden aan om je foto's te uploaden. Kies zelf!

Welke mogelijkheden heb ik om mijn foto's te uploaden (Windows/Mac/Linux)?

Waarom lukt het uploaden niet? / Welke bestandsformaten en kleurprofiel kan ik uploaden?

Waar vind ik de foto's terug die ik geupload heb?

 

De uploadmogelijkheden bij Pixum:

Durch Anklicken können Sie eine nähere Beschreibung der einzelnen Möglichkeiten abrufen.

  Windows Mac Linux
FTP Ja Ja Ja
E-Mail Ja Ja Ja
iPhoto Nein Ja Nein
Picasa Ja Nein Ja
Context Ja Nein Nein
CD/DVD Ja Ja Ja

 

Waarom lukt het uploaden niet? / Welke bestandsformaten en kleurprofiel kan ik uploaden?

Wij raden je het bestandsformaat JPG te gebruiken voor jouw foto's. Dit bestandsformaat is ontwikkeld voor het optimaal opslaan van de bestanden en is ten opzichte van andere bestandsformaten bijzonder geschikt voor het uploaden, omdat de bestandsgrootte beduidend kleiner is.

Het is ook mogelijk om bestanden in de volgende formaten te uploaden:

  • BMP
  • GIF
  • PNG
  • PCX
  • TGA
  • TIFF

Let er bij het uploaden van bovenstaande formaten (met in het bijzonder TIFF) goed op dat de bestanden in het juiste kleurprofiel (sRGB) aangelegd zijn. Bestanden die aangelegd zijn met het CMYK kleurprofiel kunnen niet verwerkt worden.

Mocht het bij het uploaden van deze bestandsformaten toch tot problemen leiden, dan raden wij je aan om het bestand naar het JPG-formaat te converteren. Open het bestand hiervoor in een fotobewerkingsprogramma en sla het bestand in het JPG-formaat op. Om te voorkomen dat je dit vaker moet doen, kun je ook de instellingen van de camera zo instellen dat de foto's direct als JPG-bestand opgeslagen worden.

Er kunnen alleen bestanden verwerkt worden groter dan 50kb en kleine dan 50mb!

Heb je, ondanks de juiste bestaden, problemen met het uploaden? Controleer dan of er sprake is van een stabiele internetverbinding. Als je normaal gebruik maakt van een draadloos netwerk (Wlan), dan is het raadzaam om voor het uploaden toch de internetkabel aan te sluiten.

Mocht je verder nog vragen hebben, dan staat onze klantenservice voor je klaar!

naar boven

Waar vind ik de foto's terug die ik geupload heb?

Pas geuploade foto's worden automatisch in je Inbox gelegd. Daar blijven de bestanden tot 21 dagen na het uploaden opgeslagen staan (daarna blijven ze og voor 7 dagen bewaard in de prullenbak).Log eenvoudig onder je account op de site in en klik in het bereik „Mijn Pixum“ op „Inbox“. Om je foto's blijvend op te slaan, kun je ze verschuiven vanuit de inbox naar een online-album.

Heb je al een online-album met foto's aangelegd? Dan vind je de de geuploade foto's na het inloggen in de inbox in de lijst onder aan de linkerzijde.

Liggen je foto's niet meer in de inbox? Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Het upload heeft meer dan 21 dagen geleden plaats gevonden (tot 28 dagen kun je de geuploade foto's in de prullenbak terugvinden)
  • Bij het uploaden van je foto's was je niet ingelogd in je account. Na het afsluiten van de computer of internetbrowser worden de foto's niet op onze website opgeslagen.

In dit geval dien je de foto's nogmaals te uploaden.

Om dit te voorkomen raden wij je aan om voor het uploaden in te loggen in je account. Verplaats na het uploaden direct in een online album om de foto's om te voorkomen dat ze na 28 dagen verwijderd worden.

naar boven

Hoe passend is dit artikel als antwoord op jouw vraag?

Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active Star_not_active
Om dit artikel te beoordelen, log rechtsboven in met je Pixum-gebruikersgegevens.