Fotokalenders zelf maken

Laat je creativiteit de vrije loop: zet je ideeën om in een Pixum Fotokalender!

Ontwerp je eigen fotokalender

Beestachtig goed het nieuwe jaar door - 2022

Dierenkalender zelf maken

Bij Pixum kun je fotoboeken die heel goed gelukt zijn openbaar maken zodat iedereen ze kan zien. Helaas kan dit met fotokalenders nog niet.

Maar toch wil ik graag het verhaal achter deze kalender vertellen. Fotograferen is mijn grootste hobby. Het liefst fotografeer ik dieren, bloemen en landschappen, maar natuurlijk ook­ alle andere bijzondere dingen die ik tegenkom tijdens vakanties, wandelingen of feestjes. Eigenlijk pak ik elke gelegenheid om te fotograferen aan. Ik ga dan ook nooit zonder mijn fototoestel op pad. Normaal gesproken zijn mijn foto's onbewerkt; ik vind het natuurlijke aspect ervan heel belangrijk.

De dierentuin: een scala aan onderwerpen

Bezoekje Artis ter inspiratie van je fotokalender

We wonen in Amsterdam. Daar hebben we een hele mooie dierentuin: ARTIS. In het voorjaar en tijdens de zomer van dit jaar was ik daar vaak met mijn fototoestel te vinden. De dierentuin wordt grondig gerenoveerd en er zijn een paar nieuwe diersoorten bijgekomen. Er is een nieuwe omheining geplaatst, alles is gemoderniseerd en er werd veel nieuw gebouwd. Onze dierentuin is een interessant en geliefd doel voor uitjes; er is altijd wel iets boeiends te zien. Daarom heb ik een grote verzameling van dierenfoto's en -portretten. Mijn nichtjes zijn enthousiaste dierenliefhebbers. Daarom heb ik voor hen allebei als cadeau een kalender voor het nieuwe jaar gemaakt.

Makkelijk & snel zelf ontwerpen

Gebruik de gratis Pixum Fotowereld Software, de Pixum App of de online-editor en maak gebruik van de talrijke designmogelijkheden!

Een fotokalender als herinnering aan de dierentuin; het ideale cadeau

Voor deze kalender heb ik een klassiek A4 formaat wandkalender (liggend, premium papier zijdeglans) gebruikt. Ik heb elke pagina afzonderlijk ontworpen zonder gebruik te maken van de editor. Met de nieuwe Pixum Fotowereld Software is het ontwerpen van fotokalenders en dergelijke echt heel leuk, en eigenlijk is het kinderspel. Eerst heb ik bij de lay-out voor elke maand bedacht hoeveel foto's ik op de pagina's wilde hebben. Toen heb ik een eenvoudig ontwerp gekozen. Daarna heb ik de foto's ingevoegd en per foto de grootte aangepast. Door de foto te vergroten of door bijsnijden heb ik de foto's stuk voor stuk verbeterd. Tenslotte heb ik voor elke maand een onopvallende, effen gekleurde achtergrond gekozen. Door het contrast komen de foto's nu nog beter uit. Omdat de kalender al kleurrijk genoeg is heb ik verder geen sjablonen of kaders toegevoegd om het geheel rustig te houden.

Voor de omslag heb ik nog twee geschikte vogelplaatjes uit de Cliparts­ ingevoegd. Je hebt via de Pixum Fotowereld Software ruimschoots keus uit heel veel afbeeldingen van allerlei onderwerpen. Je kan deze collectie zelfs nog uitbreiden door extra plaatjes te downloaden, je hebt hiervoor ruime keuze uit diverse categorieën. Hier is voor elk wat wils om je fotoboek of -kalender nog wat te pimpen.

Ik ben zeer benieuwd wat mijn nichtjes van hun cadeautje zullen vinden!

Fotoproducten voor gezelligheid

Foto's online bestellen

Ontdek fotoafdrukken in verschillende formaten en bestel ze direct online. We ontwikkelen foto's altijd in de beste kwaliteit en dat kan in veel varianten.

Foto op canvas zelf ontwerpen

Ontwerp jouw eigen foto op canvas bij Pixum! Waarom? Bij Pixum krijg je de beste afdruk op topkwaliteit linnen, dat handgespannen wordt op een FSC-gecertificeerd houten spieraam.

Foto met lichtjes achter acrylglas

Zorg voor de highlights: Met een verlichte foto achter acrylglas zien je foto's er nog beter uit | Doe het zelf instructies voor stralende eyecatchers.

Fotokussens

Maak en bedruk fotokussens met je favoriete foto's! Super fijne kussens die aan beide kanten, volledig bedrukt worden!

Fotocollage maken

Fotocollage met een verzemeling van foto's ontwerpen - ontdek nu de mogelijkheden van onze wanddecoratie en ontwerp canvas & co. met een collectie van je favoriete foto's.

Voor jouw foto's alleen het beste: Zo beoordelen klanten de fotokalenders van Pixum
Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android