Wandkalender met foto's van onze vakantie op Mauritius

Ik wil jullie graag vertellen hoe ik mijn wandkalender voor het nieuwe jaar heb gemaakt, zoals altijd natuurlijk met Pixum! Deze keer had ik superleuke foto's van onze onvergetelijke vakantie op Mauritius. Dit voorjaar zijn we daar met onze twee dochters voor twee weken geweest. Hoewel ik de vliegduur van bijna dertien uur best heftig vond was het absoluut de moeite waard. Hoe mooi die oneindige stranden, dat turquoise water en de palmbomen daar zijn kun je je bijna niet voorstellen als je er nog nooit geweest bent. Als echte duikfanaat heeft mijn man daar natuurlijk ook gedoken, en de meisjes hebben een snorkelcursus gedaan.

Kalender A4 liggend

Met de Pixum Fotowereld was de kalender zo gemaakt. Lang geleden, toen ik onze eerste fotokalender heb ontworpen, heb ik deze software al ge´nstalleerd. Daarom weet ik al waar ik welke functies kan vinden. Allereerst heb ik de A4 kalender gekozen. Die vind ik het mooist omdat hij groot genoeg is om alles goed te kunnen zien en toch niet teveel ruimte in de keuken inneemt. Ik heb daarbij hoogglans fotopapier gebruikt. Hoewel je er wel goed vingerafdrukken op kunt zien hou ik van hoogglans want de foto's krijgen er zo'n mooie gloed van.

Pixum tip

Verticale en horizontale landschapsfoto's

Ik heb dit keer als basisontwerp een standaardkalender uitgekozen waarbij het kalendergedeelte verticaal aan de rechterkant is geplaatst. Daardoor is er links meer dan genoeg ruimte voor onze prachtige foto's. Voor de beste foto's heb ik een hele pagina gereserveerd. Op sommige pagina's heb ik echter toch een andere layout gebruikt. Dat gaat bij de basisontwerpen heel simpel via ?Designs'. Daar vind je namelijk lay-outs die bij het gekozen ontwerp passen; bijvoorbeeld met drie of vier foto's. Ik heb gekozen voor een ontwerp waarbij steeds de focus ligt op een grote foto in een liggend formaat waarbij je daaronder of daarboven kleinere foto's kunt plaatsen.

Een paar foto's heb ik na het invoegen nog een klein beetje veranderd. Met name enkele details, die mij bij sommige foto's niet bevielen. Op de pagina's met meerdere foto's heb ik bij de kleinere foto's met behulp van de software een beetje ingezoomd zodat er meer details zichtbaar werden. Bij een paar foto's heb ik ook wat met de bewerkingsopties gespeeld. Ik heb helderheid en contrast iets aangepast omdat mijn camera niet optimaal was ingesteld toen ik de foto's maakte. En omdat er een paar echt gave foto's tussen zaten die ik helaas iets te scheef genomen had, heb ik Horizon corrigeren gebruikt om dit aan te passen.

Gelukkig kun je bij Pixum snel bestellen als je al eens een account hebt aangemaakt.Toen ik de kalender in het winkelmandje had geplaatst hoefde ik alleen nog maar in te loggen en de bestelling af te ronden. Een paar dagen later hadden we de nieuwe kalender al in huis. Zoals altijd ben ik heel tevreden over de drukkwaliteit. Het fotopapier brengt de kleuren echt tot leven. Zo blijft de herinnering aan onze vakantie springlevend!

Zo krijg jij jouw Pixum Fotokalender in handen

Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online Editor

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android