Kaarten maken met eigen foto bij Pixum

Uitnodigingen, kerstkaarten of felicitatiekaarten: een kaart waar een persoonlijke, zelf gemaakte foto in is verwerkt, zorgt altijd voor het grootste verrassingseffect bij de ontvanger. Bovendien is bij zelf kaarten maken de voorpret veel groter dan wanneer je 'alleen maar' een tekst op een bestaande kaart hoeft te schrijven.Nu een fotokaart makenTegenwoordig zijn er diverse sites waar je je eigen wenskaarten, posters, kalenders en andere geschenken met zelf gemaakte foto's kunt ontwerpen en laten printen. Leuk om te doen, leuk om te geven.

Je eigen originaliteit

Zoals gezegd: zelf ontworpen kaarten maken je boodschap extra persoonlijk. Een actiefoto van de kinderen tijdens de vakantie als vakantiegroet voor opa en oma - een leukere vakantiekaart is nauwelijks denkbaar. Voor wie een 'gewone' foto nog niet persoonlijk genoeg is, zijn er in fotobewerkingsprogramma's vaak allerlei modules te vinden met mooie en grappige effecten. Bij het gebruik ervan is het echter zaak om ervoor te waken dat het effect niet als een op zichzelf staand trucje wordt gezien en afbreuk doet aan de oorspronkelijke foto.

Natuurlijk kun je zelfgemaakte kaarten als digitaal bestand versturen, maar het is leuker om deze uit te laten printen en als echte kaart te versturen. Voor de kwaliteit hoef je het niet te laten, want het printen geschiedt op professionele wijze en het gebruikte papier is kwalitatief gelijk aan dat van gedrukte kaarten. Zelf kaarten maken is bovendien vaak goedkoper dan wanneer je standaard kaarten koopt.

Welke foto's zijn geschikt?

In principe is elke foto geschikt, mits men rekening houdt met fototechnische zaken als resolutie, contrast, helderheid en scherpte. Een foto met een resolutie van 300 dpi is over het algemeen bruikbaar, mits de foto niet te klein is en als de kaart niet meer dan 150% vergroot moet worden.

Het spreekt voor zich dat een foto compositorisch moet kloppen. Niet relevante zaken kunnen de aandacht afleiden. Denk bijvoorbeeld aan een foto waar op de achtergrond personen slechts tot de schouders afgebeeld zijn. Omdat deze personen niet het hoofdonderwerp vormen, werkt het extra storend, al heb je dat als fotograaf aanvankelijk niet in de gaten. Rode oogjes op flitsfoto's zijn uiteraard ook uit den boze. Hoewel dit soort fototechnische oneffenheden in veel fotobewerkingsprogramma's gecorrigeerd kunnen worden, is het altijd beter om dit soort nacorrecties voor te zijn. Het scheelt tijd en een foto wordt er, bij onjuiste toepassing van de correctiefilter, niet altijd beter op.

Zelf kaarten maken is absoluut de moeite waard om eens uit te proberen. De sites zijn zeer gebruiksvriendelijk, het is leuk om ermee bezig te zijn en ook kostentechnisch het overwegen waard.

Onze klanten over de fotowenskaarten van Pixum

Kaarten maken bij Pixum is gewoon leuk en heel makkelijk!
Lianne, Sevenum

Testwinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

Snelle levering

Jouw bestelling wordt binnen enkele dagen met onze partners DHL en TNT Post verstuurd.

Veilige betaling met SSL-encryptie

  • Achteraf betalen
  • Paypal
  • Credit card
Betaal met een eenmalige machtiging, per overschrijving of met jouw credit card
Alle betaalmogelijkheden »