Fotokalender maken
Fotokalender maken

Ontwerp gemakkelijk een persoonlijke kalender met jouw eigen foto's.

Naar het kalenderoverzicht

Verjaardagen met foto in een Pixum Kalender zetten

Hoe ouder je wordt, hoe meer verjaardagen er komen die je moet onthouden. De eigen broer krijgt kinderen, je neef trouwt opnieuw en je hebt steeds meer eigen vrienden. En er zijn er waarvan je de verjaardag vergeet en pas de dag er na denkt aan feliciteren. Bespaar jezelf het gevoel een belangrijke datum over het hoofd te hebben gezien. Hoe? Dit werkt het beste met een verjaardagskalender van Pixum!

Tips & Service

Zo voeg je verjaardagen toe aan een Pixum fotokalender

Zorg ervoor, dat de gratis Pixum Fotowereld software ge´nstalleerd is op jouw computer. Stap voor stap leidt de software je via het ontwerpproces tot aan de winkelwagen, waar jij je bestelling definitief kunt plaatsen

Selecteer eerst bij de "Producten" een kalender formaat dat jou bevalt. Als je vervolgens een vrij gekozen basisontwerp kiest, heb je de mogelijkheid tot het invoeren van alle verjaardagen van jouw naasten. Je hoeft er alleen maar ervoor te zorgen dat jouw geselecteerde kalender-formaat de verjaardagen ook kan tonen. Dit zie je zowel tijdens de preselectie, als je met je muis over de desbetreffende ontwerp gaat, of door te kijken naar de preview. Eenmaal ingevoerde verjaardagen worden opgeslagen door de Pixum Fotowereld Software en voor toekomstige fotokalenders gebruikt, als je op de functie hebt geklikt. Dus als in de geselecteerde stijl niet wordt weergegeven dat verjaardagen mogelijk zijn, selecteer je gewoon een ander ontwerp en verjaardagen zijn weer zichtbaar. In dit voorbeeld hebben wij een klassieke wandkalender in A3 formaat liggend met glanzend fotopapier geselecteerd, maar er zijn nog een hele boel andere varianten beschikbaar.

Plaats een foto van de jarige in de kalender

Veel kalenderformaten maken het niet alleen mogelijk om de naam van de jarige in te voeren, maar bieden ook de mogelijkheid om een foto bij de desbetreffende dag intevoegen. Zo zie je op het eerste gezicht wie je deze maand mag feliciteren. En als je drie neven hebt die Jan heten, dan is een vergissing uitgesloten.

Foto's kan je met naam in de Pixum Fotowereld software importeren, ze worden zelfs bij design-wijzigingen opgeslagen.

Pixum tip

Verdere tips voor je kalender
 • Voeg bij de naam tussen haakjes nog het geboortejaar toe. Zo weet je meteen hoe oud de jarige wordt en of het misschien om een jubileum gaat.
 • Gebruik oude kinderfoto's of foto's van jonge kinderen. Laat jezelf en anderen op jouw opa?s verjaardag glimlachen met een foto van toen hij 18 was.

Maak van elke bladzijde een kunstwerkje

Net zo als bij alle andere vrij te ontwerpen kalenders kun je iedere maand andere foto's invoegen, en je kalender opvrolijken met een passende achtergrondkleur en verfraaien met leuke cliparts.

Pixum Fotoboek ontwerpen - thuis of onderweg

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online

  • Snel ontworpen:

   Direct online ontwerpen.

  • Gemakkelijke keuze:

   Flexibele opties.

  • Zonder software:

   Je hoeft niets te downloaden.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties:

   Alle Pixum Fotoboek.

  • Nieuwste functies:

   Heel veel opties, zoals cliparts.

  • Voor de meeste power:

   Gemakkelijk offline met heel veel opties.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum App

  • Comfortabele bediening:

   Direct je smartphone-foto's gebruiken.

  • Veel keuze:

   De populairste fotoboekformaten.

  • Flexibel:

   Altijd en overal met je smartphone of tablet.