Hoe groot wordt mijn fotoafdruk?

Bij Pixum kies je het formaat van jouw foto's altijd op basis van de kortere kant (9cm, 10cm, 11cm, 13cm, 20cm of 30cm). De lengte van de afdruk is variabel en afhankelijk van de lengte-breedte-verhouding van het originele fotobestand - wij drukken jouw foto dus op schaal. Hiermee ontvang je altijd de volledige foto en voorkomen wij dat de foto gezoomd moet worden of er onnodige witte randen ontstaan.

Om vooraf te weten hoe groot een fotoafdruk precies wordt, kun je gebruik maken van onze formaat calculator. Vul de lengte en breedte in pixels van je foto in en klik op het gewenste formaat. De calculator geeft nu aan hoe groot jouw foto in cm wordt.

Gerelateerde informatie

Wat is de exacte grootte van het fotopapier?

De grootte van het fotopapier wordt aangegeven in de engelse maat "inch". Één inch is ca. 2,54 cm. De in Europa meest gebruikelijke formaten zijn omgerekend in cm en dan op volle centimeters naar boven afgerond. Daardoor ontstaan kleine verschillen tussen de genoemde en werkelijke papiergrootte.

Hoe kan ik een foto met vast formaat, bijvoorbeeld 10×15cm (beeldverhouding 2:3) bestellen?

  • De meeste camera's zijn op een van de twee standaard verhoudingen ingesteld (3:2 en 4:3). Je kunt de gewenste beeldverhouding ook zelf op je camera instellen.
  • Heb je de foto al gemaakt, kun je met onze Pixum Fotowereld Software bestellen. Hier heb je de mogelijkheid een vast formaat te kiezen in plaats van een flexibel formaat.
  • Alternatief kun je bestaande foto's met een fotobewerkingsprogramma (zoals "Irfanview" of "paint.net") naar de gewenste verhouding omzetten.