Kaarten drukken met de fotoservice van Pixum

Het vastleggen van foto's op meerdere media is tegenwoordig geen uitzondering meer. Niet beperkt tot het aloude foto-album, blijven ook nu nog fotocollecties in de kast liggen. Zonde: de meest dierbare herinneringen zouden beter verdienen. Vaak opgeslagen op dvd of cd-rom en dus gedigitaliseerd, is daar nu een uitstekende oplossing voor. Heb je er al eens aan gedacht je eigen foto's als kaarten kunt drukken? Zo kun je eenvoudig al je vrienden en bekenden laten delen in juist die herinneringen die zo belangrijk zijn.Kaarten drukkenBelangrijk is de kwaliteit van het te uploaden fotomateriaal. Scherpte, helderheid, contrast, verzadiging en kleuren dienen in orde te zijn voorafgaand aan het uploaden. In de meeste gevallen is het aanbrengen van correcties goed mogelijk met een fotobewerkingsprogramma. Welbekend is Photoshop van Adobe, een uitstekend programma waarvoor echter wel betaald moet worden. Een geschikt en gratis alternatief is Adobe Photoshop Express, maar ook programma's als GIMP of Irfanview zijn geschikt. Bedenk dat een foto van matige kwaliteit ook met een goed fotobewerkingsprogramma geen foto van wereldformaat zal worden.

Naast van voldoende kwaliteit dient ook het onderwerp van de foto zorgvuldig gekozen te zijn als kaarten wilt drukken. Overweeg vooraf waarvoor je de geprinte fotokaart wil gebruiken. Een portretfoto, familiekiek, de thuishaven of dat vergezicht: er zijn geen grenzen. Vakantiefoto's met de bekende 'vinger voor de lens' kunnen tot veel ergernis leiden, maar in andere situaties zijn deze foto's juist heel geschikt; humoresque toestanden mogen. Omdat briefkaarten in sets van tien worden geproduceerd, zijn er vele toepassingen te bedenken: briefkaarten, wenskaarten, postkaarten, voor uitnodigingen, enzovoorts.

Kaarten drukken is zo eenvoudig

Na uploaden zijn de foto's beschikbaar in een database en kunnen deze eenvoudig en snel met behulp van templates worden aangepast. Door het bestellen van meerdere sets kaarten kun je je fotocollectie een nieuwe bestemming geven. Het per post versturen is een gebruik dat ook in deze tijd nog niet verdwenen is. Hoewel e-mail en social media de overhand hebben en communicatie geacht wordt razendsnel en in real time te verlopen, is het versturen van een kaart in veel gevallen een efficiënt en effectief middel. Het toevoegen van een persoonlijke tekst, zoals een voetnoot, opmerking of uitleg maakt het helemaal af.

Onze klanten over het Pixum Fotoboek

Kaarten drukken bij Pixum gaat zo makkelijk. En de kwaliteit is echt goed. Aanrader!
Wim, Bussum

Testwinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

Snelle levering

Jouw bestelling wordt binnen enkele dagen met onze partners DHL en TNT Post verstuurd.

Veilige betaling met SSL-encryptie

  • Achteraf betalen
  • Paypal
  • Credit card
Betaal met een eenmalige machtiging, per overschrijving of met jouw credit card
Alle betaalmogelijkheden »