5 Pixum Tips voor jullie loveshoot voor de bruiloft

De bruiloft kan de mooiste dag van je leven zijn! Om de herinnering aan die mooie dag zo lang mogelijk te laten duren, worden er veel foto's gemaakt: van de viering zelf, maar als je wilt ook van jullie als stel. Zo'n aparte shoot met z'n tweeŽn heet tegenwoordig een loveshoot.

Tijdens de persoonlijke loveshoot kun je samen onderdompelen in het bruiloft gevoel. Samen met jullie fotograaf kun je jullie persoonlijke wensen realiseren! Maar je weet niet waar je moet beginnen? Wij hebben 5 tips voor je, waar je aan moet denken voor tijdens jullie loveshoot!

Tijdens de persoonlijke loveshoot kun je samen onderdompelen in het bruiloft gevoel

Loveshoot is een moment voor jullie

Het fotograferen van het (toekomstige) echtpaar kan een oase van rust worden tussen de vele andere programmapunten en verrassingen van die periode. Eerst moet je overwegen wanneer de opname moet plaatsvinden: Een paar dagen voor de bruiloft, zelfs als de verrassing weg is? Natuurlijk is het ook mogelijk om een paar dagen later foto's te nemen, zelfs als je niet in staat bent om het kapsel 100% na te doen van tijdens de trouwdag.

Als jullie besluiten om de foto's te nemen op de dag van de bruiloft, is het belangrijk om de tijd goed te kiezen. In de ochtenduren is er prachtig licht, 's middags is het vrij helder. 's Avonds kun je het gouden uur weer opvangen.

Eerst moet je overwegen wanneer de opname moet plaatsvinden

Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende tijd hebt om te fotograferen, zodat je niet zomaar een paar foto's onder volledige stress moet maken. Zodra al deze beslissingen genomen zijn, kun je beslissen welke foto's belangrijk zijn. Bovenal: Het is jullie bruiloft en jullie shoot. Denk na over wat bij jullie past en doe gewoon wat je wilt, want als jullie je ongemakkelijk voelen met iets, zal het op de foto's te zien zijn.

1) Locatie van de Loveshoot

De hele opname draait zich om jullie, dus de locatie moet iets speciaals zijn. Op de dag van de bruiloft is het natuurlijk zinvol om de plaats van de viering op te nemen. Afhankelijk van hoe groot het daar is, kan het natuurlijk moeilijk zijn om een rustigere plek te vinden.

De hele opname draait zich om jullie, dus de locatie moet iets speciaals zijn.

Dan moet je je afvragen of er een leuke plek in de buurt is. Idealiter hebben jullie een bijzondere band met de locatie, maar unieke foto's kunnen ook op elke andere plaats worden genomen. Zorg ervoor dat jullie betrokken raken bij de plaats en profiteer van de bijzonderheden ter plekke!

Als er planten zijn, kun je daar ook gebruik van maken. Bijvoorbeeld, de bruid kan ruiken aan een bloem of het bruidspaar kan leunen tegen een boom aan beide zijden. Er zijn trappen? Ga op de trap staan en kijk naar elkaar! Misschien is er ook een mooie horizon, dan kan de fotograaf je van achteren fotograferen, dit geeft een mooi effect vooral bij tegenlicht. Er zijn talloze mogelijkheden en elke plaats is anders. Hou gewoon je ogen open en probeer het uit met de hulp van je fotograaf.

2) Poseren voor de camera

De meeste mensen staan niet regelmatig voor de camera en voelen zich geobserveerd en ongemakkelijk tijdens een opname. Het is dus normaal als je niet direct betrokken kunt raken bij de camera. Maar als je eenmaal hebt besloten om op je trouwdag te schieten, is er niet veel tijd om je aan te passen aan de nieuwe situatie.

De hele opname draait zich om jullie, dus de locatie moet iets speciaals zijn.

Zodat jullie niet helemaal verloren zijn, kun je al eerder houdingen oefenen. Het goede is: Je bent met z'n tweeŽn en je kunt elkaar vasthouden, dat kan op veel verschillende manieren. Hier zijn enkele ideeŽn voor jullie:

  • Presenteer jullie trouwringen en leg jullie handen in het midden van de foto
  • Dans een paar stappen
  • Hij geeft haar een kus op haar voorhoofd
  • Samen springen de lucht in
  • De bruidegom kan de bruid op zijn schouders nemen - zo lijkt het alsof zijn benen die van haar zijn!
  • Ze kan hem van achteren omhelzen - of andersom
  • Beiden verstoppen zich onder de sluier

3) Oog voor detail

Vraag de fotograaf om speciale aandacht te besteden aan de details. Je hebt veel tijd besteed aan het kiezen van het boeket, de schoenen en de ringen, dus laat ze deel uitmaken van je herinneringen!

Je kunt ook speciale rekwisieten meenemen voor de opnames van jullie als echtpaar. Denk eens na over wat bij jullie past - Venetiaanse maskers, kleurrijke schoenen of krijtborden waarop je iets kunt schrijven? Misschien heeft je fotograaf al wat in zijn voorraad, dus hoef je er niet zelf voor te zorgen.

Je hebt veel tijd besteed aan het kiezen van het boeket, de schoenen en de ringen, dus laat ze deel uitmaken van je herinneringen!

Je kunt een persoonlijk tintje geven door fotoafdrukken in de foto's op te nemen, zoals de trouwfoto's van de generatie voor jullie of kinderfoto's.

4) Foto voor de dankkaartjes

Gebruik de loveshoot specifiek om ook een geschikte foto voor de bedankkaarten te maken. Het is daarom een goed idee om een foto te maken met een bord waarop staat: "Dank je wel". Dat hoef je natuurlijk niet te doen, maar ook hier moet het bij je passen. Jullie kunnen bijvoorbeeld de kleur van het briefpapier hervatten met een specifiek item op de foto.

Gebruik de loveshoot specifiek om ook een geschikte foto voor de bedankkaarten te maken.

Het is erg leuk om direct in de camera te kijken voor deze ene foto, alsof je iedereen individueel zou bedanken en hem in de ogen zou kijken.

Na de organisatie van de huwelijksviering ligt er maar ťťn beslissing voor je na de bruiloft: welk formaat moet de kaart hebben?

5) Tegenwoordig ook hip: Trash the Dress

Als de opnames niet op de huwelijksdag plaatsvinden, maar een paar dagen later, zijn er natuurlijk heel andere mogelijkheden voor foto's, want dan kan de jurk ook een beetje vies worden. Sommige paren gaan zo ver dat ze nemen Trash the Dress ("verpest/verniel/vervuil de jurk") letterlijk en vernietigen de jurk. Dat hoeft natuurlijk niet zo extreem, maar er zijn fotomotieven, waarna de jurk niet meer geschikt zou zijn voor bruiloften.

Sommige paren gaan zo ver dat ze nemen Trash the Dress letterlijk en vernietigen praktisch de jurk.

Het kleurpoeder dat je kent van de zogenaamde Holi Festivals en Color Runs is een leuke variant. Deze wikkelen je tijdens de fotoshoot in een grote, indrukwekkende kleurnevel, maar de kleur is daarna makkelijk uit te wassen.

Een ander idee is water in al zijn vormen: Spuitpistolen, een waterput of direct de zee? Maak elkaar nat of neem samen een duik - geweldige foto's zijn gegarandeerd!

Maak er een leuke sessie van!

Het belangrijkste is en blijft: wees jezelf en doe wat je leuk vindt! Goede voorbereiding is niet alles - wees spontaan en ga samen met de fotograaf een gezellig fotografisch avontuur aan.