Spelen met licht, waar moet ik op letten?

De kleuren van jouw poster kunnen nog zo helder en briljant zijn, als ze niet in het juiste licht gezet worden, dan komt het effect niet tot zijn recht. Let daarom op de volgende tips, om jouw wanddecoratie in de spotlight te zetten.

Het verdwenen contrast, foto's in een donkere ruimte

Als je wanddecoratie in een ruimte wilt hangen waar weinig licht is door het ontbreken van daglicht of felle lampen, dan zul je zien dat het contrast van jouw motief niet meer goed naar voren komt. Wanddeco die er bij helder licht zeer scherp toont, lijkt nu verlopen en mist de contouren - de juiste hoeveelheid licht ontbreekt gewoonweg.

Je kunt dit voorkomen door voor het bestellen van wanddeco goed op te letten en voor het juiste contract te kiezen. Je kunt de juiste foto herkennen aan de duidelijke scheiding tussen lichte en donkere gedeeltes. Je kunt in de Fotowereld Software de foto zo bewerken dat het motief goed naar voren komt. Dit kun je alsvolgt doen:

 • Kies het gewenste product in de Pixum Fotowereld
 • Voeg de gewenste foto in
 • Klik dubbel op de foto om de bewerkingsmogelijkheden te openen
 • In het scherm wat nu opent kun je kiezen 'Aanpassingen' en vervolgens op 'Helderheid en contrast'
 • Met de schuif kun je het contract aanpassen, naar rechts wordt het verhoogd, naar links verlaagd
 • Bevestig de aanpassingen met 'ok'

Pixum tip

Belichting van een poster achter acrylglas

Onze geheime tip voor donkere ruimtes is de foto op glas. Aangezien deze lichtdoorlatend is, kun je daar achter een lichtbron plaatsen, zodat jouw foto van achter belicht wordt. Onze gebruiksaanwijzing toont hoe je dit kunt doen. Als alternatief kun je een poster in een donkere ruimte ook met belichting van boven in de voorgrond zetten, zo wordt dit in galerieën ook vaak gedaan.

Diepere kleuren voor donkere ruimtes

Als de foto diepere kleuren heeft, in plaats van heldere, dan maakt dit een foto geschikter voor een donkere ruimte. Aangezien de foto met diepere kleuren donkerder is, is het contrast vaak ook hoger en komt dit goed tot zijn recht. Als de foto eerder lichte en heldere kleuren heeft, werkt dit beter in een lichte ruimte.

Let op: het is geen goed idee om een poster met een spiegelend oppervlakte tegenover een raam op te hangen. Dit betreft vooral de Galleryprint en de poster achter acrylglas. Anders is de foto door de weerspiegelingen niet goed te zien, wat zonde is van een blikvanger. Kies voor zulke situaties dan liever voor matte materialen, zoals forex, aluminium of een foto op hout.

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Wat zeggen onze klanten over onze Pixum Wanddecoratie
Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online Editor

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

  nu ook voor
  OS X en Linux

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android