Wanddecoratie maken met het juiste gevoel

Hoe ontwerp je wanddecoratie op zo een manier dat het in een ruimte past? Dat hangt helemaal van de ruimte af. Hier proberen we aan de hand van voorbeelden te laten zien hoe je het onderwerp, gevoel, kleur en formaat op elkaar afstemt.

Pixum - altijd de mooiste foto's

Wanddecoratie rond de eettafel

De eettafel is een plaats waar veel tijd met de familie wordt doorgebracht en waar de dag wordt besproken. Waar deze ook staat, hier moet vriendelijkheid en rust uitgestraald worden. Om dit te creeren, dient de nadruk gelegd te worden op vrolijke en vriendelijke kleuren, op een achtergrond passend bij de kleur van de wand. Als motief is het leuk om het onderwerp te benadrukken, aan tafel, gezelligheid, eten en alles wat jij voelt bij deze plek. Een poster met bestek, fris fruit of een spreuk als 'liefde gaat door de maag', alles is mogelijk. Het formaat is afhankelijk van de ruimte aan de wand, maar ook de grote van de eettafel is leidend, bij een grote tafel past geen kleine poster en bij een kleine tafel valt deze weg bij een zeer groot formaat. De kunst is om het af te stemmen en dit is met onze formaten ook allemaal mogelijk!

Geef je slaapkamer net dat beetje extra

Als je de in de slaapkamer Pixum Wanddecoratie wilt ophangen, dan kun je de volgende tips in jouw keuze meenemen:

 • een groot formaat, afhankelijk van de wand en het formaat van het bed
 • eerder een rustig 'killer' gevoel
 • als kleuren zijn zeer geschikt: blauwtinten, zacht geel of rustgevend roze
 • typische onderwerpen: klassieke schilderijen, bijvoorbeeld een Monet of 'de Kus' van Gustav Klimt, natuurfoto's met een rustgevend onderwerp, zoals een lichtdoorlatend bos

Pixum tip

Om in de slaapkamer wat meer stemming te krijgen, kun je een erotische fotoshoot doen en de opnames in jouw persoonlijke oord ophangen. Hier wordt het alleen door personen gezien, waarvan jij wilt dat ze het zien.

Op creatieve wijze je herinneringen vasthouden

Wanddeco in de badkamer

De gemiddelde badkamer is niet groot en te overzien, hierdoor is er niet veel vrije ruimte aan de wand en vaak hangt daar ook nog een kast. Wij bieden dan ook passende formaten aan, vooral onze kleinere formaten zijn hier geschikt. Als materiaal is acrylglas zeer geschikt, dit is perfect voor in vochtige ruimtes. Kies als bevestigingsmateriaal voor het klemsysteem of schroefsysteem, deze hebben als voordeel dat de poster op de juiste afstand van de wand geplaatst wordt, zodat de lucht goed kan circuleren en zich geen vocht achter de poster ophoopt. Typische afbeeldingen voor in de badkamer zijn wellnessfoto's met kaarsen en bloemen, maritieme foto's met vuurturens, zandstrand met schelpen of een bepaalde spreuk als 'Happiness...is like a long hot shower'.

Breng sfeer in jouw woonkamer

Voor in jouw kamer zijn grote formaten geschikt, hier is vaak de meeste ruimte van de woning waar een Galleryprint of canvas foto volledig tot zijn recht komt. Foto's mogen hier zeer bont en vrolijk zijn. Als onderwerp kan hier alles genomen worden, het is maar net wat je smaak is: familiefoto, architectuur, landschappen of een beroemd kunstwerk. De keuze is aan jou!

Jouw eigen galerie in de gang

De gang is de meest ondergewaardeerde plaats in huis, maar toch het meest centrale punt. Iedereen komt hier binnen en het laat een eerste indruk achter. Een grote foto is hier vaak geen goed idee, omdat degene die het bekijkt het geheel niet kan zien. Maak daarom van de gang jouw eigen galerie, kies hier, om het rustig te houden voor een rode draad en plaats de foto's op gelijke afstand van elkaar. Laat zien bij wie het bezoek welkom geheten wordt.

Fotocollage maken van je favoriete foto's

 • tot 40 foto's
 • 29 verschillende lay-outs

Fototableau gemakkelijk ontwerpen

 • meerdere foto's in een elegant panorama
 • achtergrondkleur naar keuze

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Wat zeggen onze klanten over onze Pixum Wanddecoratie
Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.