Een fotoboek maken van het afgelopen jaar

Een fotoalbum is een herinnering voor het leven. Met de digitale mogelijkheden van tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om een mooi, professioneel fotoboek te maken.Pixum Fotoboek makenHerinneringen per jaar

Niet alles wat je meemaakt is wellicht belangrijk genoeg voor een apart fotoalbum. Dat maakt een jaarfotoboek juist zo leuk. De grote en kleine gebeurtenissen krijgen een plaats in het fotoboek, en dat houdt de herinneringen van mensen en dingen die je anders vergeten was levendig. Foto's waar je normaal niets mee had gedaan, komen nu in een mooi fotoboek terecht. Daarnaast is een fotoalbum maken een leuke manier om je creativiteit de ruimte te geven, en is het doorbladeren van jouw eigen fotoboek toch anders dan je verzameling losse foto's op de computer bekijken.

Fotoselectie: welke wel, welke niet?

Welke foto's wel en welke niet in jouw fotoboek komen te staan, hangt ook af van je persoonlijke smaak. Voor een boeiend jaarboek is afwisseling de sleutel tot succes. Mensen op de foto maken je album levendig, vooral als ze de camera inkijken. Wissel close-ups af met overzichtsfoto's, en kies zowel voor horizontale als verticale foto's. Je kiest natuurlijk je mooiste foto's uit, maar soms kan een iets mindere foto juist veel toevoegen aan het geheel als verhaal.

Tips voor je fotoboek

Net als bij de selectie van foto's, is bij het indelen van je fotoboek diversiteit van groot belang. Een balans tussen rustigere en vollere pagina's geeft een interessant fotoalbum. Gebruik foto's in de originele versie, dus niet bewerkt, en van hoge resolutie (vanaf 8 megapixel) voor het mooiste resultaat. Voordat je jouw selectie foto's uploadt naar de Pixum Fotoboek software, is het handig om ze alvast een duidelijke bestandsnaam te geven. Zodat je direct kunt zien wat er op de foto staat, en op welke pagina je hem wilt hebben. Bijvoorbeeld: ?5-landschapArdeche'.

Valkuilen

Als er zoveel mooie foto's zijn om uit te kiezen, dan is het lastig. Juist bij een jaarboek is het belangrijk om duidelijke keuzes te maken. Laat je fotoboek een verhaal vertellen, zodat jouw album geen willekeurige verzameling zal worden. Teveel foto's op een pagina of teveel foto's over één onderwerp, maken het fotoboek onoverzichtelijk. Een mooi jaarboek laat zien wat er allemaal gebeurt is. Voor extra bijzondere gelegenheden, zoals een bruiloft, kun je altijd nog een apart themaboek maken.

Een fotojaarboek is een prachtige manier om alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar een plekje te geven.

Onze klanten over het Pixum Fotoboek

Fantastisch is mijn jaarboek geworden. Zo'n leuk idee en gelukkig bij Pixum gemaakt. Altijd kwaliteit.
Inge, Hoorn

Snel bezorgd en niet duur. Daarom kies ik voor Pixum.
Johan, Venlo

Testwinnaar

Top kwaliteit

  • Hoogwaardige materialen
  • Briljante kleuren
  • Permanente kwaliteitscontrole

Snelle levering

Jouw bestelling wordt binnen enkele dagen met onze partners DHL en TNT Post verstuurd.

Veilige betaling met SSL-encryptie

  • Achteraf betalen
  • Paypal
  • Credit card
Betaal met een eenmalige machtiging, per overschrijving of met jouw credit card
Alle betaalmogelijkheden »