Natuurfoto's in een panorama kalender

Als je de keuken, woonkamer, hal of een andere ruimte met zelf gefotografeerde beelden wilt versieren, kan je dat met een canvas of poster, maar ook een Pixum fotokalender is een geweldige keuze: hier versmelten als in geen enkel ander fotoproduct het functioneel en decoratieve element, en ook niet onbelangrijk: het laat elke maand weer een frisse wind door jouw huis waaien.

Wilt je in de eerste plaats natuurfotografie afdrukken, dan is met name de panorama wandkalender XXL) geschikt. Met 62,4 x 32 centimeter is deze ongeveer twee keer zo breed als lang en daarmee biedt hij veel ruimte voor grootformaat foto's, bijvoorbeeld van landschappen en macro's.

Natuuropnamen effectief inzetten in een fotokalender

Voor het ontwerp van een fotokalender zijn natuurscènes vaak heel dankbare onderwerpen - uiteindelijk kunnen veel foto's aan de respectievelijke seizoenen gekoppeld worden, zodat de verdeling over de maanden gemakkelijk kan zijn. Zo zijn bijvoorbeeld panoramische sneeuwlandschappen geschikt voor de wintermaanden, terwijl kleurige macroshots van kleurrijk gebladerte goed zal passen bij september of oktober.

De ontwerpen hoeven niet eens te veranderen: je kan ook een nabijgelegen plek in de natuur kiezen - een ongerept bosperceel bijvoorbeeld - dat je onder de veranderende omstandigheden van de seizoenen gedurende een jaar vastlegt - en dan als afbeelding voor de bijbehorende maand gebruikt. Ook hier spelen met verschillende bewerkingsmethoden mee als een geweldige manier om variatie te bieden.

Een kalenderformaat dat niet alleen voor panorama's is.

Natuurlijk bent je niet gedwongen om slechts één afbeelding per maand te tonen. In de lay-out voorstellen in online designer bevinden zich ook vele ontwerpen waarin meerdere foto's naast elkaar zijn geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan elke maand hetzelfde object vanuit verschillende hoeken of in verschillende lichtinstellingen en daarvan een collage. Of combineer natuurfoto's en portretten. Of toon kleur en zwart-wit foto's van dezelfde scène - de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat jouw creativiteit de vrije loop!

Andere Pixum Kalenderformaten